Παν.Πρωτ. ENDURO 2022: Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Σκύδρας ενημερώνει για την διοργάνωση του 3ου αγώνα πρωταθλήματος

«Το να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, σημαίνει να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς.»
Από το

motomag

19/10/2022

Δελτίο Τύπου:

Μετά από διοργανώσεις αγώνων motocross και scramble και έχοντας πάντα στο μυαλό μας το παραπάνω ρητό έπρεπε να προχωρήσουμε παρακάτω και να οδηγήσουμε το Αθλητικό μας Σωματείο σε «νέους» δρόμους..!!

Έτσι λοιπόν και με μεγάλη μας χαρά, δεχτήκαμε την πρόσκληση – πρόκληση για την ανάληψη διοργάνωσης ενός αγώνα για το Π.Π & το Κύπελλο Enduro για το 2022..

  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, έγραψε το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος Enduro της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
  •  Διοργάνωση : Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας

Οι ετοιμασίες βέβαια ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν και όλοι συσπειρώθηκαν γύρω από το σωματείο ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις μας. Η εκτέλεση ενός αγώνα endure ο οποίος εκτείνετε σε απόσταση 50+ χιλιομέτρων είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε μπορεί να προκύψει , εάν δεν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει και αρμονικά. Έχοντας καταλήξει εξαρχής στην περιοχή που θα γινόταν οι ειδικές διαδρομές (ΠίσταMotocross–Παλιό Στρατόπεδο) είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά μεγάλη δυσκολία η οποία έχει να κάνει με το ανάγλυφο της περιοχής μας το οποίο είναι πεδινό και εξ ορισμού «Flat» για τα δεδομένα ενός αγώνα Enduro ώστε να κάνουμε την απλή διαδρομή . Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την περιοχή και θέλοντας να κρατήσουμε τον αγώνα σε κοντινή απόσταση από την πόλη μας σχεδιάσαμε μια απλή διαδρομή ευχάριστη για όλους.

 Το ParkFerme, τα Paddock και η Εκκίνηση φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ελευθέριας (έναντι του Δημαρχείου) και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως η οποία παρέμεινε κλειστή για την διέλευση λοιπών οχημάτων καθ’ όλη την διάρκεια του Αγώνα.. Ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι του Σάββατου και μετά την βραδινή διακοπή του , ολοκληρώθηκε νωρίς την Κυριακή το πρωί . 58 Αθλητές με τις Μοτοσυκλέτεςτους βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης η οποίαδόθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής από την Δήμαρχό της Σκύδρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα , όλα κύλισαν ομαλά χωρίς σημαντικά απρόοπτα εκτός από λεπτομέρειες οι οποίες διορθώθηκαν σε ελάχιστό χρόνο από τα πάντα δραστήρια μέλη του σωματείου αλλά και από τους πολυάριθμους εθελοντές μας. Η περιοχή της Πίστα Motocross–Παλιού Στρατοπέδου , γέμισε με χρώματα από τις τέντες των αγωνιζομένων , τις ομάδες υποστήριξής τους  , αλλά και από τους εκατοντάδες θεατές που παραβρέθηκαν για να δούνε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου , που θα τους έφερνε σε θέση“βάθρου” και θα τους έδινε τους πολυπόθητους βαθμούς για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Με την κούραση της ημέρας αλλά με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, είχαμε τον τερματισμό των αθλητών του Κυπέλλου περί ώρα 14:00 και των αθλητών του Πρωταθλήματος  περί ώρα 15:00, με τους οποίους ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αγωνιστικό κομμάτι .. Τα διθυραμβικά σχόλια όλων των εμπλεκομένων ήταν για εμάς η καλύτερη επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας εξαφανίζοντας την συσσωρευμένη κούραση όλων των προηγούμενων ημερών.

Με την παρουσία των αρχών του τόπου μας αλλά και πλήθους κόσμου ,πραγματοποιήθηκε στις 16:45 η απονομή των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών , καθώς και της Γενικής Κατάταξης του αγώνα μας.

     Τέλος πρέπει να αναφέρουμε και όλους αυτούς που σε όλες μας τις διοργανώσεις είναι πάντα εκεί και μας στηρίζουν για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε αγώνες “ Υψηλού επιπέδου”, όπως: 

τον Αντιπεριφερειαρχη  Ν. ΠΕΛΛΑΣ  κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ όπου μαζί με την Δήμαρχο Σκύδρας  κ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  αγκάλιασαν τη ιδέα μας και πραγματοποιήσαμε ένα αγώνα  Υψηλού επιπέδου

Την     Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ  και την κ.  ΕΛΕΝΗ Α. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

Το Δασαρχείο  Έδεσσας  και την Προϊστάμενο κ.  ΣΟΦΙΑ ΒΑΒΟΥΡΗ 

Τους  αντιδημάρχους κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ   και τον  κ. ΜΕΓΑ ΜΗΧΑΗΛ

-Τον αστυνομικό διευθυντή  Ν. ΠΕΛΛΑΣ  κ. ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗ  ΠΕΤΡΟ

Τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Σκύδρας ΔΟΥΜΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και όλους τους Αστυνομικούς υπαλλήλους

Τον Ιατρό του αγώνα  κ.ΛΕΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

Την  GSS SECURITY   Αφοί Μπόφτση 

Την  τοπική κοινωνία  Σκύδρας , τους χορηγούς μας συνολικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά , τους  Εθελοντές

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ειδικό τύπο   για την κάλυψη του αγώνα  και  την προβολή του αγώνα  και όλα τα καταστήματα της ευρύτερης  περιοχής  

Εκ μέρους της Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας,  σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ….

"Δεν θέλουμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα" - Ο διευθυντής της Ducati για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο Dakar

Παραμένει εκτός πλάνων προς το παρόν το Dakar, λέει ο Claudio Domenicali
Domenicali Dakar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των motocross και enduro μοντέλων, αφήνοντας ανοιχτό αλλά στον κάπου μακριά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Rally Dakar

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην εκτός δρόμου γκάμα της, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Rally Dakar δεν αποτελεί άμεσο στόχο, καθώς η προτεραιότητα είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε Motocross και Enduro.

Παρά τις φήμες που θέλουν τη Ducati να εξετάζει την είσοδό της στο Rally Dakar, ο Claudio Domenicali εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκταθεί ταυτόχρονα σε πολλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Ducati

"Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά," δήλωσε ο CEO της Ducati, εξηγώντας ότι η εκτός δρόμου δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνογνωσία και εξέλιξη.

"Μαθαίνουμε συνεχώς. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τις ρυθμίσεις, την εμπειρία και την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών και αναβατών. Πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρώσουμε σωστά αυτό που ξεκινήσαμε."

Ducati

Πρώτα Motocross και Enduro

Η Ducati εισήλθε επίσημα στην αγορά των off-road μοτοσυκλετών το 2025 με την Desmo450 MX, ενώ φέτος η οικογένεια επεκτάθηκε με την Desmo450 EDS για χρήση Enduro και τη νέα Desmo250 MX. Παράλληλα, η Desmo450 SM αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά μοντέλων.

Ο Domenicali αποκάλυψε επίσης ότι η Ducati προετοιμάζει εργοστασιακό αγωνιστικό πρόγραμμα για το Enduro από το 2027, θεωρώντας ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια μετά την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ducati

"Ποτέ μη λες ποτέ" για το Dakar

Αν και απέφυγε να αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Dakar, ο επικεφαλής της Ducati ήταν σαφής ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

"Είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Όμως πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη κάνουμε."

Θετική πορεία στις πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Domenicali, η εμπορική πορεία της νέας off-road οικογένειας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αυστραλία να παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά χώρα.

Ducati

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο από το προϊόν, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες και την ανάπτυξη εξειδικευμένου δικτύου αντιπροσώπων και τεχνικής υποστήριξης.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ότι η Ducati έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την παρουσία της στο χώμα, αλλά προς το παρόν επιλέγει να εδραιώσει τη θέση της σε Motocross και Enduro πριν εξετάσει την πρόκληση ενός αγώνα όπως το Rally Dakar.