Παν.Πρωτ. ENDURO 2022: Ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Σύλλογος Σκύδρας ενημερώνει για την διοργάνωση του 3ου αγώνα πρωταθλήματος

«Το να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, σημαίνει να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς.»
Από το

motomag

19/10/2022

Δελτίο Τύπου:

Μετά από διοργανώσεις αγώνων motocross και scramble και έχοντας πάντα στο μυαλό μας το παραπάνω ρητό έπρεπε να προχωρήσουμε παρακάτω και να οδηγήσουμε το Αθλητικό μας Σωματείο σε «νέους» δρόμους..!!

Έτσι λοιπόν και με μεγάλη μας χαρά, δεχτήκαμε την πρόσκληση – πρόκληση για την ανάληψη διοργάνωσης ενός αγώνα για το Π.Π & το Κύπελλο Enduro για το 2022..

  • Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, έγραψε το πρόγραμμα αγώνων του Πρωταθλήματος Enduro της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
  •  Διοργάνωση : Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας

Οι ετοιμασίες βέβαια ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν και όλοι συσπειρώθηκαν γύρω από το σωματείο ώστε να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως άλλωστε έχει συμβεί και σε ΟΛΕΣ τις διοργανώσεις μας. Η εκτέλεση ενός αγώνα endure ο οποίος εκτείνετε σε απόσταση 50+ χιλιομέτρων είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε μπορεί να προκύψει , εάν δεν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει και αρμονικά. Έχοντας καταλήξει εξαρχής στην περιοχή που θα γινόταν οι ειδικές διαδρομές (ΠίσταMotocross–Παλιό Στρατόπεδο) είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αρκετά μεγάλη δυσκολία η οποία έχει να κάνει με το ανάγλυφο της περιοχής μας το οποίο είναι πεδινό και εξ ορισμού «Flat» για τα δεδομένα ενός αγώνα Enduro ώστε να κάνουμε την απλή διαδρομή . Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την περιοχή και θέλοντας να κρατήσουμε τον αγώνα σε κοντινή απόσταση από την πόλη μας σχεδιάσαμε μια απλή διαδρομή ευχάριστη για όλους.

 Το ParkFerme, τα Paddock και η Εκκίνηση φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Ελευθέριας (έναντι του Δημαρχείου) και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως η οποία παρέμεινε κλειστή για την διέλευση λοιπών οχημάτων καθ’ όλη την διάρκεια του Αγώνα.. Ο τεχνικός και διοικητικός έλεγχος ξεκίνησε στις 4 το μεσημέρι του Σάββατου και μετά την βραδινή διακοπή του , ολοκληρώθηκε νωρίς την Κυριακή το πρωί . 58 Αθλητές με τις Μοτοσυκλέτεςτους βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης η οποίαδόθηκε στις 9 το πρωί της Κυριακής από την Δήμαρχό της Σκύδρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα , όλα κύλισαν ομαλά χωρίς σημαντικά απρόοπτα εκτός από λεπτομέρειες οι οποίες διορθώθηκαν σε ελάχιστό χρόνο από τα πάντα δραστήρια μέλη του σωματείου αλλά και από τους πολυάριθμους εθελοντές μας. Η περιοχή της Πίστα Motocross–Παλιού Στρατοπέδου , γέμισε με χρώματα από τις τέντες των αγωνιζομένων , τις ομάδες υποστήριξής τους  , αλλά και από τους εκατοντάδες θεατές που παραβρέθηκαν για να δούνε από κοντά τις προσπάθειες των αθλητών για την επίτευξη του καλύτερου χρόνου , που θα τους έφερνε σε θέση“βάθρου” και θα τους έδινε τους πολυπόθητους βαθμούς για τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Με την κούραση της ημέρας αλλά με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους, είχαμε τον τερματισμό των αθλητών του Κυπέλλου περί ώρα 14:00 και των αθλητών του Πρωταθλήματος  περί ώρα 15:00, με τους οποίους ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αγωνιστικό κομμάτι .. Τα διθυραμβικά σχόλια όλων των εμπλεκομένων ήταν για εμάς η καλύτερη επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας εξαφανίζοντας την συσσωρευμένη κούραση όλων των προηγούμενων ημερών.

Με την παρουσία των αρχών του τόπου μας αλλά και πλήθους κόσμου ,πραγματοποιήθηκε στις 16:45 η απονομή των επάθλων στους νικητές όλων των κατηγοριών , καθώς και της Γενικής Κατάταξης του αγώνα μας.

     Τέλος πρέπει να αναφέρουμε και όλους αυτούς που σε όλες μας τις διοργανώσεις είναι πάντα εκεί και μας στηρίζουν για να μπορέσουμε να διοργανώσουμε αγώνες “ Υψηλού επιπέδου”, όπως: 

τον Αντιπεριφερειαρχη  Ν. ΠΕΛΛΑΣ  κ. ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ όπου μαζί με την Δήμαρχο Σκύδρας  κ. ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ  αγκάλιασαν τη ιδέα μας και πραγματοποιήσαμε ένα αγώνα  Υψηλού επιπέδου

Την     Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ. ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ  και την κ.  ΕΛΕΝΗ Α. ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ

Το Δασαρχείο  Έδεσσας  και την Προϊστάμενο κ.  ΣΟΦΙΑ ΒΑΒΟΥΡΗ 

Τους  αντιδημάρχους κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ   και τον  κ. ΜΕΓΑ ΜΗΧΑΗΛ

-Τον αστυνομικό διευθυντή  Ν. ΠΕΛΛΑΣ  κ. ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗ  ΠΕΤΡΟ

Τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος  Σκύδρας ΔΟΥΜΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και όλους τους Αστυνομικούς υπαλλήλους

Τον Ιατρό του αγώνα  κ.ΛΕΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ

Την  GSS SECURITY   Αφοί Μπόφτση 

Την  τοπική κοινωνία  Σκύδρας , τους χορηγούς μας συνολικά αλλά και τον καθένα ξεχωριστά , τους  Εθελοντές

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ειδικό τύπο   για την κάλυψη του αγώνα  και  την προβολή του αγώνα  και όλα τα καταστήματα της ευρύτερης  περιοχής  

Εκ μέρους της Α.ΜΟ.Σ.Σκύδρας,  σας ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ ….

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Μετά την Αγγλία ο Lettenbichler άλωσε και την Αυστρία αυξάνοντας και άλλο τη διαφορά του από τους αντιπάλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
motomag FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Μετά τη νίκη του στο Valley Hard Enduro, ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing πήρε τη νίκη και στον δεύτερο αγώνα του θεσμού, επικρατώντας των Trystan Hart της FMF KTM Factory Racing και του Mario Roman της Sherco Factory Racing στο Red Bull Erzbergrodeo.

Με 500 αναβάτες να παίρνουν θέση εκκίνησης, η πρώτη σειρά των αγωνιζομένων έφυγε για να αντιμετωπίσει την ανανεωμένη σε αρκετά τμήματα διαδρομή του αγώνα. Καλύτερα όλων ξεκίνησε ο Will Hoare της RIEJU Factory Racing ο οποίος πήρε το Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα θα έχανε την πρωτοπορία από τον Γερμανό Chris Gunderman (KTM). Λίγο πιο πίσω η πτώση του Trystan Hart (KTM) στην πρώτη στροφή δημιούργησε “συμφόρηση”, καθώς οι Teodor Kabakchiev (Sherco Factory Racing), Wade Young (Red Bull Leader Tread), Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), Jonny Walker (Beta) και πολλοί άλλοι έχασαν πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρουν τον τρόπο να περάσουν τον Hart.

Στο επόμενο τμήμα της διαδρομής “24MX Wasserleitung” αυτός που ήταν ταχύτερος όλων ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022 και 2023, Manuel Lettenbichler, ο οποίος είχε βρεθεί στην πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης. Σε εκείνο το σημείο της διαδρομής οι περισσότεροι θεώρησαν πως ο Lettenbichler θα αύξανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Στο τμήμα εντός του δάσους ο αναβάτης της KTM είχε βρεθεί πιο πίσω, ενώ στο σημείο ελέγχου οκτώ “Repository” είδαμε εκ νέου τον Lettenbichler να περνά μπροστά ξανά.

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η πορεία του προς τη νίκη. Μπαίνοντας στη διαδρομή με τις τεράστιες πέτρες, ο Lettenbichler είχε ξεκινήσει να δημιουργεί μία διαφορά ασφαλείας. Στα τμήματα Carl's Dinner Light και Carl's Dinner η διαφορά είχε φτάσει τα οκτώ λεπτά, με τον Lettenbichler να περνά τα υπόλοιπα 13 σημεία ελέγχου του αγώνα χωρίς πρόβλημα. Ο αναβάτης της ΚΤΜ, ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 35 χιλιομέτρων σε δύο ώρες και 47 λεπτά, κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Erzbergrodeo και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο FIM Hard Enduro 2024.

Πίσω από τον νικητή Lettenbichler οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς. Ο Kabakchiev οδηγούσε σε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα στάδια του αγώνα, ωστόσο κάποια λάθη είχαν φέρει τον Hart πολύ κοντά του. Παρά την πτώση που είχε στη πρώτη στροφή, ο Hart είχε καταφέρει να ανακάμψει ενώ ολοκληρώνοντας το σημείο ελέγχου 14 “Machine” είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση. Με τον Hart να περνά την γραμμή του τερματισμού στη δεύτερη θέση, όλοι περίμεναν να δουν ποιος θα κατακτήσει την τρίτη θέση του βάθρου.

Η μάχη δόθηκε μεταξύ Mario Roman (Sherco Factory Racing) και Graham Jarvis (Jarvis Racing). Το δίδυμο μέχρι το σημείο ελέγχου 23 “MOTOREX Highway” ήταν ρόδα ρόδα, με τον Roman να προηγείται ελάχιστα μπαίνοντας στο προτελευταίο σημείο ελέγχου “Dynamite”. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ο αναβάτης της Sherco τα έδωσε όλα εξασφαλίζοντας το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο πέντε φορές νικητής του αγώνα Jarvis, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Kabakchiev.

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Μετά τη νίκη του στο Erzbergrodeo, o Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ) αύξησε το προβάδισμα του στο Πρωτάθλημα από τον Mario Roman (Sherco), με τον αναβάτη της αυστριακής εταιρείας να έχει 45 βαθμούς. Ο Roman ακολουθεί με 32 βαθμούς, με τον Wade Young (GASGAS), να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 29 βαθμούς.

Στην κατηγορία FIM Hard Enduro Junior που υποστηρίζεται από την KLIM, νικητής αναδείχθηκε ο Mitch Brightmore της TTR Squadra Corse με Husqvarna, ενώ στην κατηγορία FIM Women Hard Enduro νικήτρια ήταν η Sandra Gomez (Zona Paddock) με GASGAS.

O Manuel Lettenbichler (KTM) δήλωσε μετά τη νίκη του: “Είναι απίστευτο συναίσθημα να πετυχαίνω τρεις συνεχόμενες νίκες στο Red Bull Erzbergrodeo, αλλά και τη 10η συνεχόμενη νίκη μου σε αγώνα για το Πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός. Υπήρχαν πολλά νέα τμήματα και δυσκολεύτηκα αρκετά. Κατάφερα να κάνω τον δικό μου αγώνα, να αποφύγω τα λάθη και να βγω νικητής. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου”.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM, συνεχίζει το ταξίδι του στη Σερβία όπου από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Xross Hard Enduro Rally.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CyYYQwhvAI0?si=TI56nRXhETtYnoNh" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Ετικέτες