Π.Π. Enduro – 4ος Αγώνας Γρεβενά

17 χρόνια αήττητος
15/5/2017
Πανελλήνιο Πρωταθλημα Enduro
4ος γύρος, Γρεβενά, 15 Μαΐου 2017
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος/PPM
 
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) και ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ) δίνουν δυνατές μάχες για τη νίκη στη Γενική κατάταξη του αγώνα. Με το αποτέλεσμα και πάλι να κρίνεται στον τελευταίο γύρο, ο Σιαφαρίκας παίρνει τη νίκη και έτσι περνά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
 
Απτόητοι από την κούραση του Σαββάτου, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού Enduro ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα του αγώνα στα Γρεβενά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Οι χρόνοι τους στις γρήγορες και καλοσχεδιασμένες ειδικές βελτιώθηκαν ήδη από τα πρώτα περάσματα και οι δύο πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας ξεκίνησαν από νωρίς τη μάχη για τη νίκη της Κυριακής.
 
Ο Παυλίδης μπήκε δυνατά στον αγώνα, κερδίζοντας τις πρώτες τρεις ειδικές και παίρνοντας προσωρινό προβάδισμα. Ωστόσο η ώρα για να χάσει αγώνα στα Γρεβενά ο Σιαφαρίκας φαίνεται πως δεν είχε έρθει ακόμα! Ανεβάζοντας ρυθμό, ο 37 ετών αναβάτης κατάφερε να ανακάμψει μετά τα μισά του αγώνα και να πάρει τη νίκη. Το γεγονός επέτρεψε στον Σιαφαρίκα να διατηρήσει το εντυπωσιακό σερί του να έχει κερδίσει όλους τους αγώνες της ιδιαίτερης πατρίδας του από το 2000 όταν και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα.
Αήττητος ο Παυλίδης στην Ε1
Μπορεί να έχασε τη μάχη της Γενικής ωστόσο ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ) συνέχισε το σερί νικών του στην Ε1. Αγωνιζόμενος "εντός έδρας" είχε με διαφορά τον καλύτερο ρυθμό στα γρήγορα κομμάτια πετυχαίνοντας πρώτο χρόνο σε όλες τις ειδικές μεταξύ των αναβατών της κατηγορίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε και πάλι ο Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha), με τους τρεις αναβάτες να συνθέτουν το ίδιο βάθρο με τον αγώνα του Σαββάτου.
Τέταρτη νίκη για τον Βαγγελάκο στην Ε2
Μπορεί το ιδιαίτερο τερέν του αγώνα να μην επέτρεψε στον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha) να διεκδικήσει τη νίκη στη Γενική κατάταξη ωστόσο δεν τον εμπόδισε από μία ακόμη νίκη στην Ε2. Ο Αθηναίος αναβάτης δεν μπόρεσε να πιάσει το 100% της απόδοσής του στην Enduro ειδική με τα ασταθή πετρώδη πατήματα του Βενέτικου ποταμού, ωστόσο κατάφερε να είναι πλήρως ανταγωνιστικός στην Cross Test και να πάρει τη νίκη μπροστά από τον Γιάννη Τρίγκα (Beta).
 
Ο Τρίγκας βελτίωσε εμφανώς ρυθμό σε σχέση με την πρώτη μέρα και η άνοδος του στη δεύτερη θέση της κατηγορίας και στην έβδομη θέση της Γενικής ήταν η μόνη αλλαγή των αποτελεσμάτων στην δεκάδα Γενικής μεταξύ των δύο ημερών. Στο βάθρο βρέθηκε και πάλι να τερμστίζει ο Μιχάλης Ντουζένης (ΤΜ), ενώ στην τέταρτη θέση της κατηγορίας ανέβηκε ο Γιώργος Κοινωνάς (Yamaha) σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των αναβατών με δίχρονες μοτοσυκλέτες.
Αχτύπητος ο Σιαφαρίκας στην Ε3
Παλεύοντας για τη νίκη στη Γενική, ο Σιαφαρίκας σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους που τον έφεραν αυτομάτως και με μεγάλη διαφορά στην κορυφή και της Ε3. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην κατηγορία και όπως όλα δείχνουν είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο σε αυτή. Πίσω του τερμάτισε και τις δύο ημέρες ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Λεοντιάδης (Honda) κάνοντας και πάλι το 1-2-3για τη Honda.  
Νέοι και Βετεράνοι
Συνέχισαν τα σερί τους ο Δημήτρης Μπάκας (Husqvarna) στην κατηγορία των Νέων και ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ) σε αυτή των Βετεράνων. Αυτή τη φορά στη 15αδα Γενικής μπήκε μόνο ο Μπάκας με τον Γκαγκανάτσιο να μένει μεν στην εικοστή θέση αλλά να παίρνει σημαντικό προβάδισμα στον δρόμο για τον τρίτο του τίτλο στην κατηγορία.
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης

Η TRIUMPH πανηγυρίζει μια εντυπωσιακή πρώτη χρονιά στο Enduro με την TF 250-E

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για την TF 250-E στην πρώτη της αγωνιστική σεζόν
Triumph Enduro Debut Season
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

22/10/2025

Με επιτυχίες σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, International Six Days Enduro (ISDE) και τρεις εθνικούς τίτλους, η Triumph επιστρέφει δυναμικά στους αγώνες εκτός δρόμου

Η Triumph ολοκλήρωσε μια ιστορική πρώτη σεζόν στο enduro, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο με τη νέα TF 250-E. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EnduroGP, οι αναβάτες της πέτυχαν την 3η, 4η και 5η θέση στην κατηγορία Enduro1, ενώ κατέκτησαν δύο θέσεις στο Top-10 της γενικής κατάταξης EnduroGP.

Triumph Enduro Debut Season

Η απόδοση της μοτοσυκλέτας ξεχώρισε επίσης στο International Six Days Enduro (ISDE), με βάθρα για τις ομάδες Ιταλίας και Σουηδίας, καθώς και σε τρεις εθνικές διοργανώσεις, όπου η TF 250-E κυριάρχησε πλήρως.

Μια εξαιρετική πρώτη σεζόν

Η Triumph από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Πορτογαλία, με την TF 250-E απέδειξε την αξία της, σημειώνοντας τέσσερις τερματισμούς στο Top-10 και δύο βάθρα στην κατηγορία Enduro1 με τους Mikael Persson, Jamie McCanney και Morgan Lesiardo.

Triumph Enduro Debut Season

Συνολικά, οι αναβάτες της Triumph κατέκτησαν 15 βάθρα στην Enduro1 μέσα σε επτά γύρους. Ο Lesiardo ολοκλήρωσε τη χρονιά 3ος, ο McCanney 4ος, και ο Persson 5ος, παρότι έχασε τον τελικό αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός αναβάτης τερμάτισε 7ος στη γενική του EnduroGP, με τον Ιταλό Lesiardo ακριβώς πίσω του, στην 8η θέση.

Triumph Enduro Debut Season

Στο προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Ιταλία, ο Lesiardo χάρισε στην Triumph την πρώτη της νίκη σε GP στην κατηγορία Enduro1, κερδίζοντας το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα.

Triumph Enduro Debut Season

Επιτυχίες και στο ISDE

Στο International Six Days Enduro 2025, ο Persson βοήθησε τη Σουηδία να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, ενώ η Ιταλία με τον Lesiardo πανηγύρισε τη νίκη μπροστά στο κοινό του Bergamo, ολοκληρώνοντας μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την TF 250-E.

Triumph Enduro Debut Season

Κυριαρχία στα εθνικά πρωταθλήματα

  • Ο Jamie McCanney κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Enduro (ACU) και τον τίτλο του British Sprint Enduro.
  • Ο Morgan Lesiardo πήρε τον τίτλο Enduro1 στην Ιταλία.
  • Η Triumph εξασφάλισε έτσι τρεις εθνικούς τίτλους στη σεζόν, με τη TF 250-E να κυριαρχεί σε κάθε είδος τερέν.
Triumph Enduro Debut Season

Ο Jonny Walker πρόσθεσε ακόμη περισσότερη λάμψη στο πρόγραμμα, κατακτώντας βάθρο σε όλους τους γύρους του FIM SuperEnduro 2025 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Στο Red Bull ErzbergRodeo, ο Walker τερμάτισε 6ος απέναντι σε δίχρονες μοτοσυκλέτες, ενώ έκανε αίσθηση στο AMA EnduroCross με τη νέα TF 450-E, κερδίζοντας τον πρώτο γύρο με 3-1-1 αποτελέσματα.

Triumph Enduro Debut Season

Ο Paul Edmondson, διευθυντής της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας, σχολίασε, “Η TF 250-E απέδειξε ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, όλες οι μοτοσυκλέτες μας τερμάτισαν κάθε μέρα αγώνα. Το 2025 ISDE ήταν η κορύφωση μιας σεζόν όπου μάθαμε πολλά, και το 2026 θα μας βρει ακόμη πιο έτοιμους.”

Triumph Enduro Debut Season

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους θρύλους του χώρου Ivan Cervantes και Paul Edmondson, διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου, αγωνιστική εργονομία και κορυφαία off-road τεχνολογία.

Triumph Enduro Debut Season

Με τις χαρακτηριστικές Triumph Performance Yellow γραφικές και τον επιθετικό σχεδιασμό, η TF 250-E δεν είναι απλώς η πρώτη αγωνιστική enduro της Triumph αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για το Hinckley.

Triumph Enduro Debut Season