Π.Π. Enduro – 4ος Αγώνας Γρεβενά

17 χρόνια αήττητος
15/5/2017
Πανελλήνιο Πρωταθλημα Enduro
4ος γύρος, Γρεβενά, 15 Μαΐου 2017
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος/PPM
 
Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) και ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ) δίνουν δυνατές μάχες για τη νίκη στη Γενική κατάταξη του αγώνα. Με το αποτέλεσμα και πάλι να κρίνεται στον τελευταίο γύρο, ο Σιαφαρίκας παίρνει τη νίκη και έτσι περνά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
 
Απτόητοι από την κούραση του Σαββάτου, οι πρωταγωνιστές του ελληνικού Enduro ξεκίνησαν τη δεύτερη μέρα του αγώνα στα Γρεβενά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Οι χρόνοι τους στις γρήγορες και καλοσχεδιασμένες ειδικές βελτιώθηκαν ήδη από τα πρώτα περάσματα και οι δύο πρωταγωνιστές της πρώτης μέρας ξεκίνησαν από νωρίς τη μάχη για τη νίκη της Κυριακής.
 
Ο Παυλίδης μπήκε δυνατά στον αγώνα, κερδίζοντας τις πρώτες τρεις ειδικές και παίρνοντας προσωρινό προβάδισμα. Ωστόσο η ώρα για να χάσει αγώνα στα Γρεβενά ο Σιαφαρίκας φαίνεται πως δεν είχε έρθει ακόμα! Ανεβάζοντας ρυθμό, ο 37 ετών αναβάτης κατάφερε να ανακάμψει μετά τα μισά του αγώνα και να πάρει τη νίκη. Το γεγονός επέτρεψε στον Σιαφαρίκα να διατηρήσει το εντυπωσιακό σερί του να έχει κερδίσει όλους τους αγώνες της ιδιαίτερης πατρίδας του από το 2000 όταν και ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα.
Αήττητος ο Παυλίδης στην Ε1
Μπορεί να έχασε τη μάχη της Γενικής ωστόσο ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ) συνέχισε το σερί νικών του στην Ε1. Αγωνιζόμενος "εντός έδρας" είχε με διαφορά τον καλύτερο ρυθμό στα γρήγορα κομμάτια πετυχαίνοντας πρώτο χρόνο σε όλες τις ειδικές μεταξύ των αναβατών της κατηγορίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) ενώ την τριάδα συμπλήρωσε και πάλι ο Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha), με τους τρεις αναβάτες να συνθέτουν το ίδιο βάθρο με τον αγώνα του Σαββάτου.
Τέταρτη νίκη για τον Βαγγελάκο στην Ε2
Μπορεί το ιδιαίτερο τερέν του αγώνα να μην επέτρεψε στον Δημήτρη Βαγγελάκο (Yamaha) να διεκδικήσει τη νίκη στη Γενική κατάταξη ωστόσο δεν τον εμπόδισε από μία ακόμη νίκη στην Ε2. Ο Αθηναίος αναβάτης δεν μπόρεσε να πιάσει το 100% της απόδοσής του στην Enduro ειδική με τα ασταθή πετρώδη πατήματα του Βενέτικου ποταμού, ωστόσο κατάφερε να είναι πλήρως ανταγωνιστικός στην Cross Test και να πάρει τη νίκη μπροστά από τον Γιάννη Τρίγκα (Beta).
 
Ο Τρίγκας βελτίωσε εμφανώς ρυθμό σε σχέση με την πρώτη μέρα και η άνοδος του στη δεύτερη θέση της κατηγορίας και στην έβδομη θέση της Γενικής ήταν η μόνη αλλαγή των αποτελεσμάτων στην δεκάδα Γενικής μεταξύ των δύο ημερών. Στο βάθρο βρέθηκε και πάλι να τερμστίζει ο Μιχάλης Ντουζένης (ΤΜ), ενώ στην τέταρτη θέση της κατηγορίας ανέβηκε ο Γιώργος Κοινωνάς (Yamaha) σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των αναβατών με δίχρονες μοτοσυκλέτες.
Αχτύπητος ο Σιαφαρίκας στην Ε3
Παλεύοντας για τη νίκη στη Γενική, ο Σιαφαρίκας σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους που τον έφεραν αυτομάτως και με μεγάλη διαφορά στην κορυφή και της Ε3. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην κατηγορία και όπως όλα δείχνουν είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο σε αυτή. Πίσω του τερμάτισε και τις δύο ημέρες ο Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Λεοντιάδης (Honda) κάνοντας και πάλι το 1-2-3για τη Honda.  
Νέοι και Βετεράνοι
Συνέχισαν τα σερί τους ο Δημήτρης Μπάκας (Husqvarna) στην κατηγορία των Νέων και ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ) σε αυτή των Βετεράνων. Αυτή τη φορά στη 15αδα Γενικής μπήκε μόνο ο Μπάκας με τον Γκαγκανάτσιο να μένει μεν στην εικοστή θέση αλλά να παίρνει σημαντικό προβάδισμα στον δρόμο για τον τρίτο του τίτλο στην κατηγορία.
Δείτε παρακάτω τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία του αγώνα ο Lettenbichler δεν υποχώρησε από την πρώτη θέση της κατάταξης
motomag FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM το οποίο περιλαμβάνει επτά γύρους, έκανε έναρξη με αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οργανωτές είχαν σχεδιάσει ένα διαφορετικό αγώνα ο οποίος περιλάμβανε τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης. Την πρώτη ημέρα -Παρασκευή- οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με μία σύντομη διαδρομή στην Walters Arena -στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουν αγωνιστεί και οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ- με τον Lettenbichler της KTM (Πρωταθλητή 2022-2023) να είναι ταχύτερος από τους Jonny Walker (Beta) και Alfredo Gomez (Rieju).

Στον Πρόλογο του Σαββάτου οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Ο Lettenbichler ερχόμενος με φόρα από την επίδοση της Παρασκευής έκανε τη διαδρομή να δείχνει παιχνίδι καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων, κάτι που του έδωσε την pole position.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Η τρίτη ημέρα του αγώνα ήταν διαφορετική όσον αφορά τον καιρό. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, με τους συμμετέχοντες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη η οποία ήταν ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας για τους αγωνιζόμενους. Η διαδρομή της Κυριακής περιλάμβανε τρεις γύρους των 16 χιλιομέτρων μέσα από κροκάλες, δέντρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Ταχύτερος για ακόμη μία ημέρα ήταν ο Lettenbichler με το KTM 300 EXC. O αναβάτης της ΚΤΜ πίεσε από τον πρώτο γύρο ώστε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες που βρισκόταν στο κατόπι του.

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Lettenbichler μείωσε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα ο Teodor Kabakchiev (Sherco), ο οποίος έκανε την αντεπίθεση του να μειώσει τη διαφορά από τον Lettenbichler. Ο αναβάτης της ΚΤΜ στον τελευταίο γύρο του αγώνα θέλοντας να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανέβασε τον ρυθμό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την καρό σημαία πρώτος έχοντας διαφορά από τον Kabakchiev τρία λεπτά. Το βάθρο στο Valleys Hard Enduro συμπλήρωσε ο Mario Roman (Sherco).

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

O Manuel Lettenbichler ανέφερε μετά τη νίκη του: "Δεν ήταν εύκολος αγώνας! Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, ειδικά στον πρώτο γύρο, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μπροστά για να ελέγξω τον αγώνα. Κατάφερα να δημιουργήσω μια μικρή διαφορά και έτσι από εκεί και πέρα μπόρεσα να χαλαρώσω λίγο και να διατηρήσω έναν καλό, σταθερό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο, ο Teo Kabakchiev (Beta) πίεζε και έτσι έπρεπε να αυξήσω λίγο τον ρυθμό μου. Στο τέλος τα έδωσα όλα για να σιγουρευτώ ότι θα κερδίσω”.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Ετικέτες