SuperEnduro 2020: Άπιαστος ο Blazusiak

Ξεκίνησε θεαματικά η σεζόν στην Tauron Arena
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/12/2019

Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro άνοιξε δυναμικά για το 2020, με την Tauron Arena να γεμίζει με 14.000 θεατές, ξεπουλώντας όλα τα εισιτήριά της. Ο Taddy Blazusiak ήταν για τέταρτη φορά κυρίαρχος στην πίστα, καθώς απ’ το 2016 δεν έχει γευτεί την ήττα μέσα σ' αυτή.

Ήταν τρίτος ταχύτερος στο SuperPole και στον πρώτο αγώνα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή απ’ τον πρώτο κιόλας γύρο. Είχε μια επική τιτανομαχία με τον Billy Bolt, προσφέροντας άπλετο θέαμα, καθώς οι δύο τους πάλεψαν πάρα πολλές φορές για τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, ο Blazusiak ξεκόλλησε απ’ τον αντίπαλό του τέσσερις γύρους πριν το τέλος, ανοίγοντας τη χρονομετρική διαφορά τους στα τέσσερα δευτερόλεπτα.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Blazusiak χρειάστηκε να παλέψει αρκετά και στον τέταρτο γύρο βρέθηκε στην κορυφή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οδήγησε με εξαιρετική ακρίβεια, διατηρώντας τις γραμμές του και απωθώντας επιτυχώς τις επιθέσεις του Bolt. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Blazusiak άδραξε την ευκαιρία και εξαφανίστηκε μπροστά σημειώνοντας άλλη μια επική νίκη.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της βραδιάς ο Blazusiak έστριψε πρώτος, όμως ένα επιθετικό προσπέρασμα του Bolt τον έριξε στη δεύτερη θέση και χάρισε στο κοινό αξέχαστες στιγμές. Ο Blazusiak αντεπιτέθηκε στον πέμπτο γύρο και πήρε την τρίτη και τελευταία νίκη της βραδιάς.

Για τον ομόσταβλό του, τον Jonny Walker, τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην Tauron Arena, η οποία σηματοδοτούσε την επιστροφή του στο SuperEnduro, αφού τη σεζόν του 2019 ήταν εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού στον καρπό του. Στους τρεις αγώνες απέδειξε πως δεν έχει χάσει το χάρισμά του, ενώ μάλιστα κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση του SuperPole. Παρότι έκανε καλές εκκινήσεις δεν μπόρεσε να παραμείνει εντός των θέσεων του βάθρου και τερμάτισε τέταρτος και στους τρείς αγώνες. “Το να είμαι τέταρτος στη βαθμολογία είναι μια καλή θέση αλλά πιστεύω πως είχα τη δυνατότητα να τερματίσω στο βάθρο, αν δεν είχα κάνει τόσα λάθη.” Είπε ο Walker. “Ήξερα πως μετά από έναν χρόνο απουσίας απ’ το πρωτάθλημα θα χρειαζόμουν λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ. Με το να είμαι ο ταχύτερος στα χρονομετρημένα training και δεύτερος στο SuperPole απέδειξα πως έχω τόσο το ρυθμό όσο και την ταχύτητα. Επίσης, βρέθηκα μπροστά αρκετές φορές, όμως η πίστα ήταν πολύ απρόβλεπτη κι έτσι είχα μερικές πτώσεις.” Αυτή τη βδομάδα ο Walker θα μπει στο χειρουργείο για τον καρπό του, ωστόσο θα έχει προλάβει να αποκαταστήσει τη φυσική του κατάσταση και να επιστρέψει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο 100%.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: