Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

SuperEnduro 2020: Άπιαστος ο Blazusiak

Ξεκίνησε θεαματικά η σεζόν στην Tauron Arena

Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro άνοιξε δυναμικά για το 2020, με την Tauron Arena να γεμίζει με 14.000 θεατές, ξεπουλώντας όλα τα εισιτήριά της. Ο Taddy Blazusiak ήταν για τέταρτη φορά κυρίαρχος στην πίστα, καθώς απ’ το 2016 δεν έχει γευτεί την ήττα μέσα σ' αυτή.

Ήταν τρίτος ταχύτερος στο SuperPole και στον πρώτο αγώνα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή απ’ τον πρώτο κιόλας γύρο. Είχε μια επική τιτανομαχία με τον Billy Bolt, προσφέροντας άπλετο θέαμα, καθώς οι δύο τους πάλεψαν πάρα πολλές φορές για τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο, ο Blazusiak ξεκόλλησε απ’ τον αντίπαλό του τέσσερις γύρους πριν το τέλος, ανοίγοντας τη χρονομετρική διαφορά τους στα τέσσερα δευτερόλεπτα.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Blazusiak χρειάστηκε να παλέψει αρκετά και στον τέταρτο γύρο βρέθηκε στην κορυφή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα οδήγησε με εξαιρετική ακρίβεια, διατηρώντας τις γραμμές του και απωθώντας επιτυχώς τις επιθέσεις του Bolt. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Blazusiak άδραξε την ευκαιρία και εξαφανίστηκε μπροστά σημειώνοντας άλλη μια επική νίκη.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της βραδιάς ο Blazusiak έστριψε πρώτος, όμως ένα επιθετικό προσπέρασμα του Bolt τον έριξε στη δεύτερη θέση και χάρισε στο κοινό αξέχαστες στιγμές. Ο Blazusiak αντεπιτέθηκε στον πέμπτο γύρο και πήρε την τρίτη και τελευταία νίκη της βραδιάς.

Για τον ομόσταβλό του, τον Jonny Walker, τα πράγματα ήταν διαφορετικά στην Tauron Arena, η οποία σηματοδοτούσε την επιστροφή του στο SuperEnduro, αφού τη σεζόν του 2019 ήταν εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού στον καρπό του. Στους τρεις αγώνες απέδειξε πως δεν έχει χάσει το χάρισμά του, ενώ μάλιστα κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση του SuperPole. Παρότι έκανε καλές εκκινήσεις δεν μπόρεσε να παραμείνει εντός των θέσεων του βάθρου και τερμάτισε τέταρτος και στους τρείς αγώνες. “Το να είμαι τέταρτος στη βαθμολογία είναι μια καλή θέση αλλά πιστεύω πως είχα τη δυνατότητα να τερματίσω στο βάθρο, αν δεν είχα κάνει τόσα λάθη.” Είπε ο Walker. “Ήξερα πως μετά από έναν χρόνο απουσίας απ’ το πρωτάθλημα θα χρειαζόμουν λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ. Με το να είμαι ο ταχύτερος στα χρονομετρημένα training και δεύτερος στο SuperPole απέδειξα πως έχω τόσο το ρυθμό όσο και την ταχύτητα. Επίσης, βρέθηκα μπροστά αρκετές φορές, όμως η πίστα ήταν πολύ απρόβλεπτη κι έτσι είχα μερικές πτώσεις.” Αυτή τη βδομάδα ο Walker θα μπει στο χειρουργείο για τον καρπό του, ωστόσο θα έχει προλάβει να αποκαταστήσει τη φυσική του κατάσταση και να επιστρέψει στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στο 100%.