Taddy Blazusiak - Τερματίζει τη συνεργασία του με τη Stark Future, χαρακτηρίζοντας “απρόβλεπτη” την ηλεκτρική Varg μετά από συμβάν! [VIDEO]

Ο Πολωνός εκτόξευσε τη μοτοσυκλέτα του στον Tim Apolle, ρίχνοντας το φταίξιμο στην έλλειψη συμπλέκτη της Varg
Taddy Blazusiak - Παράτησε τη Stark με αιχμηρές δηλώσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2025

Με ένα αιχμηρό ανακοινωθέν, ο βετεράνος Πρωταθλητής Hard Enduro Taddy Blazusiak ανακοινώνει τη μονομερή διακοπή του συμβολαίου του με την Stark Future, χαρακτηρίζοντας την ηλεκτρική και πανίσχυρη μοτοσυκλέτα “απρόβλεπτη”, και ρίχνοντας στη Varg το φταίξιμο για ένα συμβάν στον δεύτερο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2025.

Τι έγινε ακριβώς στη Riesa; Ο Taddy με την ηλεκτρική Varg είχε μια μάχη στα προκριματικά με τον Γερμανό Tim Apolle που οδηγούσε μια θερμική Beta. Σε ένα σημείο της πίστας, άγνωστο γιατί, ο Tim σταμάτησε μπροστά στον Taddy. Το έκανε για να τον εμποδίσει, επειδή είχε θυμώσει μαζί του; Μπορεί, καθώς ο Γερμανός δείχνει να σταματά χωρίς λόγο μπροστά στον αναβάτη της Stark Future, γυρίζει το κεφάλι του και τον κοιτάζει, όμως θα μπορούσε απλώς να ετοιμαζόταν να ξεκολλήσει την Beta του από τον κορμό που βρισκόταν μπροστά του. Αμέσως μετά, ο Taddy ανοίγει το γκάζι, η Varg εκτοξεύεται μπροστά με σούζα, και σκάει πάνω στον Γερμανό! Ο Apolle καταφέρνει να αποφύγει τα χειρότερα αφού έσκυψε και… εγκατέλειψε το “σκάφος”, όμως θυμωμένος ξεκίνησε να σπρώχνει τον Taddy και να του φωνάζει. Ο Πολωνός δεν έδωσε εκείνη τη στιγμή συνέχεια στο επεισόδιο, έσπρωξε τη μοτοσυκλέτα του περνώντας την πάνω από την πεσμένη Beta, καβάλησε και συνέχισε την προσπάθειά του.

Tim Apolle

Μετά τον αγώνα, ο Apolle πόσταρε στο facebook μια φωτογραφία από τα δοκιμαστικά, που δείχνουν τον ίδιο και τον Taddy, συνοδεύοντάς την με το κείμενο: “Ναι, αυτός είναι ο Taddy και εγώ. Ένα μικρό δράμα συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και όλοι ζούμε και μαθαίνουμε και είμαστε απλά άνθρωποι, προσπαθώντας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας εντός και εκτός πίστας. Το να εκτοξεύεις τη μοτοσυκλέτα σου πάνω σε άλλον δεν είναι σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας αθλητής... αλλά τέλος πάντων. Προφανώς υπήρχε ένταση, κάθε αγωνιζόμενος ξέρει τι εννοώ. Είναι τρελό πώς το γερμανικό κοινό γιούχαρε τον Taddy, αλλά επειδή ήταν ο ήρωας της παιδικής μου ηλικίας ηρεμήστε και ας συνεχίσουμε τους αγώνες.”

Το σκηνικό θα μπορούσε να είχε τελειώσει εδώ, ίσως και με συγγνώμες εκατέρωθεν και κάποιες διευκρινήσεις, όμως το δράμα συνεχίστηκε αρχικά με φωνές και χαρακτηρισμούς στα pits από αναβάτες και ομάδες, και συνεχίστηκε με την ανάρτηση ανακοίνωσης του Taddy στα social media, ο οποίος έριξε το φταίξιμο στη μοτοσυκλέτα της Stark Future, δηλώνοντας πως σταματά να αγωνίζεται με την εταιρεία!

Taddy Blazusiak

Συγκεκριμένα η δήλωση του Blazusiak έχει ως εξής: “Σας ενημερώνω πως από τις 15-1-2025 τερματίζω μονομερώς το συμβόλαιό μου με την Stark Future και αρνούμαι να αγωνιστώ στους επόμενους αγώνες. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συγγνώμη μου για το συμβάν στο γερμανικό GP, που δεν έγινε από πρόθεσή μου και συνέβη λόγω της απρόβλεπτης αντίδρασης της μοτοσυκλέτας.”

Blazusiak

Θυμίζουμε πως ο Taddy ήταν το μεγάλο όνομα της Stark Future τα περασμένα δύο χρόνια, με στόχους την κατάκτηση νικών και τίτλων σε SuperEnduro και EnduroCross ενάντια στις θερμικές μοτοσυκλέτες. Κι αφού FIM και Stark Future τα βρήκαν μετά από μια τρικυμιώδη αρχή της συμμετοχής της σουηδικής εταιρείας ενάντια στις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και αφού η Stark παρουσίασε μετά το MX μοντέλο της και την Enduro μοτοσυκλέτα Stark Varg EX, φτάσαμε στη σεζόν SuperEnduro 2025. Εδώ, με τις νέες προδιαγραφές που θέσπισε η FIM, η μοτοσυκλέτα της Stark Future περιορίστηκε σε δύναμη ενώ δέχθηκε και “’έρμα”, ώστε να είναι δίκαιος ο ανταγωνισμός με τα βενζινοκίνητα μοντέλα, με τον Taddy να μη συμφωνεί με τους περιορισμούς και να μην καταφέρνει να πιάσει το όριο για τον πρώτο αγώνα του SuperEnduro -αντίθετα με τον ομόσταυλό του Eddie Karlsson, ο οποίος προσαρμόστηκε καλύτερα.

Ούτε στον 2ο αγώνα του 2025 -και μετά το συμβάν με τον Apolle στα δοκιμαστιά- κατάφερε να βαθμολογηθεί ο Blazusiak, ενώ αντίθετα ο Karlsson κατάφερε ακόμα και να ανέβει στο βάθρο σε έναν από τους 3 αγώνες του γύρου, στην τρίτη θέση, μια ιστορική επίδοση για τη Stark Future και γενικότερα για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Τώρα αναμένουμε να δούμε την απάντηση της Stark, και το αν όντως η σχέση των Σουηδών με τον Πολωνό έφτασε στο τέλος της.

Ετικέτες

SuperEnduro 2026, 7ος γύρος, Γαλλία: Πρώτη νίκη για τον Mitch Brightmore - Τίτλος κατασκευαστών στη Stark Future

Δεύτερος στο πρωτάθλημα ο Jonny Walker μετά από μάχες και πτώσεις
SuperEnduro2026 Mitch Brightmore
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/3/2026

Ο έβδομος και τελευταίος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος SuperEnduro 2026 στη Γαλλία έκλεισε τη σεζόν με έντονο θέαμα και αρκετές πρωτιές.

Με τον ήδη πρωταθλητή Billy Bolt να απουσιάζει από τον αγώνα, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη για τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος αλλά και στην πρώτη συνολική νίκη καριέρας για αρκετούς αναβάτες.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Mitch Brightmore, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Prestige, μετά από έναν δραματικό αγώνα απέναντι στον Jonny Walker. Παράλληλα, η βραδιά είχε έντονο βρετανικό χρώμα, καθώς οι Fraser Lampkin και Connor Watson κατέκτησαν τις νίκες στις κατηγορίες Junior και Youth, κάνοντας τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος βρετανική υπόθεση.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Η πίστα της βραδιάς αποτέλεσε επίσης θέμα συζήτησης. Πολλοί αναβάτες τη χαρακτήρισαν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική, με μεγάλα ελαστικά που οδηγούσαν σε στροφές 90 μοιρών, γλιστερούς κορμούς, βαθιά λούκια, ένα μεγάλο βραχόκηπο που κατέληγε σε drop και τραπέζι, ενώ ακόμη και το άλμα του τερματισμού κατέληγε σε επίπεδη προσγείωση. Ήταν μια διαδρομή που ευνοούσε τους τεχνικά ακριβείς αναβάτες.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Στη διαδικασία Superpole, όπου οι αναβάτες παλεύουν για την καλύτερη θέση εκκίνησης, ο Eddie Karlsson με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της βραδιάς και κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε Superpole. Οι αδελφοί Brightmore ήταν επίσης ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, ενώ ο Jonny Walker είχε πτώση, κάτι που τον έφερε σε δυσμενή θέση για την εκκίνηση των αγώνων.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας Prestige, ο Karlsson έκανε εξαιρετική εκκίνηση και πήρε γρήγορα το προβάδισμα, με τον Ash Brightmore να τον ακολουθεί και τον Mani Lettenbichler να βρίσκεται τρίτος. Ο Walker είχε πτώση ήδη στον πρώτο γύρο, αποκομίζοντας τραυματισμό στα πλευρά και πέφτοντας στην τελευταία θέση. Ο Mitch Brightmore ανέβηκε γρήγορα στη δεύτερη θέση, όταν ο Ash Brightmore έκανε λάθος στα βράχια και ξεκίνησε μια έντονη μάχη με τον Karlsson για τη νίκη. Οι δύο αναβάτες αντάλλαξαν αρκετές φορές την πρωτοπορία, όμως ο Μ. Brightmore κατάφερε να ανοίξει μικρή διαφορά και να πάρει την πρώτη νίκη Prestige της καριέρας του. Ο Lettenbichler τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Walker κατάφερε να ανακάμψει μέχρι την πέμπτη θέση.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Στον δεύτερο αγώνα ο Walker έκανε δυναμική εκκίνηση από την πρώτη σειρά, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να πάρει καλό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ο Toby Martyn κινήθηκε γρήγορα στους πρώτους γύρους, ενώ πίσω του οι Karlsson και Mitch Brightmore είχαν έντονη μάχη. Όταν ο Martyn έπεσε μπροστά τους, ο Mitch πλησίασε τον Walker και οι δύο βρέθηκαν σε μάχη. Στον τελευταίο γύρο, προσπαθώντας να κάνει επιθετικό προσπέρασμα πριν τον τερματισμό, οι δύο αναβάτες συγκρούστηκαν στον αέρα, με αποτέλεσμα ο Brightmore να πέσει. Ο Lettenbichler εκμεταλλεύτηκε το συμβάν και πέρασε δεύτερος, αφήνοντας τον Brightmore τρίτο και μειώνοντας τις πιθανότητές του να πάρει τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της βραδιάς ο Karlsson έκανε ξανά δυνατή εκκίνηση, μπροστά από τον Martyn, όμως ο Mitch Brightmore πέρασε γρήγορα μπροστά και πήρε τον έλεγχο της κούρσας από τον δεύτερο γύρο. Ο Βρετανός άνοιξε διαφορά, ενώ πίσω του εξελισσόταν έντονη μάχη ανάμεσα στον Walker και τον Karlsson για τις θέσεις του βάθρου. Ο Ash Brightmore πλησίασε επίσης τον Walker και προσπάθησε μια επιθετική κίνηση προσπέρασης, η οποία κατέληξε σε επαφή με τη Triumph του Walker. Ο Walker κατάφερε να συνεχίσει και τελικά κράτησε τη δεύτερη θέση της βραδιάς.

Με τα αποτελέσματα αυτά, ο Mitch Brightmore πανηγύρισε την πρώτη συνολική νίκη της καριέρας του σε αγώνα SuperEnduro, δείχνοντας την φόρμα του τη στιγμή που μετρούσε περισσότερο. Ο Jonny Walker τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του πρωταθλήματος για ακόμη μία χρονιά.

SuperEnduro  2026 Rnd 7

Ο Eddie Karlsson ολοκλήρωσε τον αγώνα τρίτος στη συνολική κατάταξη της βραδιάς, ισοβαθμώντας στους βαθμούς με τον Walker, ενώ τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα. Ο Toby Martyn κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική βαθμολογία.

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

Billy Bolt | GBR

370

2

Jonathan Walker | GBR

328

3

Mitchell Brightmore | GBR

325

4

Eddie Karlsson | SWE

280

5

Toby Martyn | GBR

195

6

Manuel Lettenbichler | GER

162

7

Tim Apolle | GER

149

8

Alfredo Gomez | ESP

143

9

Dominik Olszowy | POL

134

10

Ashton Brightmore | GBR

121

 

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν και το αποτέλεσμα για τη Stark Future, καθώς οι επιδόσεις των Karlsson και Martyn χάρισαν στην εταιρεία τον τίτλο κατασκευαστών μόλις στη δεύτερη χρονιά συμμετοχής της στο πρωτάθλημα SuperEnduro, σημειώνοντας μια ιστορική επιτυχία για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες απέναντι στα παραδοσιακά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

SuperEnduro  2026 Rnd 7