Taddy Blazusiak - Τερματίζει τη συνεργασία του με τη Stark Future, χαρακτηρίζοντας “απρόβλεπτη” την ηλεκτρική Varg μετά από συμβάν! [VIDEO]

Ο Πολωνός εκτόξευσε τη μοτοσυκλέτα του στον Tim Apolle, ρίχνοντας το φταίξιμο στην έλλειψη συμπλέκτη της Varg
Taddy Blazusiak - Παράτησε τη Stark με αιχμηρές δηλώσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2025

Με ένα αιχμηρό ανακοινωθέν, ο βετεράνος Πρωταθλητής Hard Enduro Taddy Blazusiak ανακοινώνει τη μονομερή διακοπή του συμβολαίου του με την Stark Future, χαρακτηρίζοντας την ηλεκτρική και πανίσχυρη μοτοσυκλέτα “απρόβλεπτη”, και ρίχνοντας στη Varg το φταίξιμο για ένα συμβάν στον δεύτερο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2025.

Τι έγινε ακριβώς στη Riesa; Ο Taddy με την ηλεκτρική Varg είχε μια μάχη στα προκριματικά με τον Γερμανό Tim Apolle που οδηγούσε μια θερμική Beta. Σε ένα σημείο της πίστας, άγνωστο γιατί, ο Tim σταμάτησε μπροστά στον Taddy. Το έκανε για να τον εμποδίσει, επειδή είχε θυμώσει μαζί του; Μπορεί, καθώς ο Γερμανός δείχνει να σταματά χωρίς λόγο μπροστά στον αναβάτη της Stark Future, γυρίζει το κεφάλι του και τον κοιτάζει, όμως θα μπορούσε απλώς να ετοιμαζόταν να ξεκολλήσει την Beta του από τον κορμό που βρισκόταν μπροστά του. Αμέσως μετά, ο Taddy ανοίγει το γκάζι, η Varg εκτοξεύεται μπροστά με σούζα, και σκάει πάνω στον Γερμανό! Ο Apolle καταφέρνει να αποφύγει τα χειρότερα αφού έσκυψε και… εγκατέλειψε το “σκάφος”, όμως θυμωμένος ξεκίνησε να σπρώχνει τον Taddy και να του φωνάζει. Ο Πολωνός δεν έδωσε εκείνη τη στιγμή συνέχεια στο επεισόδιο, έσπρωξε τη μοτοσυκλέτα του περνώντας την πάνω από την πεσμένη Beta, καβάλησε και συνέχισε την προσπάθειά του.

Tim Apolle

Μετά τον αγώνα, ο Apolle πόσταρε στο facebook μια φωτογραφία από τα δοκιμαστικά, που δείχνουν τον ίδιο και τον Taddy, συνοδεύοντάς την με το κείμενο: “Ναι, αυτός είναι ο Taddy και εγώ. Ένα μικρό δράμα συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και όλοι ζούμε και μαθαίνουμε και είμαστε απλά άνθρωποι, προσπαθώντας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας εντός και εκτός πίστας. Το να εκτοξεύεις τη μοτοσυκλέτα σου πάνω σε άλλον δεν είναι σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας αθλητής... αλλά τέλος πάντων. Προφανώς υπήρχε ένταση, κάθε αγωνιζόμενος ξέρει τι εννοώ. Είναι τρελό πώς το γερμανικό κοινό γιούχαρε τον Taddy, αλλά επειδή ήταν ο ήρωας της παιδικής μου ηλικίας ηρεμήστε και ας συνεχίσουμε τους αγώνες.”

Το σκηνικό θα μπορούσε να είχε τελειώσει εδώ, ίσως και με συγγνώμες εκατέρωθεν και κάποιες διευκρινήσεις, όμως το δράμα συνεχίστηκε αρχικά με φωνές και χαρακτηρισμούς στα pits από αναβάτες και ομάδες, και συνεχίστηκε με την ανάρτηση ανακοίνωσης του Taddy στα social media, ο οποίος έριξε το φταίξιμο στη μοτοσυκλέτα της Stark Future, δηλώνοντας πως σταματά να αγωνίζεται με την εταιρεία!

Taddy Blazusiak

Συγκεκριμένα η δήλωση του Blazusiak έχει ως εξής: “Σας ενημερώνω πως από τις 15-1-2025 τερματίζω μονομερώς το συμβόλαιό μου με την Stark Future και αρνούμαι να αγωνιστώ στους επόμενους αγώνες. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συγγνώμη μου για το συμβάν στο γερμανικό GP, που δεν έγινε από πρόθεσή μου και συνέβη λόγω της απρόβλεπτης αντίδρασης της μοτοσυκλέτας.”

Blazusiak

Θυμίζουμε πως ο Taddy ήταν το μεγάλο όνομα της Stark Future τα περασμένα δύο χρόνια, με στόχους την κατάκτηση νικών και τίτλων σε SuperEnduro και EnduroCross ενάντια στις θερμικές μοτοσυκλέτες. Κι αφού FIM και Stark Future τα βρήκαν μετά από μια τρικυμιώδη αρχή της συμμετοχής της σουηδικής εταιρείας ενάντια στις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και αφού η Stark παρουσίασε μετά το MX μοντέλο της και την Enduro μοτοσυκλέτα Stark Varg EX, φτάσαμε στη σεζόν SuperEnduro 2025. Εδώ, με τις νέες προδιαγραφές που θέσπισε η FIM, η μοτοσυκλέτα της Stark Future περιορίστηκε σε δύναμη ενώ δέχθηκε και “’έρμα”, ώστε να είναι δίκαιος ο ανταγωνισμός με τα βενζινοκίνητα μοντέλα, με τον Taddy να μη συμφωνεί με τους περιορισμούς και να μην καταφέρνει να πιάσει το όριο για τον πρώτο αγώνα του SuperEnduro -αντίθετα με τον ομόσταυλό του Eddie Karlsson, ο οποίος προσαρμόστηκε καλύτερα.

Ούτε στον 2ο αγώνα του 2025 -και μετά το συμβάν με τον Apolle στα δοκιμαστιά- κατάφερε να βαθμολογηθεί ο Blazusiak, ενώ αντίθετα ο Karlsson κατάφερε ακόμα και να ανέβει στο βάθρο σε έναν από τους 3 αγώνες του γύρου, στην τρίτη θέση, μια ιστορική επίδοση για τη Stark Future και γενικότερα για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Τώρα αναμένουμε να δούμε την απάντηση της Stark, και το αν όντως η σχέση των Σουηδών με τον Πολωνό έφτασε στο τέλος της.

Ετικέτες

Mario Roman, CFMOTO 450MT - Νίκη και 3η θέση στους δυο πρώτους αγώνες Enduro

Με το δεξί ξεκίνησε η συνεργασία, δείχνοντας τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας
Mario Roman, CFMOTO 450MT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/3/2026

Έχοντας βάλει τον Κίμωνα Καράμπελα στη σέλα του CFMOTO 450MT είχαμε δει και με το παραπάνω το τι μπορεί να καταφέρει η μοτοσυκλέτα στο χώμα με τον κατάλληλο αναβάτη, μένοντας άκρως εντυπωσιασμένοι. Τώρα, στα χέρια του “Παγκόσμιου” Mario Roman, βλέπουμε για μια ακόμη φορά τις κορυφαίες Off-Road δυνατότητες του best-selling μοντέλου μοτοσυκλέτας της CFMOTO -στην Ελλάδα και αλλού-, με την έναρξη συνεργασίας CFMOTO-Roman να αποφέρει μια νίκη κι ένα βάθρο στους δυο πρώτους αγώνες του ντουέτου.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από όταν σας γράφαμε για τη σύναψη συμφωνίας της κινέζικης εταιρείας με τον πασίγνωστο αγωνιζόμενο Hard Enduro, ενώ το ντεμπούτο 450MT-Mario Roman έγινε με ιδανικό τρόπο, με βάθρο στον πολύ σκληρό αγώνα Basella Race, ενώ λίγες ημέρες αργότερα ήρθε η πρώτη νίκη, στον πρώτο γύρο του κυπέλου Copa TT 4 Estaciones που διεξήχθη στη Navalosa της Ισπανίας, στην κατηγορία Adventure Trail 450.

Στον Basella Race που συμμετέχουν εκατοντάδες αναβάτες, με φοβερό… μποτιλιάρισμα στα πρώτα στάδια του αγώνα, ο Roman τερμάτισε 3ος στην κατηγορία TRAIL RACE Media.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Όσον αφορά στον εναρκτήριο αγώνα του Copa TT 4 Estaciones στη Navalosa, αυτός ήταν ιδιαίτερα δύσκολος, απευθυνόμενος κυρίως σε αγωνιστικές enduro μοτοσυκλέτες, με την κατηγορία του Roman να έχει ελάχιστους τερματίσαντες αναβάτες! Παρά τις δυσκολίες, ο Ισπανός, που απώτερο στόχο έχει να συμμετάσχει και σε αγώνες Hard Enduro (βλ. Romaniacs, κ.α.) με το 450MT, έφτασε στον τερματισμό, πρώτος στην κατηγορία του και 75ος γενικής, ανάμεσα σε 162 τερματίσαντες.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Ο άθλος του Roman γίνεται ακόμα πιο σημαντικός αν αναλογιστεί κανείς πως το CFMOTO 450MT με το οποίο αγωνίζεται δεν έχει δεχθεί βελτιώσεις, πέρα από ένα ζευγάρι ελαστικά με τακούνια, κάποιες προστασίες και όπως φαίνεται ένα διαφορετικό τιμόνι, ενώ παράλληλα ο Roman είχε και ένα πρόβλημα με την αλυσίδα του στα χρονομετρημένα που του κόστισε χρόνο και τον ανάγκασε να ξεκινήσει από πίσω.

Mario Roman, CFMOTO 450MT

Εξαιρετικά λοιπόν ξεκίνησε η προώθηση του CFMOTO 450MT στα χέρια του Mario Roman, και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Δείτε παρακάτω το θεαματικό βίντεο από τον αγώνα του Copa TT 4 Estaciones. 

Ετικέτες