Triumph και Cervantes κυριάρχησαν ξανά στο 1000 Dunas RAID

Από το Bassella Enduro Race έως το Dunas
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/11/2022

Είχαν περάσει ελάχιστες εβδομάδες από την επίσημη ανακοίνωση της Triumph πως ετοιμάζει “καθαρόαιμα” αγωνιστικά μοντέλα enduro και motocross, όταν ο Ivan Cervantes που είναι ο βασικός αναβάτης εξέλιξης των μελλοντικών enduro μοντέλων της βρετανικής εταιρείας, πήρε μια Tiger 900 Rally Pro και έτρεχε στο διάσημο Bassella Enduro Race της Ισπανίας, κερδίζοντας στην κατηγορία Maxi-Rally το τρεις φορές πρωταθλητή του FIM Bajas World Cup που έτρεχε με Yamaha Tenere 700.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί! Λίγες εβδομάδες αργότερα συμμετείχε και στο Baja España Aragón, όπου κέρδισε με διαφορά μίας ολόκληρης ώρας και έξι λεπτά  από τον δεύτερο.

Τώρα ήταν η σειρά του αγώνα 1000 Dunas RAID στο Μαρόκο, όπου ο Cervantes και η Tiger 900 θριάμβευσαν ξανά στα 1500 χιλιόμετρα του συνολικού μήκους του αγώνα στην κατηγορία Hard Trail.

Στον ίδιο αγώνα, με ίδια μοτοσυκλέτα και στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και η Vanessa Ruck η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που τερματίζει αυτόν τον αγώνα.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Iván Cervantes ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ HARD-TRAIL ΤΟΥ ‘1000 Dunas RAID’ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ, ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ Tiger 900 rally pro

 

Λαμβάνοντας το 95,5% των συνολικών διαθέσιμων πόντων στα 7 στάδια του αγώνα 1000 Dunas στο Μαρόκο, ο off-road πρεσβευτής της Triumph κέρδισε την κατηγορία Hard Trail με την Tiger 900, με 1390 από τους 1455 συνολικούς πόντους.

 

Οδηγώντας την ίδια Tiger 900 Rally Pro πάνω στην οποία κέρδισε την κατηγορία Trail του αγώνα Baja Aragón τον Ιούλιο, ο Iván με το επίτευγμά του σε αυτό το απίστευτα τεχνικό και απαιτητικό ράλι 1500 χιλιομέτρων επτά ημερών δείχνει την αποφασιστικότητά του και την κορυφαία ικανότητα της Tiger στην κατηγορία της.

 

Προσθέτοντας στο αυξανόμενο ρόστερ των αγωνιστικών επιτευγμάτων της Tiger, ο Aled Price και η Vanessa Ruck ολοκλήρωσαν επίσης το 1000 Dunas οδηγώντας Tiger 900 Rally Pro παραγωγής στην ίδια κατηγορία Hard Trail με τον Iván, κάνοντας τη Vanessa την πρώτη γυναίκα αναβάτη που ολοκλήρωσε την πρόκληση με μια κανονική adventure μοτοσυκλέτα. Ο λάτρης της Triumph και μηχανικός Josu Orozko, προστέθηκε στην εντυπωσιακή λίστα των επιτευγμάτων με την 3η θέση στην κατηγορία Trail με τη δική του 10χρονη Tiger 800 XC, την οποία ετοίμασε προσωπικά για τον αγώνα.

 

Το 1000 Dunas raid έχει σχεδιαστεί για να δοκιμάσει τις σωματικές και ψυχολογικές ικανότητες καθενός από τους αναβάτες που συμμετέχουν, επεκτείνοντας την αντοχή, τη συγκέντρωση και την ικανότητά τους να πλοηγούνται σε δύσκολα εδάφη με roadbooks στο όριο. Διασχίζοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εδάφη στη Βόρεια Αφρική, οι 66 αναβάτες στον αγώνα του 2022 ολοκλήρωσαν μεγάλες διαδρομές μέσα στη ζέστη και τη σκόνη, φτάνοντας στο οροπέδιο Recam, στις ατελείωτες πλαγιές της Bouarfa και στους μεγάλους αμμόλοφους Erg της Merzouga.

 

Συγχαρητήρια και στους 4 αναβάτες της Tiger και στις ομάδες που τους υποστηρίζουν στην εκδήλωση, από όλους τους οπαδούς της Triumph και της Tiger σε όλο τον κόσμο.

 

Iván Cervantes: «Ήταν μια απίστευτη περιπέτεια μήκους 1500 χιλιομέτρων όπου η Tiger 900 Rally Pro συμπεριφέρθηκε τέλεια. Συναντήσαμε κάθε είδος εδάφους που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να φανταστούμε – χαλίκι, άμμο, λάσπη, βράχια και διαβάσεις ποταμών – χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα, αποδεικνύοντας πόσο ικανή είναι η Tiger 900 Rally Pro. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Triumph Ισπανίας για τη συνεχή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια του ράλι που μου επέτρεψε να επικεντρωθώ στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.»

 

 

 

 

 

 


Γενική Κατάταξη - 1000 Dunas Raid 2022:

 

Κατηγορία Elite (μέγιστοι 2660 πόντοι):

1.- MATHIEU LIEBAERT                      2370 πόντοι

2.- JAVI VEGA                                      2355 πόντοι

3.- GUILLEM MARTINEZ BORONAT   2330 πόντοι

 

Κατηγορία (μέγιστοι 2660 πόντοι):

1.- PABLO ARAVACA                          2245 πόντοι

2.- SALVADOR VARGAS                     2210 πόντοι

2.- ALBERT MARTÍN                            2210 πόντοι

3.- RAMÓN VIDAL BREGANTE           2065 πόντοι

 

Κατηγορία Adventure (μέγιστοι 1455 πόντοι):

1.- GILBERTO FACCO                         1403 πόντοι

2.- RAVEL ROMERO                            1396 πόντοι

3.- VICENTE NICOLAU BASET            1390 πόντοι

 

Κατηγορία Hard Trail (μέγιστοι 1455 πόντοι):

1.- IVAN CERVANTES                          1390 πόντοι

2.- OLLY BASSI                                     1310 πόντοι

3.- DANIEL CALLEJAS NAVARRO       1265 πόντοι

 

Κατηγορία Trail (μέγιστοι 1455 πόντοι):

1.- JAVIER GONZÁLEZ MOLINA           900 πόντοι

2.- FERNANDO PARODY IGLESIAS     810 πόντοι

3.- JOSU OROZCO                                 614 πόντοι

 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: