Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

WESS: Στην KTM Factory Racing ο Manuel Lettenbichler

Με συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων

Ο 20χρονος Γερμανός Manuel Lettenbichler μυήθηκε στον κόσμο των μοτοσυκλετών σε ηλικία μόλις πέντε ετών, όταν ο πατέρας του του αγόρασε μια trial μοτοσυκλέτα. Έκτοτε, έχει στεφθεί πρωταθλητής τρεις φορές στο εθνικό πρωτάθλημα Trial της Γερμανίας, ενώ αργότερα το 2014 όταν ήταν μόλις 16 χρονών έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που τερμάτισε στο Erzbergrodeo, στα 20 χρόνια της ιστορίας του αγώνα.

Συνέχισε να επενδύει στον εαυτό του και τις ικανότητές του παίρνοντας μέρος σε πολλούς αγώνες Enduro. Το 2015, ήρθε τρίτος στη βαθμολογία του Super Enduro World Championship Junior, ενώ το 2016 η καριέρα του απογειώθηκε καθώς έγινε πρωταθλητής στα Super Enduro. Το βιογραφικό του συνέχισε να εμπλουτίζεται αφού το 2018 ήρθε τρίτος στη βαθμολογία των Machete Hard Enduro, XL Lagares και Red Bull Hare Scramble.

Το 2019 στέφθηκε πρωταθλητής στο WESS οδηγώντας την μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ με ανεξάρτητη ομάδα και τώρα η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε πως θα τον έχει στην εργοστασιακή της ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Απο το νέο έτος, ο Lettenbichler θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Super Enduro, ενώ θα λάβει μέρος και σε ορισμένους αγώνες του AMA U.S. Extreme Off-Road.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την Red Bull KTM Factory Racing για το 2020 και το 2021” είπε ο Lettenbichler, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως χρησιμοποιούσε τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ απ’ τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στους αγώνες Enduro. “Είναι η ομάδα που έψαχνα να βρω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία δυο χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά πόσο εξαίρετοι επαγγελματίες είναι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν και να υπερασπιστώ τον τίτλο μου!” Η έλευση του Lettenbichler στην Red Bull KTM Factory Racing ήταν αναμενόμενη καθώς το 2019 τον είχαμε δει αρκετές φορές να επισκέπτεται την ομάδα στους αγώνες του πρωταθλήματος και είναι σίγουρα μια κίνηση που θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα.

Tags: