WESS: Στην KTM Factory Racing ο Manuel Lettenbichler

Με συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

18/12/2019

Ο 20χρονος Γερμανός Manuel Lettenbichler μυήθηκε στον κόσμο των μοτοσυκλετών σε ηλικία μόλις πέντε ετών, όταν ο πατέρας του του αγόρασε μια trial μοτοσυκλέτα. Έκτοτε, έχει στεφθεί πρωταθλητής τρεις φορές στο εθνικό πρωτάθλημα Trial της Γερμανίας, ενώ αργότερα το 2014 όταν ήταν μόλις 16 χρονών έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που τερμάτισε στο Erzbergrodeo, στα 20 χρόνια της ιστορίας του αγώνα.

Συνέχισε να επενδύει στον εαυτό του και τις ικανότητές του παίρνοντας μέρος σε πολλούς αγώνες Enduro. Το 2015, ήρθε τρίτος στη βαθμολογία του Super Enduro World Championship Junior, ενώ το 2016 η καριέρα του απογειώθηκε καθώς έγινε πρωταθλητής στα Super Enduro. Το βιογραφικό του συνέχισε να εμπλουτίζεται αφού το 2018 ήρθε τρίτος στη βαθμολογία των Machete Hard Enduro, XL Lagares και Red Bull Hare Scramble.

Το 2019 στέφθηκε πρωταθλητής στο WESS οδηγώντας την μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ με ανεξάρτητη ομάδα και τώρα η αυστριακή εταιρεία ανακοίνωσε πως θα τον έχει στην εργοστασιακή της ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Απο το νέο έτος, ο Lettenbichler θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Super Enduro, ενώ θα λάβει μέρος και σε ορισμένους αγώνες του AMA U.S. Extreme Off-Road.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με την Red Bull KTM Factory Racing για το 2020 και το 2021” είπε ο Lettenbichler, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως χρησιμοποιούσε τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ απ’ τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στους αγώνες Enduro. “Είναι η ομάδα που έψαχνα να βρω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία δυο χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά πόσο εξαίρετοι επαγγελματίες είναι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνεργασία μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν και να υπερασπιστώ τον τίτλο μου!” Η έλευση του Lettenbichler στην Red Bull KTM Factory Racing ήταν αναμενόμενη καθώς το 2019 τον είχαμε δει αρκετές φορές να επισκέπτεται την ομάδα στους αγώνες του πρωταθλήματος και είναι σίγουρα μια κίνηση που θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: