Ακούστε περιγραφή! Video με τις καλύτερες στιγμές από το Qatar που αξίζει να το… ακούσετε!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/4/2015

Δεν χρειάζεται να ξέρεις ιταλικά, εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεται ακόμα και να σου αρέσουν οι αγώνες, για να ενθουσιαστείς μ’ αυτό το video. Απλά ακούς την περιγραφή και σου μεταδίδεται το ντελίριο των εκφωνητών! Οι Ιταλοί κάποιες στιγμές πρέπει να ξεπερνούν ακόμα και τον Eminem σε ταχύτητα πολυλογίας και το παράξενο είναι ότι αντιλαμβάνεσαι πάντοτε αυτό που λένε, από τον τόνο της φωνής και τον τρόπο που μεταδίδουν. Στο τέλος βέβαια η ευγλωττία πάει περίπατο και υπάρχει μία λέξη, ένα όνομα μονάχα που επαναλαμβάνεται!

Αξίζει λοιπόν να δείτε τις καλύτερες φάσεις του πρώτου, εντυπωσιακού αγώνα, των MotoGP ακούγοντας τους Ιταλούς που έχουν κάθε λόγο να μην είναι προσγειωμένοι. Καθόλου τυχαίο που η μετάδοση των MotoGP συγκέντρωσε στην Ιταλία μια από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις!

Δείτε το video:

Valentino Rossi - Qatar 2015

Una gara che è già leggendaria: qui la monografia della cavalcata inarrestabile di Valentino Rossi in Qatar con Guido Meda al commento! Trovi tutti gli highlights di MotoGP™ qui: www.cielotv.it/video/motogp-2015.html

Posted by Cielo TV on Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

 

Ετικέτες

ΖΧΜΟΤΟ V5: Αποκαλυπτικός ο Zhang Xue μιλά για 253 ίππους και WSBK!

Ο κινητήρας βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, αλλά οι βλέψεις του ξεπερνούν ακόμη και τους κανονισμούς του WSBK
zxmoto-v5
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η αποκάλυψη πως η ZXMOTO σχεδιάζει έναν πεντακύλινδρο V κινητήρα έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στη μοτοσυκλετιστική επικαιρότητα, καθώς η νεότατη εταιρεία του Zhang Xue, πρώην διευθυντή της Kove, συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε πολλά επίπεδα.

Ο Κινέζος κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει επισήμως τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου του κινητήρα, με την πρώτη αναφορά να μιλά για κυβισμό γύρω στο λίτρο (1000 cc) και απόδοση άνω των 210 ίππων, ωστόσο σήμερα ο κινέζικος Τύπος μεταφέρει δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Zhang, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικά νούμερα που προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές λοιπόν, η μέγιστη απόδοση του V5 κινητήρα – με τρεις κυλίνδρους μπροστά και δύο πίσω, όπως το πρώτο RC211V που είχε φτιάξει η Honda το 2002 κατά τη μετάβαση του MotoGP σε τετράχρονους κινητήρες – θα ανέρχεται σε 253 ίππους στις 13.500 σ.α.λ., η μέγιστη ροπή του θα φτάνει στα 14 χιλιογραμμόμετρα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 310 km/h!

Το μπλοκ του κινητήρα αναμένεται να είναι πολύ ελαφρύ, ζυγίζοντας 55 κιλά χωρίς τα υγρά του και μαθαίνουμε πως η σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με το κινέζικο πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας κατά κόρον εκλεκτά και πανάλαφρα κράματα που προέρχονται από την αεροπορική βιομηχανία.

Στις φερόμενες δηλώσεις του Zhang βρίσκουμε επίσης ορέξεις για συμμετοχή στο WSBK με τον νέο V5, κάτι που μας βρίσκει αρκετά δύσπιστους σε πρώτη φάση, καθώς στους τρέχοντες κανονισμούς του πρωταθλήματος δεν προβλέπονται πεντακύλινδροι κινητήρες – κάτι που, πάντως, αλλάζει μάλλον εύκολα αν είναι να εμπλουτιστεί η μεγάλη κατηγορία με έναν νέο κατασκευαστή.

Το πλάνο της ΖΧΜΟΤΟ είναι να έχει τη μοτοσυκλέτα έτοιμη το 2028 και στο σημείο αυτό θυμόμαστε πως στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί το νέο πλάνο του WSBK που από το 2030 θα ανεβάσει το όριο κυβισμού των τετρακύλινδρων κινητήρων στα 1200 κυβικά, συνεπώς περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς σχεδιάζει η κινέζικη εταιρεία τον V5 της αναφορικά με το νέο πρόσωπο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes.

Ετικέτες