Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!

Η μοτοσυκλέτα στην τηλεόραση με τη θέση που πρέπει!
Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/10/2023

Η υπερπαραγωγή που λέγεται MEGA TEST ON-OFF, το μεγαλύτερο και σκληρότερο συγκριτικό των μοτοσυκλετών παντός δρόμου σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται τώρα στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ‘Α μέρος του φετινού MEGA TEST ON-OFF αν συντονιστείτε στο κανάλι OPEN TV και πατήσετε το μπλε κουμπί στο τηλεκοντρόλ.

Διαφορετικά βρείτε την ενότητα MOTO στην πλατφόρμα το OPEN TV ή απλά πατήστε στην παρακάτω εικόνα και θα μεταφερθείτε αμέσως στο πρώτο μέρος του MEGA TEST ON-OFF 2023!

Για τους φίλους εκτός Ελλάδας θα ακολουθήσει μετά την προβολή στο OPEN TV ένα διαφορετικό video στο κανάλι μας στο YOUTUBE που θα περιλαμβάνει και περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες με ποιο εξειδικευμένες πληροφορίες. Δείτε λοιπόν τώρα το Ά μέρος στην τηλεόρασή σας μέσα από το κανάλι που στηρίζει την μοτοσυκλέτα, το OPEN TV:
 

Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!

 

Έξυπνες κάμερες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους – Ξανά προσφυγές για τον ίδιο λόγο!

Η προμήθεια 1.000 καμερών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.”, δηλαδή των περίφημων 1.000 έξυπνων καμερών που θα τοποθετούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από προδικαστικές προσφυγές εταιρειών που ήθελαν να συμμετάσχουν, θεωρώντας πως είναι ασαφείς οι προδιαγραφές του, ενώ προέκυψαν υπόνοιες πως πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό που οδηγούσε σε συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Η εκ νέου προκήρυξή του είχε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Ιουλίου 2026, ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία πρόκειται να τηρηθεί, καθώς ξανά κατατέθηκαν δύο προσφυγές από εταιρείες που ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για τις εν λόγω νέες προσφυγές ήταν πως είναι βάσιμες και κατά συνέπεια προέβη σε αναστολή διενέργειάς του έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί των προσφυγών.

Απ’ ότι φαίνεται και στη νέα προκήρυξη δεν άλλαξαν και πολλά από την πρώτη στο τεχνικό της σκέλος, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες Maycon και Aktor Κατασκευές στο να προσφύγουν εναντίον του και να δικαιωθούν από την ΕΑΔΗΣΥ που έκρινε πως, “α) οι υπό κρίση προσφυγές δεν παρίστανται προδήλως απαράδεκτες, β) ενδέχεται να υφίσταται βλάβη των προσφευγουσών από την προσβαλλόμενη διακήρυξη και τους όρους αυτής και γ) οι λόγοι των υπό κρίση προσφυγών δεν παρίστανται καταρχήν προδήλως αβάσιμοι, δεδομένου ότι η οριστική απόφαση περί της βασιμότητας των προσφυγών χρήζει περαιτέρω εξέτασης.”

Έχουμε γράψει πολλά για το θέμα και πιθανότατα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε όταν το υπουργείο δείχνει κάθε καλή διάθεση να επιβεβαιώσει κάθε κακή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για την ιστορία αυτή.

Εδώ ως Κράτος δεν μπορούμε επί χρόνια να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για πινακίδες κυκλοφορίας, σε αυτό το τόσο περίπλοκο και ακριβότερο ζήτημα περιμέναμε αποτελέσματα;