Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!

Η μοτοσυκλέτα στην τηλεόραση με τη θέση που πρέπει!
Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/10/2023

Η υπερπαραγωγή που λέγεται MEGA TEST ON-OFF, το μεγαλύτερο και σκληρότερο συγκριτικό των μοτοσυκλετών παντός δρόμου σε ολόκληρη την Ευρώπη, βρίσκεται τώρα στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ‘Α μέρος του φετινού MEGA TEST ON-OFF αν συντονιστείτε στο κανάλι OPEN TV και πατήσετε το μπλε κουμπί στο τηλεκοντρόλ.

Διαφορετικά βρείτε την ενότητα MOTO στην πλατφόρμα το OPEN TV ή απλά πατήστε στην παρακάτω εικόνα και θα μεταφερθείτε αμέσως στο πρώτο μέρος του MEGA TEST ON-OFF 2023!

Για τους φίλους εκτός Ελλάδας θα ακολουθήσει μετά την προβολή στο OPEN TV ένα διαφορετικό video στο κανάλι μας στο YOUTUBE που θα περιλαμβάνει και περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες με ποιο εξειδικευμένες πληροφορίες. Δείτε λοιπόν τώρα το Ά μέρος στην τηλεόρασή σας μέσα από το κανάλι που στηρίζει την μοτοσυκλέτα, το OPEN TV:
 

Ανέβηκε το πρώτο επεισόδιο MEGA TEST ON-OFF 2023 στο OPEN TV!

 

Η Kawasaki παρουσιάζει το EC-2: Στρατιωτικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου

Αντικαθιστά το EC-1 στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, μετά από τέσσερις δεκαετίες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Η Kawasaki Heavy Industries που ασχολείται με την αεροναυπηγική, διαστημική, ναυπηγική, ενεργειακές εγκαταστάσεις, ρομποτική κλπ., παρουσίασε το EC-2, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αντικαθιστά το μοντέλο EC-1.

Μετά από τέσσερις δεκαετίες σε υπηρεσία, το αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου EC-1 αποσύρθηκε το 2025 και τη θέση του αναμένεται να πάρει το νέο μοντέλο. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την JASDF (Japan Self-Defense Forces) φαίνεται στην ουρά και ο αριθμός αναγνώρισης 68-1203, που υποδηλώνει ότι το αεροσκάφος δεν είναι καινούργιο, αλλά εννέα ετών και προηγουμένως χρησίμευε ως C-2 σε υπηρεσίες στρατιωτικών μεταφορών.

c1

Το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας προβλέπει δοκιμές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος τη φετινή χρονιά και τη λειτουργία του από την επόμενη. Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει μία τροποποίηση του αεροσκάφους που η Kawasaki δεν θέλει να αποκαλύψει, κρύβοντας στην ουσία το μπροστινό του μέρος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο σύστημα παρεμβολής, όπως το Toshiba J/ALQ-5, για να μπερδεύει τα εχθρικά ραντάρ ή για να μπορεί να επικοινωνήσει σε ασφαλές περιβάλλον.

Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το EC-2, που η ανάπτυξη του βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021 και η παρθενική πτήση του πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου 2026. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το EC-2 σχεδιάζεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο από τα μέσα του 2027 και πιθανότερη βάση των τεσσάρων αεροσκαφών που σε πρώτη φάση θα εξοπλίσουν την Ιαπωνική Πολεμική Αεροπορία θα είναι στην πόλη Iruma της επαρχίας Saitama, περίπου 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Tokyo.