Αυτή την πρεμιέρα δεν πρέπει να την χάσεις: "On Any Sunday: The Next Chapter"!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/3/2015

Λίγες μέρες πριν την επίσημη ευρωπαϊκή κυκλοφορία της, η πολυαναμενόμενη ταινία "On Any Sunday: The Next Chapter",  το remake της θρυλικής ταινίας του '70 για τη μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 21:00 στο ιστορικό σινεμά Ατλαντίς, στη Δάφνη. Παρόντες θα είναι ο σκηνοθέτης Dana Brown και ο κορυφαίος αναβάτης Robbie Maddison, γνωστός στο ελληνικό κοινό από το άλμα του στον Ισθμό της Κορίνθου αλλά και ένας εκ των πρωταγωνιστών!

Το 1971, ο παραγωγός Bruce Brown κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ που θα άλλαζε τον τρόπο που ο κόσμος έβλεπε τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες τους. Τώρα, ήρθε η ώρα για το επόμενο κεφάλαιο. Αυτή τη φορά, ο γιος του Bruce και καταξιωμένος σκηνοθέτης Dana Brown, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του αρχικού film, είναι ώρα για το "On Any Sunday: The Next Chapter"!

"Όταν ξεκινήσαμε τα γυρίσματα του “On Any Sunday- The next Chapter” πριν από ένα χρόνο γνωρίζαμε ότι είχαμε την ευκαιρία να πούμε μια εντελώς μοναδική ιστορία που ωστόσο εξακολουθεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αρχικής. Η καρδιά, η ψυχή και το πάθος δεν έχουν αλλάξει, αλλά αυτό που έχει αλλάξει είναι το επίπεδο της απόδοσης και της τεχνολογίας για να μεταφέρει το μήνυμα", λέει ο Dana Brown.

Μείνετε συντονισμένοι στο Motomag και στη σελίδα της Red Bull για να μάθετε περισσότερα για την πρεμιέρα, και για την διάθεση των προσκλήσεων!

 

Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας!

 

 

 

Θυμηθείτε οι παλιοί το πρώτο φιλμ, και δείτε οι νέοι τον Steve McQueen να κάνει άλματα και να χαίρεται βόλτες, διαμορφώνοντας από την αρχή την άποψη που είχε τότε ο κόσμος για την μοτοσυκλέτα!

Traffic Commander και ΚΟΜΒΟΣ: Το νέο επιχειρησιακό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας [Video]

Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με υποσχέσεις για 25 με 30% βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες από τον Σεπτέμβριο
traffic commander
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

Στις εγκαταστάσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έγινε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, η παρουσίαση του νέου ολοκληρωμένου επιχειρησιακού συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ευρύτερο πλάνο, μέρος του οποίου είναι η ομάδα ΚΟΜΒΟΣ που είχε προαναγγείλει μια μέρα πριν ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το Traffic Commander αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο Αττικής μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, της ανάλυσης δεδομένων και της άμεσης επιχειρησιακής εικόνας.

Το σύστημα Traffic Commander διαχειρίζεται καθημερινά περίπου 50.000 κυκλοφοριακά συμβάντα, αξιοποιώντας πληροφορίες από 24 διαφορετικές πηγές δεδομένων – κάμερες, περιπολικά της Τροχαίας, drones κ.ά. – τις οποίες συνδυάζει σε μία ενιαία επιχειρησιακή εικόνα για τους αξιωματικούς του ΘΕΠΕΚ.

Μάλιστα στην τελετή παρουσίασης αποκαλύφθηκε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) δώρισε 10 υπερσύγχρονα drones αξίας 125.000 ευρώ, τα οποία θα δίνουν από αέρος εικόνα στο ΘΕΠΕΚ.

Ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Traffic Commander, αστυνομικός υποδιευθυντής Αναστάσιος Καλαϊτζίδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα νέο επιχειρησιακό εργαλείο διαχείρισης της κυκλοφορίας, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά από μηχανικούς λογισμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόσθετη δαπάνη ανάπτυξης, με στόχο να παρέχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα, ανάλυση και συντονισμό. Όπως εξήγησε, το Traffic Commander συλλέγει και συνδυάζει δεδομένα από δεκάδες διαφορετικές πηγές, μετατρέποντας τα επιμέρους στοιχεία σε μία ολοκληρωμένη εικόνα της κυκλοφορίας και υποστηρίζοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι "δεν είναι ένας ακόμη χάρτης κυκλοφορίας. Είναι ένα σύστημα που μετατρέπει την εικόνα της πόλης σε επιχειρησιακή γνώση και την επιχειρησιακή γνώση σε αποτελεσματικότερη δράση".

Το νέο σύστημα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ομάδα ΚΟΜΒΟΣ (Κεντρική Ομάδα Μέτρων Βελτίωσης Οδικής Συμφόρησης), ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να εξελίσσεται συνεχώς, με την ενσωμάτωση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, νέων πηγών δεδομένων και πρόσθετων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Η ομάδα αυτή είχε ανακοινωθεί μια μέρα πιο πριν από τον κ. Χρυσοχοΐδη, απασχολώντας 150 αστυνομικούς με 40 μοτοσυκλέτες που θα είναι επιφορτισμένοι με την επιτόπου εφαρμογή των δράσεων που αποφασίζονται στο ΘΕΠΕΚ μέσω του Traffic Commander, λειτουργώντας ως η εκτελεστική πτέρυγα του όλου επιχειρησιακού σχεδιασμού.