Τα Honda CB500F, NC750S και Integra του 2016

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/11/2015

Μόλις πριν από λίγη ώρα έδωσε στην δημοσιότητα η Honda τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες για τα ανανεωμένα CB500F, NC750S και Integra του 2016, τα οποία θα παρουσιάσει στην επερχόμενη EICMA από τις 17 ως τις 22 Νοεμβρίου.

 

CB500F

Το γυμνό δικύλινδρο street δέχθηκε ένα μαζικό κύμα ανανέωσης για την επόμενη χρονιά, το οποίο συμπεριλαμβάνει στιλιστικές, κυρίως, αναβαθμίσεις, αλλά και αλλαγές που έχουν αντίκτυπο στην πρακτικότητα και την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.


Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός σχεδιασμός του απέκτησε μια πιο επιθετική και "μυώδη" όψη, προσφέροντας παράλληλα και μια ευρεία επιλογή ανάμεσα σε έξι διαφορετικούς χρωματισμούς. Οι δύο προβολείς –εμπρός και πίσω- απέκτησαν φώτα Led, ενώ το ρεζερβουάρ μεγάλωσε σε χωρητικότητα φτάνοντας τα 16,7 λίτρα. Το πιρούνι απέκτησε ρύθμιση της προφόρτισης για τα ελατήρια, όπως ρυθμιζόμενη είναι και η μανέτα του φρένου. Τέλος, το τελικό της εξάτμισης άλλαξε σχήμα και έγινε πιο ελαφρύ.

 

NC750S

Σε ό,τι αφορά το NC750S, οι αλλαγές που δέχτηκε για το 2016 αφορούν τόσο την εμφάνιση όσο και την απόδοση του κινητήρα, ενώ πλέον θα πληροί και τις νέες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων και θορύβου Euro4.
Η οθόνη των οργάνων είναι πλέον τεχνολογίας LCD προσφέροντας την δυνατότητα επιλογής στο χρώμα του φωτισμού, ανάλογα με τα γούστα και την διάθεση του αναβάτη. Το καινούργιο τελικό της εξάτμισης έχει πενταγωνικό σχήμα και μικρό μέγεθος, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της Honda προσθέτει κι έναν πιο βαθύ, μπάσο ήχο.
Η έκδοση DCT θα διαθέτει πλέον τρία επίπεδα διαβάθμισης για την επιλογή S (Sport), έτσι ώστε να καλύψει ένα πιο ευρύ φάσμα οδηγικών στιλ και προτιμήσεων. Παράλληλα, θα υπάρχει και η επιλογή δύο νέων special edition επιλογών με διχρωμίες και φώτα Led.

 

Integra

Το έτερο της οικογένειας των NC, το Integra, το οποίο συνδυάζει τους δύο κόσμους των scooter και των μοτοσυκλετών παντρεύοντας τις επιδόσεις με την ευχρηστία και την άνεση, απέκτησε κι αυτό με τη σειρά του φώτα Led εμπρός και πίσω, όργανο με οθόνη LCD και δυνατότητα επιλογής φωτισμού, αλλά και τις επιλογές των τριών επιπέδων για το S mode της μετάδοσης DCT.

Επίσης, είναι εξοπλισμένο με το νέο πιρούνι DBV (Dual Bending Valves) της Showa, το οποίο χωρίς να είναι cartridge, χάρη στις νέες βαλβίδες ελέγχει τις αποσβέσεις εξίσου αποτελεσματικά, με μια κατασκευή μικρότερου κόστους και λιγότερο σκληρή, ενώ το Integra πληροί πλέον και αυτό τις προδιαγραφές Euro4.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες