Triumph Bonneville Street Scrambler 2017

8/11/2016

Με τον Carl Fogarty παρόντα η Triumph παρουσίασε το νέο της Scrambler, με βάση το Street Twin των 900cc που έδειξε το 2016. Οι διπλές εξατμίσεις δεξιά, σήμα κατατεθέν των Scrambler της Triumph, υπάρχουν κι εδώ, μαζί με διαφορετική εργονομία: Πιο ψηλό τιμόνι, πιο μπροστά τα μαρσπιέ. Τα αμορτισέρ είναι μακρύτερα, κι ο εμπρός τροχός μεγάλωσε από τις 17 στις 19 ίντσες.

Οι ζάντες είναι με ακτίνες, και φοράνε Metzeler Tourance. Και το πλαίσιο είναι προσαρμοσμένο στο Scrambler, και με επιλογές όπως το αφαιρούμενο σελάκι συνεπιβάτη που αλλάζει με σκάρα (που δίνεται μαζί με την μοτοσυκλέτα). Φυσικά, υπάρχει ABS και traction control, όπως και προαιρετικά κιτ που κατεβάζει την ιπποδύναμη από τους 54 ίππους στους 47, για τα διπλώματα Α2.

Βασίλης Καραχάλιος


Κι ενώ μπορεί να φαίνεται πολύ old school, κάτω από την εμφάνιση υπάρχει και ride by wire (για να μπορεί να έχει traction control), το ABS, φώτα LED, συμπλέκτη torque assist, immobilizer στο κλειδί και USB για να φορτίζεις τα γκατζετάκια. Σε σχέση με το παλιό αερόψυκτο, η Triumph λέει πως το νέο υγρόψυκτο Scrambler καίει 36% λιγότερο. Κι αν η εμφάνισή του κατά τη γνώμη σας χρειάζεται ενίσχυση, υπάρχουν πάνω από 150 αξεσουάρ ειδικά για το Street Scrambler.

Ξεμένουμε πάλι από πινακίδες κυκλοφορίας! Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας

Εν μέσω Καλοκαιριού, της εποχής με την υψηλότερη ζήτηση στην αγορά Μοτοσυκλέτας, δεν υπάρχουν διαθέσιμες πινακίδες κυκλοφορίας. Ξανά
pinakides
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο είχε δοθεί ένα προσωρινό διέξοδο στην ασφυξία της αγοράς λόγω έλλειψης πινακίδων κυκλοφορίας για νέα οχήματα. Αποδείχθηκε λίγο, όπως περιμέναμε. Το πρόβλημα που αφορά τόσο σε μοτοσυκλέτες όσο και σε αυτοκίνητα δεν είναι νέο, έχοντας την πηγή του στην προφανή αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να διεξάγει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια των πινακίδων.

Η αντιπαλότητα δύο υποψηφίων για τη συγκεκριμένη ανάθεση και οι προσφυγές που καταθέτουν κάθε φορά στην Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) έχουν πρακτικά ακυρώσει κάθε προσπάθεια για διαγωνισμό και το αποτέλεσμα είναι οι συνεχείς ελλείψεις στην αγορά.

Ήδη από τον Μάρτιο ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) προειδοποιούσε για τις ελλείψεις αυτές και τις τραγικές συνέπειες που θα έχουν στην αγορά, ωστόσο η μόνη απτή απάντηση που ήρθε από την κυβέρνηση ήταν άλλη μια απευθείας ανάθεση μικρού αριθμού πινακίδων που απλώς κουκούλωσε το πρόβλημα προσωρινά.

Τότε το γράφαμε πως η έλλειψη θα ξαναεμφανιζόταν και να που τρεις μήνες μετά η αγορά στερεύει εκ νέου από πινακίδες, με τους εμπόρους να βρίσκονται άθελά τους στην πρώτη γραμμή διαμαρτυριών, καθώς αυτοί έρχονται σε επαφή με τον πελάτη που έχει πληρώσει τη μοτοσυκλέτα του και περιμένει εβδομάδες και μήνες για να μπορέσει να την κυκλοφορήσει. Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για το πρόβλημα, παρότι είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και φυσικά οι χαμένοι της υπόθεσης αν μια πώληση ακυρωθεί από τον πελάτη πάνω στον εκνευρισμό του.

Τι να περιμένουμε αυτή τη φορά; Όχι και πολλά. Ένα γνωστό ρητό λέει πως ο ορισμός της ανοησίας είναι να επαναλαμβάνεις διαρκώς το ίδιο πείραμα χωρίς καμιά αλλαγή και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα.

Θα μπορούσαμε ίσως να διατηρήσουμε μια νότα αισιοδοξίας πως κάποια στιγμή κάποιος θα καταφέρει να κάνει αυτόν τον στοιχειωμένο διαγωνισμό – είναι και νέος στο πόστο του ο υπουργός Μεταφορών τώρα. Αλλά μετά θυμόμαστε την άλλη απέλπιδα προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει ήδη αποτύχει δύο φορές να κάνει τον διαγωνισμό για τις έξυπνες κάμερες και η αισιοδοξία μας πέφτει πιο γρήγορα κι από προδικαστική προσφυγή στην ΕΑΔΗΣΥ.