Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

2ος Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος, Σέρρες 15/5

Παίρνοντας την σκυτάλη των συναρπαστικών αγώνων από την αυλαία του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνα της χρονιάς για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στην πίστα των Σερρών, με συναρπαστικές μάχες, ειδικά στην κατηγορία Formula Extreme, όπου ο Σάκης Συνιώρης με την Ducati Panigale πήρε μια πειστική νίκη.
Ο αναβάτης της Kosmocar-ECO Ducati Team έδωσε σκληρές μάχες από τον πρώτο μέχρι τον 17ο γύρο με τον περσινό πρωταθλητή, Χάρη Παρασκευόπουλο, με συνεχόμενες προσπεράσεις και εναλλαγές θέσεων. Στον 18ο και προτελευταίο γύρο, όμως, ο Παρασκευόπουλος είχε μια ευτυχώς ανώδυνη πτώση, με αποτέλεσμα να δει πρώτος την καρό σημαία ο Συνιώρης, για δεύτερη συνεχόμενη φορά φέτος.
Στην κατηγορία Open νικητής ήταν ο Σταύρος Κρεμάλας, με τον Βαγγέλη Σαπουνά να τερματίζει σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Τάσος Σκυριανόγλου, που δείχνει φέτος δυνατός και με συνέπεια στους χρόνους του.
Στους Νέους νικητής ήταν ο Κορωνάκης Βασίλης, με τους Λιούτα και Αρβανίτη να συμπληρώνουν αντίστοιχα την πρώτη τριάδα, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες διαφορές που είχαν οι τρεις πρώτοι μεταξύ τους.
Στην racing με τις επτά συμμετοχές, πρώτος είδε την καρό σημαία ο Λάμπρος Τσώκος, με τον Ντότσικα να ακολουθεί πίσω του με σχεδόν εφτά δευτερόλεπτα διαφορά και κάνοντας έναν μοναχικό αγώνα, καθώς ο τρίτος Μάκης Σιφναίος τερμάτισε άλλα 16 δευτερόλεπτα πιο πίσω.
Ο Alex Παπαγεωργίου ήταν ο νικητής της κατηγορίας Supersport, τερματίζοντας πρώτος από την pole position, με μικρή διαφορά από τον Μιχάλη Κουτσουμπό, ενώ στην Τρίτη θέση ανέβηκε ο ένας εκ των αδερφών Καρακώστα, ο Δημήτρης, έχοντας πρόσφατη την εμπειρία από τον δεύτερο αγώνα στο EJC στο οποίο συμμετέχουν και τα δύο αδέρφια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο αγώνα έδωσαν το παρόν πάνω από 800 θεατές, ένα νούμερο που αν μη τι άλλο, αφήνει ελπιδοφόρα μηνύματα για την προσέλευση του κόσμου στους επόμενους αγώνες.