Ανακοίνωσε Vinales επίσημα η Yamaha

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/5/2016

Ένα από τα χειρότερα κρατημένα μυστικά, όπως έχουμε γράψει κι εμείς πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν η μετακίνηση του Maverick Vinales από την Suzuki στη Yamaha, η οποία ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα από την Yamaha Racing. Ο νεαρός Ισπανός που έχει καταπλήξει τους πάντες με την φετινή απόδοση πάνω στη σέλα του Suzuki GSX-RR, θα αγωνίζεται ως team mate του Valentino Rossi –ο οποίος ανανέωσε τον Μάρτιο το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια- μέχρι και το 2018. Ο Vinales βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 στην κατηγορία των 125cc. Το 2013 πήρε τον τίτλο στην Moto3 και αναδείχθηκε τρεις φορές "rookie of the year" το 2011 (125cc), το 2014 (Moto2) και το 2015 (MotoGP).
Η αλήθεια είναι ότι η Suzuki κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για να διατηρήσει στην ομάδα της τον Vinales, αλλά στο τέλος η ομάδα της Movistar Yamaha ήταν αυτή που τον κέρδισε με δέλεαρ μια θέση στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Μ1 και συγκατοίκηση με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Rossi. Ο 21 ετών Ισπανός μάλιστα, πήρε το παρθενικό βάθρο στα MotoGP, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Suzuki, στον  αγώνα του Le Mans επιβεβαιώνοντας την διαρκώς ανοδική του πορεία από την ημέρα που προστέθηκε στο grid των MotoGP. Στις δοκιμές πριν την έναρξη της σεζόν στο Phillip Island είχε τον πρώτο χρόνο, ενώ μετά τις κατατακτήριες δοκιμές βρέθηκε στην πρώτη σειρά εκκίνησης στον αγώνα του Κατάρ. Και μπορεί η Yamaha να δηλώνει ότι τ δεν υπάρχει κανείς αντικαταστάτης που θα μπορούσε να φέρει άμεσα τα αποτελέσματα του Lorenzo, αλλά ο Vinales αν μη τι άλλο είναι μια ελπιδοφόρα επιλογή για το κοντινό μέλλον.
Μια μεγάλη πρόκληση για τον νεαρό Ισπανό είναι και το αν θα καταφέρει να ανακηρυχθεί ο πρώτος διαφορετικός νικητής στα MotoGP (τίτλο που κατέχει ο Marquez από το 2013 καθώς εκτός από τους Rossi, Pedrosa, Lorenzo, Stoner και Marquez δεν έχει ανέβει κανείς άλλος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, πέρα από τον Ben Spies στην μοναδική του νίκη στο Assen το 2011) πάνω στη σέλα του Suzuki ή αν θα περιμένει την Yamaha εποχή του για να το κάνει.
Η κίνηση της Suzuki που αναμένεται για τον αντικαταστάτη του Vinales, είναι η "στρατολόγηση" του Andrea Iannone, ο οποίος στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Ducati, καθώς ο Dovizioso υπέγραψε ήδη ως team mate του Lorenzo για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σηκώνουν μοτοσυκλέτες και σκούτερ από το κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση του Δήμου απομακρύνει τα παρατημένα δίκυκλα σε τηλεοπτική μετάδοση
Athens Derelict Bikes
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/11/2025

Μια επιχείρηση εκκαθάριση ξεκίνησε, ο Δήμος Αθηναίων απομακρύνωντας εγκαταλελειμμένα δίκυκλα από τους δρόμους, απελευθερώνοντας θέσεις στάθμευσης και δημόσιο χώρο.

Μεγάλη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/11, με στόχο την απομάκρυνση δεκάδων εγκαταλελειμμένων δικύκλων που εδώ και μήνες καταλάμβαναν δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης. Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου προχωρούσαν σε “σήκωμα” δικύκλων, με ένα από αυτά να μεταδίδεται ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, το συγκεκριμένο δίκυκλο που απομακρύνθηκε στον αέρα της εκπομπής βρισκόταν στο σημείο ακινητοποιημένο από τον Φεβρουάριο του 2025.

Η ίδια εξήγησε αναλυτικά το νομικό πλαίσιο:
“Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι 15 ημέρες αμετακίνητο και καταγεγραμμένο από την υπηρεσία, στη συνέχεια άλλες 20 ημέρες με το ενημερωτικό αυτοκόλλητο περί ακινησίας, που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη και ακολουθείται η διαδικασία συστημένης επιστολής”.

Η κ. Μπέη ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος προχώρησε στη μαζική σάρωση μετά την αποσυμφόρηση της αποθήκης όπου βρίσκονταν σχεδόν 1.800 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα. Η διαδικασία ξεμπλόκαρε όταν δόθηκε η δυνατότητα να μεταφερθούν σε ανάδοχη εταιρεία για ανακύκλωση, αντί να περιμένουν τον εκπλειστηριασμό μέσω ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο των τρεχουσών δράσεων, 380 εγκαταλελειμμένα δίκυκλα θα απομακρυνθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, απελευθερώνοντας δεκάδες σημεία στάθμευσης και διευκολύνοντας την κυκλοφορία στο κέντρο.

Το πρόβλημα, όπως σημείωσε η αντιδήμαρχος, δεν περιορίζεται μόνο στα δίκυκλα, καθώς το 2024 πραγματοποιήθηκαν 900 άρσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος.

Το φαινόμενο των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων, παραμένει ένα ζήτημα στο δημόσιο χώρο της Αθήνας, με τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης, να συνεχίζονται σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές.