Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Ανανέωσε και ο Dovizoso με την Ducati – Τέλος ο Iannone από του χρόνου

Η Ducati ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τον Andrea Dovizioso, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι και το 2018. Ο Ιταλός που ξεκίνησε την συνεργασία του με το εργοστάσιο της Bologna το 2013 θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο team mate του Jorge Lorenzo πάνω στη σέλα των εργοστασιακών Dedsmosedici. "Είμαι πολύ χαρούμενος που καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία με την Ducati ώστε να συνεχίσουμε αυτή την περιπέτεια που ξεκίνησε το 2013", δήλωσε ο Dovi και συνέχισε λέγοντας "Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να φέρουμε το Desmosedici σε ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και γι' αυτό είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα λάβουμε την ανταμοιβή που μας αξίζει".
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Luigi Dall'Igna, του ανθρώπου που ανέλαβε να αναστήσει και να περάσει σε έναν νέο κεφάλαιο το Desmosedici: "Δεν είναι εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, ειδικά όταν έχεις δύο σπουδαίους αναβάτες όπως οι δύο Andreas. Είμαστε ευτυχείς που ο Dovizioso συμφώνησε να παραμείνει μαζί μας για τα επόμενα δύο χρόνια και μαζί του μπορούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη δουλειά που αρχίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, ώστε να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Λυπάμαι για τον Andrea Iannone, ο οποίος δεν θα συνεχίσει μαζί μας μετά το πέρας της σεζόν. Ο Andrea έχει κάνει σπουδαία δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και συνεισφέρει σημαντικά στην εξέλιξη του Desmosedici GP. Γι' αυτό θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και θα κάνουμε γι' αυτόν ό,τι καλύτερο μπορούμε στους αγώνες που απομένουν, ώστε να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα".
Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούν οι υποθέσεις μας για την αλλαγή του σκηνικού στις ομάδες από την επόμενη σεζόν, καθώς εκτός εξαιρετικού απροόπτου αύριο θα ανακοινωθεί από την Yamaha η μεταγραφή του Vinales, με τον Iannone να οδεύει προς αντικατάστασή του στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki.