Carmelo Ezpeleta: Το μέλλον της φετινής σεζόν!

Carmelo Ezpeleta: Το μέλλον της φετινής σεζόν!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/4/2020

Μαζί με την ανακοίνωση ότι τρεις αγώνες των MotoGP ακυρώθηκαν, ο Carmelo Ezpeleta προχώρησε σε μια νέα δήλωση που εξηγεί όχι μόνο τους λόγους που οδηγήσαν σε αυτή την απόφαση, αλλά και τα σχέδια της διοργάνωσης για το μέλλον του πρωταθλήματος. “Μόλις ανακοινώσαμε την ακύρωση τριών αγώνων του παγκόσμιου πρωταθλήματος,” ανέφερε ο CEO της Dorna. “Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πως με τα δεδομένα της παρούσας κατάστασης και την στάση των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε τους αγώνες με θεατές στις κερκίδες τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα είναι εξίσου δύσκολο σε αυτές τις πίστες να πραγματοποιηθούν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Έτσι, αποφασίσαμε από κοινού με τους τοπικούς διοργανωτές αυτών των αγώνων να τους ακυρώσουμε απ’ το να τους αναβάλλουμε για αργότερα.”

Σχετικά με το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Assen δεν θα υπάρχει στο πρόγραμμα, ο Ezpeleta είπε: “Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι πρωτοφανής και έτσι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Οι αρχές στην Ολλανδία έχουν απαγορεύσει τη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του Αυγούστου και ήταν πραγματικά αδύνατο. Εκτός αυτού θα ήταν πολύ δύσκολο να διοργανώσουμε έναν αγώνα στο Assen χωρίς θεατές.”

Αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα της Formula 1 έχει ήδη ανακοινωθεί, ενώ αυτό των MotoGP συνεχίζει να είναι στον αέρα και σχετικά με την τελική του μορφή ο CEO της Dorna είπε: Ο στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε τέλη Ιουλίου. Το πού και το πότε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Είμαστε σίγουροι για το αρχικό μας πλάνο, το οποίο είναι να ξεκινήσουμε με τους αγώνες της Ευρώπης απ’ τα τέλη Ιουλίου μέχρι και το Νοέμβριο και να δούμε τι γίνεται στη περίπτωση που οι αγώνες εκτός Ευρώπης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά το Νοέμβριο. Στο χειρότερο σενάριο, αν δεν μπορούμε δηλαδή να ταξιδέψουμε εκτός Ευρώπης, θα προσπαθήσουμε για ένα πρωτάθλημα με τουλάχιστον 10 με 12 αγώνες απ’ τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.”

Σχετικά με την βοήθεια που έλαβε η Dorna απ’ την Bridgepoint, η οποία παρείχε 10.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού ο Ezpeleta είπε: “Δουλεύουμε πάνω στο θέμα των 10.000 τεστ που συμφωνήσαμε με την Bridgepoint. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πρωτόκολλο για να δούμε πώς θα ήταν οι αγώνες χωρίς θεατές και με περιορισμένο αριθμό προσωπικού το οποίο θα έχει έρθει στη πίστα από διαφορετικά μέρη, με διαφορετικά μέσα και θα μένει σε διαφορετικά καταλύματα. Η διαδικασία θα είναι να εξετάζονται όλοι πριν φύγουν απ’ το σπίτι τους, έπειτα να επανεξετάζονται πριν φτάσουν στην πίστα και τέλος όταν επιστρέψουν πίσω. Αυτή είναι η ιδέα. Συνεργαζόμαστε με μια άλλη εταιρεία η οποία ανήκει στην Bridgepoint ώστε να πάρουμε τα 10.000 διαγνωστικά τεστ.”

Στο παρελθόν ο CEO της Dorna είχε αναφερθεί και στο ενδεχόμενο της διεξαγωγής διπλών αγώνων στην ίδια πίστα, ένα σενάριο το οποίο δεν έχει απορριφθεί. “Ίσως πραγματοποιήσουμε παραπάνω από έναν αγώνα σε μια πίστα, όχι όμως μέσα σε ένα αγωνιστικό τριήμερο αλλά σε δυο συνεχόμενα.”

Παρότι το πρωτάθλημα πραγματικά βρίσκεται στον αέρα, ο Ezpeleta και η διοργάνωση διατηρούν στενές επαφές με τους κατασκευαστές, τις ομάδες και τους αναβάτες, με τον Ισπανό πρόεδρο να αναφέρει: “Πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήσαμε μια τηλεδιάσκεψη με τους κατασκευαστές και καταλήξαμε σε ορισμένα θέματα των τεχνικών κανονισμών του 2020 και του 2021, για όλες τις κατηγορίες. Μιλάω με όλους συχνά και αναφερόμαστε στα σχέδιά μας για το άμεσο μέλλον. Μερικοί απ’ τους αναβάτες μου τηλεφωνούν και χαίρομαι που συζητώ την κατάσταση μαζί τους. Όλοι είναι υγιείς και ανυπομονούν να ξεκινήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται. Κατανοούν πώς η κατάσταση είναι διαφορετική και όλοι είναι χαρούμενοι που προσπαθούν να ξαναβρεθούμε στην πίστα όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Στο αρχικό μας πλάνο εξετάζαμε την πιθανότητα να μετακινούμαστε με αυτοκίνητα αν είναι απαραίτητο αλλά πιστεύω πώς μέχρι τον Ιούλιο και με πολλά μέτρα ασφαλείας, θα είναι εφικτές οι πτήσεις στην Ευρώπη.”

Ακόμη, ο Ezpeleta σε συνεννόηση πάντα με τους όλους όσοι παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα, κατέληξαν και στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό προσωπικού για την διεξαγωγή ενός αγώνα. “Μιλήσαμε με τις ομάδες και αποφασίσαμε ομόφωνα πως ο μέγιστος αριθμός προσωπικού για τις εργοστασιακές ομάδες θα είναι τα 40 άτομα, για τις δορυφορικές ή τις ιδιωτικές θα είναι 25, 20 για τις ομάδες τις Moto2 και 15 για αυτές της Moto3. Φυσικά, θα είναι παρόντες όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοση του αγώνα, καθώς και ο ελάχιστος αριθμός των υπαλλήλων της Dorna που είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση του αγώνα. Έτσι, φτάνουμε στα περίπου 1.600 άτομα. Δυστυχώς στη παρούσα φάση δεν θα υπάρχουν δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου ή τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι. Ακόμη δεν είναι σίγουρο, αλλά ίσως να έχουμε φωτογράφους για να παρέχεται υλικό σε όλους.”

Το ίδιο ισχύει και για τα Motul WSBK με τον Ezpeleta να αναφέρει: “Επειδή πολλές πίστες που θα επισκεφτούμε για τους αγώνες των MotoGP φιλοξενούν και αγώνες των Superbike, το σενάριο είναι να πραγματοποιούνται τα Motul WSBK το αμέσως επόμενο αγωνιστικό τριήμερο μετά τα MotoGP.”

Τέλος, ο Ezpeleta έστειλε το μήνυμά του σε όλους τους φιλάθλους λέγοντας: “Ότι θα επιστρέψουμε είναι σίγουρο και θα επανέλθουμε δριμύτεροι μέσα απ’ αυτή τη κατάσταση. Δεν εργαζόμαστε μόνο πάνω στη φετινή σεζόν αλλά και στις επόμενες και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους αγώνες ζωντανούς, που είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.”

 

Ετικέτες

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".