Χωρίζουν οι δρόμοι Yamaha - Lorenzo - UPDATE

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/4/2016

Αυτό που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ως φήμη του στιλ "ο κόσμος το 'χει τούμπανο…" επιβεβαιώθηκε και επίσημα με το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Yamaha Racing. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η Yamaha Motor Co. Ltd ανακοίνωσε "το τέλος της συνεργασίας της με τον Jorge Lorenzo στο τέλος του 2016, όπου ο Lorenzo θα μεταπηδήσει σε νέες αγωνιστικές προκλήσεις."
Η μέχρι τώρα θητεία του, από το 2008 που πρωτοπήγε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, "μετράει" τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα MotoGP (2010, 2012 και 2015), 41 νίκες και 99 φορές (όσες και το νούμερο του Ισπανού) στο βάθρο σε σύνολο 141 συμμετοχών!
Μέσα από την ίδια ανακοίνωση, η Yamaha ευχαριστεί τον Lorenzo για την συνεισφορά του στις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρείας, ενώ προσβλέπει σε ακόμη περισσότερες για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, στους 15 αγώνες που απομένουν. Επίσης, η εταιρεία του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον του και εγγυάται ότι η Movistar Yamaha MotoGP θα του παρέχει πλήρη υποστήριξη προκειμένου να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του στα MotoGP.
Έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την συμμετοχή του Rossi για το 2017 και το 2018, η Yamaha θα ανακοινώσει την πλήρη σύνθεση των αναβατών της εργοστασιακής της ομάδας για τις επόμενες χρονιές σε σύντομο διάστημα, μόλις υπογράψει συμβόλαιο και με τον δεύτερο αναβάτη. Οι φήμες μιλούν για την μεταγραφή του Maverick Vinales, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τα πάντα είναι ανοιχτά.
Πλέον είναι θέμα ωρών να βγει και η ανακοίνωση της Ducati για την έναρξη της συνεργασίας τους, ενώ γίνεται λόγος για απολαβές της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια. Πλέον, η διαμάχη μεταξύ των Rossi και Lorenzo παίρνει μια συναρπαστική τροπή, καθώς ο Ισπανός θα πολεμήσει όχι απλώς να τα καταφέρει εκεί που απέτυχε ο Γιατρός (έστω και μια νίκη με το Desmosedici θα είναι θρίαμβος, για να μη μιλήσουμε για κατάκτηση πρωταθλήματος…), αλλά να φέρει την Ducati πίσω στις επιτυχίες, αφού την τελευταία φορά που βρέθηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το 2010 με τον Casey Stoner.

 

UPDATE - Η Ducati ανακοινώνει την συνεργασία με τον Lorenzo!

Μ’ ένα λακωνικό δελτίο τύπου, η Ducati ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Jorge Lorenzo για τις σεζόν 2017 και 2018, ώστε να αγωνιστεί με την Ducati Desmosedici GP

Προφανώς και δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω από δύο γραμμές για το χειρότερα φυλασσόμενο μυστικό στην σύγχρονη ιστορία του MotoGP. Δεν υπάρχει αναφορά στο ύψος της συμφωνίας, ωστόσο είναι πιθανό να μιλάμε για ανάμεσα στα 11-14 εκατομμύρια τον χρόνο. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν και τα σενάρια για τις μεταγραφές Viñales και Iannone…

Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιβραβεύει τα πολλά χιλιόμετρα!
Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2026

Μία από τις κινήσεις marketing με πραγματική ουσία, σαν αυτές που βλέπαμε πολύ παλιά, ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο η ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO.

Με το 450MT να έχει γίνει η μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις και να έχει εδραιωθεί πλέον εμπορικά, η αντιπροσωπεία θέλει τώρα να τονίσει την αξιοπιστία του και να επιβραβεύσει τους ιδιοκτήτες με τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Ανακοίνωσε λοιπόν μία κόντρα χιλιομέτρων, όπου νικητής είναι εκείνος με το υψηλότερο νούμερο στο οδόμετρο!

Η επιβράβευσή του είναι ένα ολοκαίνουριο 450MT, όμως η ενέργεια δεν σταματά εκεί.

Αφότου διαπιστωθεί σε τεχνικό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πως τα χιλιόμετρα που αναγράφει το κοντέρ είναι τα πραγματικά, ο ιδιοκτήτης παραδίδει την μοτοσυκλέτα πίσω στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνει το νέο 450MT.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα που έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ανεξάρτητο συνεργάτη και εκεί θα γίνει βίδες και θα ελεγχθεί για φθορές, καταγράφοντας την συνολική εικόνα των σωθικών του κινητήρα.

Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει εμείς στο δικό μας 800MT, το οποίο από τότε έχουμε δέσει και συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιείται καθημερινά από μέλος της συντακτικής μας ομάδας:

CFMOTO 800MT Long Term: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΒΙΔΕΣ! Στο τεύχος που κυκλοφορεί: Διαλύσαμε το CFMOTO 800MT που έχουμε στον στόλο Long Term δοκιμών του περιοδικού! Αναλυτικές φωτογραφίες και όλη η διαδικασία στο τεύχος #666 Μάιος 2025! Η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογήθηκε και δέθηκε ξανά από τον: Smoto Fokianos Stamatis Δεν σκοπεύουμε να πουληθεί το συγκεκριμένο 800MT. Θα μείνει μαζί μας και θα την διαλύσουμε εκ νέου σε εξαψήφιο αριθμό χιλιομέτρων! Thanos Feloukas CFMOTO_Official CFMOTO Hellas

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, May 19, 2025

 

Οπότε το μόνο που ευχόμαστε τώρα, είναι να υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες με πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα. Έχουμε δει ορισμένους που γράφουν τουλάχιστον 80-100 χιλιόμετρα κάθε εργάσιμης ημέρας, όλο το χρόνο, οπότε θα μπορούσαν να πλησιάζουν ήδη τις 40.000, καθιστώντας το άνοιγμα του κινητήρα μία κίνηση με λίγο περισσότερο νόημα, από το να είχε απλά λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δείτε την ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να λάβει κανείς μέρος:
 

Αν έχεις το 450ΜΤ με τα περισσότερα χιλιόμετρα, μας το φέρνεις και φεύγεις με καινούριο σε χρώμα Zephyr Blue! Το...

Posted by CFMOTO Hellas on Monday, April 20, 2026

 

 

Ετικέτες