Χωρίζουν οι δρόμοι Yamaha - Lorenzo - UPDATE

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/4/2016

Αυτό που μέχρι σήμερα κυκλοφορούσε ως φήμη του στιλ "ο κόσμος το 'χει τούμπανο…" επιβεβαιώθηκε και επίσημα με το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Yamaha Racing. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, η Yamaha Motor Co. Ltd ανακοίνωσε "το τέλος της συνεργασίας της με τον Jorge Lorenzo στο τέλος του 2016, όπου ο Lorenzo θα μεταπηδήσει σε νέες αγωνιστικές προκλήσεις."
Η μέχρι τώρα θητεία του, από το 2008 που πρωτοπήγε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, "μετράει" τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα MotoGP (2010, 2012 και 2015), 41 νίκες και 99 φορές (όσες και το νούμερο του Ισπανού) στο βάθρο σε σύνολο 141 συμμετοχών!
Μέσα από την ίδια ανακοίνωση, η Yamaha ευχαριστεί τον Lorenzo για την συνεισφορά του στις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρείας, ενώ προσβλέπει σε ακόμη περισσότερες για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, στους 15 αγώνες που απομένουν. Επίσης, η εταιρεία του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον του και εγγυάται ότι η Movistar Yamaha MotoGP θα του παρέχει πλήρη υποστήριξη προκειμένου να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του στα MotoGP.
Έχοντας ήδη εξασφαλισμένη την συμμετοχή του Rossi για το 2017 και το 2018, η Yamaha θα ανακοινώσει την πλήρη σύνθεση των αναβατών της εργοστασιακής της ομάδας για τις επόμενες χρονιές σε σύντομο διάστημα, μόλις υπογράψει συμβόλαιο και με τον δεύτερο αναβάτη. Οι φήμες μιλούν για την μεταγραφή του Maverick Vinales, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές τα πάντα είναι ανοιχτά.
Πλέον είναι θέμα ωρών να βγει και η ανακοίνωση της Ducati για την έναρξη της συνεργασίας τους, ενώ γίνεται λόγος για απολαβές της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια. Πλέον, η διαμάχη μεταξύ των Rossi και Lorenzo παίρνει μια συναρπαστική τροπή, καθώς ο Ισπανός θα πολεμήσει όχι απλώς να τα καταφέρει εκεί που απέτυχε ο Γιατρός (έστω και μια νίκη με το Desmosedici θα είναι θρίαμβος, για να μη μιλήσουμε για κατάκτηση πρωταθλήματος…), αλλά να φέρει την Ducati πίσω στις επιτυχίες, αφού την τελευταία φορά που βρέθηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν το 2010 με τον Casey Stoner.

 

UPDATE - Η Ducati ανακοινώνει την συνεργασία με τον Lorenzo!

Μ’ ένα λακωνικό δελτίο τύπου, η Ducati ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Jorge Lorenzo για τις σεζόν 2017 και 2018, ώστε να αγωνιστεί με την Ducati Desmosedici GP

Προφανώς και δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω από δύο γραμμές για το χειρότερα φυλασσόμενο μυστικό στην σύγχρονη ιστορία του MotoGP. Δεν υπάρχει αναφορά στο ύψος της συμφωνίας, ωστόσο είναι πιθανό να μιλάμε για ανάμεσα στα 11-14 εκατομμύρια τον χρόνο. Αυτό που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν και τα σενάρια για τις μεταγραφές Viñales και Iannone…

Έξυπνες κάμερες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους – Ξανά προσφυγές για τον ίδιο λόγο!

Η προμήθεια 1.000 καμερών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.”, δηλαδή των περίφημων 1.000 έξυπνων καμερών που θα τοποθετούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από προδικαστικές προσφυγές εταιρειών που ήθελαν να συμμετάσχουν, θεωρώντας πως είναι ασαφείς οι προδιαγραφές του, ενώ προέκυψαν υπόνοιες πως πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό που οδηγούσε σε συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Η εκ νέου προκήρυξή του είχε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Ιουλίου 2026, ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία πρόκειται να τηρηθεί, καθώς ξανά κατατέθηκαν δύο προσφυγές από εταιρείες που ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για τις εν λόγω νέες προσφυγές ήταν πως είναι βάσιμες και κατά συνέπεια προέβη σε αναστολή διενέργειάς του έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί των προσφυγών.

Απ’ ότι φαίνεται και στη νέα προκήρυξη δεν άλλαξαν και πολλά από την πρώτη στο τεχνικό της σκέλος, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες Maycon και Aktor Κατασκευές στο να προσφύγουν εναντίον του και να δικαιωθούν από την ΕΑΔΗΣΥ που έκρινε πως, “α) οι υπό κρίση προσφυγές δεν παρίστανται προδήλως απαράδεκτες, β) ενδέχεται να υφίσταται βλάβη των προσφευγουσών από την προσβαλλόμενη διακήρυξη και τους όρους αυτής και γ) οι λόγοι των υπό κρίση προσφυγών δεν παρίστανται καταρχήν προδήλως αβάσιμοι, δεδομένου ότι η οριστική απόφαση περί της βασιμότητας των προσφυγών χρήζει περαιτέρω εξέτασης.”

Έχουμε γράψει πολλά για το θέμα και πιθανότατα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε όταν το υπουργείο δείχνει κάθε καλή διάθεση να επιβεβαιώσει κάθε κακή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για την ιστορία αυτή.

Εδώ ως Κράτος δεν μπορούμε επί χρόνια να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για πινακίδες κυκλοφορίας, σε αυτό το τόσο περίπλοκο και ακριβότερο ζήτημα περιμέναμε αποτελέσματα;