Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες της!

Τα αναμενόμενα αλλά και μικρές εκπλήξεις!

Πριν από λίγη ώρα, η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες με τις οποίες θα συμμετάσχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbikes και Endurance, αφήνοντας ως μοναδική εκκρεμότητα τους αναβάτες που θα τρέξουν στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka.

Τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ γνωστά, αλλά η τυπικότητα που χαρακτηρίζει τους Ιάπωνες, τονίζοντας (με ένα χαρακτηριστικό αστεράκι) ποιες ομάδες, αναβάτες και μοτοσυκλέτες θα είναι εργοστασιακές, μας οδηγούν σε νέες, μικρές αποκαλύψεις. Ξεκινώντας από τα MotoGP, βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ομάδα της LCR Honda δεν είναι επίσημη ομάδα της Honda, αλλά θα διαθέτει δύο εργοστασιακούς αναβάτες, τον Cal Crutchlow και τον Takaaki Nakagami. Βλέπουμε επίσης ότι οι μοτοσυκλέτες που θα διαθέτει η LCR θα είναι μεν εργοστασιακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι τα RC213V του 2020! Αντίστοιχα, η συχνότητα και το πότε θα λαμβάνουν αυτές οι μοτοσυκλέτες τις αναβαθμίσεις του HRC είναι άγνωστο…

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, μιας και ακόμη το νέο αγωνιστικό Fireblade καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, συγκεντρώνει ο σχεδιασμός της Honda για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotulWSBK. Εκεί λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει μόνο μία εργοστασιακή ομάδα με την υποστήριξη του HRC, με αναβάτες τους Alvaro Bautista και Leon Haslam. Στο πρωτάθλημα θα υπάρχει και τρίτος εργοστασιακός αναβάτης, ο Takumi Takahashi, ο οποίος όμως θα τρέχει με τα χρώματα της MIE Racing Althea Team. Στα MotulWSBK, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα MotoGP, μόνο η ομάδα που υποστηρίζεται από το HRC θα έχει τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, τις CBR1000RRR-RW, ενώ η ομάδα της Althea θα διαθέτει τις CBR1000RRR-R (αυτό το "W" είναι που κάνει όλη την διαφορά…). Επιπλέον, η Althea δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον δεύτερο αναβάτη της και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα μόνο με τον Ιάπωνα αναβάτη.

Η Honda θα έχει εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και στην κατηγορία Moto3 των GP, αλλά και στο FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship (το σημαντικότερο φυτώριο για αναβάτες GP). Οι μοτοσυκλέτες θα διατεθούν στις ομάδες Honda Team Asia, Asia Talent Team και Astra Honda.

 

Tags: