Η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες της!

Τα αναμενόμενα αλλά και μικρές εκπλήξεις!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/1/2020

Πριν από λίγη ώρα, η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες με τις οποίες θα συμμετάσχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbikes και Endurance, αφήνοντας ως μοναδική εκκρεμότητα τους αναβάτες που θα τρέξουν στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka.

Τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ γνωστά, αλλά η τυπικότητα που χαρακτηρίζει τους Ιάπωνες, τονίζοντας (με ένα χαρακτηριστικό αστεράκι) ποιες ομάδες, αναβάτες και μοτοσυκλέτες θα είναι εργοστασιακές, μας οδηγούν σε νέες, μικρές αποκαλύψεις. Ξεκινώντας από τα MotoGP, βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ομάδα της LCR Honda δεν είναι επίσημη ομάδα της Honda, αλλά θα διαθέτει δύο εργοστασιακούς αναβάτες, τον Cal Crutchlow και τον Takaaki Nakagami. Βλέπουμε επίσης ότι οι μοτοσυκλέτες που θα διαθέτει η LCR θα είναι μεν εργοστασιακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι τα RC213V του 2020! Αντίστοιχα, η συχνότητα και το πότε θα λαμβάνουν αυτές οι μοτοσυκλέτες τις αναβαθμίσεις του HRC είναι άγνωστο…

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, μιας και ακόμη το νέο αγωνιστικό Fireblade καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, συγκεντρώνει ο σχεδιασμός της Honda για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotulWSBK. Εκεί λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει μόνο μία εργοστασιακή ομάδα με την υποστήριξη του HRC, με αναβάτες τους Alvaro Bautista και Leon Haslam. Στο πρωτάθλημα θα υπάρχει και τρίτος εργοστασιακός αναβάτης, ο Takumi Takahashi, ο οποίος όμως θα τρέχει με τα χρώματα της MIE Racing Althea Team. Στα MotulWSBK, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα MotoGP, μόνο η ομάδα που υποστηρίζεται από το HRC θα έχει τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, τις CBR1000RRR-RW, ενώ η ομάδα της Althea θα διαθέτει τις CBR1000RRR-R (αυτό το "W" είναι που κάνει όλη την διαφορά…). Επιπλέον, η Althea δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον δεύτερο αναβάτη της και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα μόνο με τον Ιάπωνα αναβάτη.

Η Honda θα έχει εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και στην κατηγορία Moto3 των GP, αλλά και στο FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship (το σημαντικότερο φυτώριο για αναβάτες GP). Οι μοτοσυκλέτες θα διατεθούν στις ομάδες Honda Team Asia, Asia Talent Team και Astra Honda.

 

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες