Η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες της!

Τα αναμενόμενα αλλά και μικρές εκπλήξεις!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/1/2020

Πριν από λίγη ώρα, η Honda ανακοίνωσε τις ομάδες με τις οποίες θα συμμετάσχει στα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, Superbikes και Endurance, αφήνοντας ως μοναδική εκκρεμότητα τους αναβάτες που θα τρέξουν στον οκτάωρο αγώνα της Suzuka.

Τα δεδομένα ήταν λίγο πολύ γνωστά, αλλά η τυπικότητα που χαρακτηρίζει τους Ιάπωνες, τονίζοντας (με ένα χαρακτηριστικό αστεράκι) ποιες ομάδες, αναβάτες και μοτοσυκλέτες θα είναι εργοστασιακές, μας οδηγούν σε νέες, μικρές αποκαλύψεις. Ξεκινώντας από τα MotoGP, βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ομάδα της LCR Honda δεν είναι επίσημη ομάδα της Honda, αλλά θα διαθέτει δύο εργοστασιακούς αναβάτες, τον Cal Crutchlow και τον Takaaki Nakagami. Βλέπουμε επίσης ότι οι μοτοσυκλέτες που θα διαθέτει η LCR θα είναι μεν εργοστασιακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι τα RC213V του 2020! Αντίστοιχα, η συχνότητα και το πότε θα λαμβάνουν αυτές οι μοτοσυκλέτες τις αναβαθμίσεις του HRC είναι άγνωστο…

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον, μιας και ακόμη το νέο αγωνιστικό Fireblade καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου, συγκεντρώνει ο σχεδιασμός της Honda για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotulWSBK. Εκεί λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει μόνο μία εργοστασιακή ομάδα με την υποστήριξη του HRC, με αναβάτες τους Alvaro Bautista και Leon Haslam. Στο πρωτάθλημα θα υπάρχει και τρίτος εργοστασιακός αναβάτης, ο Takumi Takahashi, ο οποίος όμως θα τρέχει με τα χρώματα της MIE Racing Althea Team. Στα MotulWSBK, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα MotoGP, μόνο η ομάδα που υποστηρίζεται από το HRC θα έχει τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, τις CBR1000RRR-RW, ενώ η ομάδα της Althea θα διαθέτει τις CBR1000RRR-R (αυτό το "W" είναι που κάνει όλη την διαφορά…). Επιπλέον, η Althea δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον δεύτερο αναβάτη της και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμμετέχει τελικά στο πρωτάθλημα μόνο με τον Ιάπωνα αναβάτη.

Η Honda θα έχει εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και στην κατηγορία Moto3 των GP, αλλά και στο FIM CEV Repsol Moto3 Junior World Championship (το σημαντικότερο φυτώριο για αναβάτες GP). Οι μοτοσυκλέτες θα διατεθούν στις ομάδες Honda Team Asia, Asia Talent Team και Astra Honda.

 

Ετικέτες

Traffic Commander και ΚΟΜΒΟΣ: Το νέο επιχειρησιακό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας [Video]

Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με υποσχέσεις για 25 με 30% βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες από τον Σεπτέμβριο
traffic commander
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

Στις εγκαταστάσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έγινε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, η παρουσίαση του νέου ολοκληρωμένου επιχειρησιακού συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ευρύτερο πλάνο, μέρος του οποίου είναι η ομάδα ΚΟΜΒΟΣ που είχε προαναγγείλει μια μέρα πριν ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το Traffic Commander αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο Αττικής μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, της ανάλυσης δεδομένων και της άμεσης επιχειρησιακής εικόνας.

Το σύστημα Traffic Commander διαχειρίζεται καθημερινά περίπου 50.000 κυκλοφοριακά συμβάντα, αξιοποιώντας πληροφορίες από 24 διαφορετικές πηγές δεδομένων – κάμερες, περιπολικά της Τροχαίας, drones κ.ά. – τις οποίες συνδυάζει σε μία ενιαία επιχειρησιακή εικόνα για τους αξιωματικούς του ΘΕΠΕΚ.

Μάλιστα στην τελετή παρουσίασης αποκαλύφθηκε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) δώρισε 10 υπερσύγχρονα drones αξίας 125.000 ευρώ, τα οποία θα δίνουν από αέρος εικόνα στο ΘΕΠΕΚ.

Ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Traffic Commander, αστυνομικός υποδιευθυντής Αναστάσιος Καλαϊτζίδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα νέο επιχειρησιακό εργαλείο διαχείρισης της κυκλοφορίας, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά από μηχανικούς λογισμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόσθετη δαπάνη ανάπτυξης, με στόχο να παρέχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα, ανάλυση και συντονισμό. Όπως εξήγησε, το Traffic Commander συλλέγει και συνδυάζει δεδομένα από δεκάδες διαφορετικές πηγές, μετατρέποντας τα επιμέρους στοιχεία σε μία ολοκληρωμένη εικόνα της κυκλοφορίας και υποστηρίζοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι "δεν είναι ένας ακόμη χάρτης κυκλοφορίας. Είναι ένα σύστημα που μετατρέπει την εικόνα της πόλης σε επιχειρησιακή γνώση και την επιχειρησιακή γνώση σε αποτελεσματικότερη δράση".

Το νέο σύστημα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ομάδα ΚΟΜΒΟΣ (Κεντρική Ομάδα Μέτρων Βελτίωσης Οδικής Συμφόρησης), ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να εξελίσσεται συνεχώς, με την ενσωμάτωση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, νέων πηγών δεδομένων και πρόσθετων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Η ομάδα αυτή είχε ανακοινωθεί μια μέρα πιο πριν από τον κ. Χρυσοχοΐδη, απασχολώντας 150 αστυνομικούς με 40 μοτοσυκλέτες που θα είναι επιφορτισμένοι με την επιτόπου εφαρμογή των δράσεων που αποφασίζονται στο ΘΕΠΕΚ μέσω του Traffic Commander, λειτουργώντας ως η εκτελεστική πτέρυγα του όλου επιχειρησιακού σχεδιασμού.