MotoGP 2017 – Οι πρώτες παρουσιάσεις των ομάδων

Η σεζόν ξεκινά δυναμικά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2017

Αύριο και μεθαύριο, Yamaha και Ducati θα παρουσιάσουν ζωντανά τις νέες μοτοσυκλέτες και τις ομάδες τους για την επόμενη σεζόν, μέσα από τις κεντρικές τους σελίδες. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδας μας στο Facebook, όπου θα υπάρχει αναμετάδοση των παρουσιάσεων! Ιδιαίτερα πετυχημένο είναι το teaser video της Yamaha, για να προσελκύσει κόσμο στην ζωντανή της μετάδοση, ενώ με ανυπομονησία περιμένουμε την αποκάλυψη των Ducati για να δούμε και επίσημα, τι έχουν κάνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα που από φέτος έχουν μπει στο στόχαστρο των κανονισμών.

το teaser video της Movistar Yamaha: 

 

 

Συγκεντρώσαμε σε έναν πίνακα, τις ομάδες που θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις δοκιμές στην Μαλαισία
Movistar Yamaha MotoGP
19 Ιανουαρίου
12:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από την Μαδρίτη
Ducati Team
20 Ιανουαρίου
11:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από το εργοστάσιο της Ducati – Μπολόνια
Suzuki
29 Ιανουαρίου
Πρωινή ώρα Ελλάδας
Χωρίς ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Μαλαισία πριν τις δοκιμές
Repsol Honda
3 Φεβρουαρίου
Ξημερώματα - ώρα Ελλάδας
Δεν έχουν ανακοινώσει αν θα υπάρχει σίγουρα ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Τζακαρτα στην Ινδονησία
KTM
20 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας
Forward Racing
8 Φεβρουαρίου
-
Παρουσίαση της ομάδας Moto2 στο Μιλάνο
 
SBK και υπόλοιπες ομάδες παγκόσμιων πρωταθλημάτων
Honda WSBK
6 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις εγκαταστάσεις της Red Bull
Pata Yamaha / World Supersport, MXGP, MX2, Endurance World Championship, Enduro
7 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
«Gerno di Lesmo» - Μιλάνο
Ducati WSBK
8 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
Arezzo – Ιταλία

 

 

Αύριο λοιπόν περιμένουμε τον Valentino Rossi και τον Maverick Viñales, να βγάλουν από τα κιβώτια την Yamaha YZR-M1 2017 σε μία παρουσίαση που θα γίνει στα κεντρικά του Telefonica Group, βασικού χορηγού αφού ελέγχει την Movistar με ποσοστό 100%. Η παρουσίαση θα διαρκέσει αρκετό χρόνο με τις μοτοσυκλέτες να παρουσιάζονται περίπου στις 13:30, δική μας ώρα, ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μία πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου.

 

Μεθαύριο στις, 20 Ιανουαρίου, την παρουσίαση της Ducati από το Borgo Panigale θα αναλάβει το ο Διευθυντής του Ducati Corse, κ. Gigi Dall’Igna, και οι αρχηγοί ομάδων Paolo Ciabatti και Davide Tardozzi, πριν παρουσιάσουν λίγη ώρα αργότερα τους Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso.

Η Suzuki και η Honda θα περιμένουν τις δοκιμές στην Μαλαισία, με την Suzuki να παρουσιάζει την ομάδα της πριν τις δοκιμές και την Repsol Honda μετά το πέρας τους.

Με την είσοδο της KTM που έχει πλάνο να βρίσκεται σε κορυφαίο ανταγωνιστικό επίπεδο μέσα σε μόλις τρία χρόνια, και τις ανακατατάξεις στις ομάδες, η νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά και μένει να δούμε αν θα εξελιχθεί τόσο απρόβλεπτα όσο η προηγούμενη. Το 2016 ήταν μία χρονιά σταθμός, από τις πλέον απρόβλεπτες των τελευταίων ετών, παρόλο που το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα. Με την εξέλιξη των νέων ελαστικών να έχει κάνει τον κύκλο της και τις ομάδες να έχουν πλήρως ανασυνταχθεί, περιμένουν τις πρώτες δοκιμές με ανυπομονησία!

 

UPDATE: Κυκλοφόρησε κατασκοπευτική φωτογραφία της νέας Ducati!

Ετικέτες

Quin: Η κάψουλα που σώζει ζωές ανιχνεύοντας πτώσεις - Μπαίνει στο κράνος και ειδοποιεί για ατύχημα

Λειτουργεί χωρίς συνδρομή και στέλνει δεκάδες δεδομένα - Ξεκίνησε η εμπορική της εφαρμογή
Quin Pod emergency Call device for helmet 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

2/4/2026

Η μικρή σε μέγεθος κάψουλα της Quin έχει την τεχνολογία που χρειάζεται για να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση ατυχήματος και η εμπορική της εφαρμογή έχει ήδη ξεκινήσει.

Τεχνολογίες όπως αυτή της Quin αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο στο μέλλον προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο πολύ κρίσιμο χρονικό διάστημα που ακολουθεί αφού έχει γίνει ένα τροχαίο ατύχημα και ο αναβάτης δεν είναι σε θέση να ειδοποιήσει ο ίδιο τις αρχές. Πολύ χρήσιμο για όλα τα δίκυκλα που δεν έχουν ενσωματωμένο eCall και πιο χρηστικό αφού το σύστημα μεταφέρεται μαζί με το κράνος του αναβάτη και δεν μένει στη μοτοσυκλέτα.

Το Quin pod όπως ονομάζεται η μικρή κάψουλα μπορεί να ειδοποιεί τις υπηρεσίες και επαφές έκτακτης ανάγκης αν ανιχνεύσει ατύχημα -έως και τρεις επαφές στη δωρεάν λειτουργία της-, ενώ μπορεί να μοιραστεί με αυτές δεδομένα από την πτώση καθώς καταγράφει πάνω από 5.000 στοιχεία το δευτερόλεπτο. 

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026

Η μικροσκοπική συσκευή είναι δημιούργημα του διευθύνοντος συμβούλου της Quin, Ani Surabhi, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη τεχνολογία έπειτα από εμπλοκή ενός φίλου του σε ατύχημα που είχε σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του.

Το σύστημα, που εφαρμόζεται σε κράνη που χρησιμοποιούνται και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τους δύο τροχούς, μεταφέρει δεδομένα στις αρμόδιες αρχές για την τοποθεσία ενός ατυχήματος, και μπορεί ακόμη και να ενημερώσει εκείνους που θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες με βασικές πληροφορίες για τον αναβάτη και την πρόσκρουση, εξοικονομώντας έτσι χρόνο κατά την αρχική περίθαλψη. Ο αναβάτης έχει έως και 30 δευτερόλεπτα για να ακυρώσει την εκμπομπή του σήματος αν η πτώση δεν είναι τόσο σοβαρή.

Τα Quin Pods, λειτουργούν προς το παρόν σε 31 χώρες της Ευρώπης και τοποθετούνται εσωτερικά του κράνους σε ειδικά διαμορφωμένη θέση στο στρώμα της πολυστερίνης EPS -θα πρέπει να την έχει προβλέψει ο εκάστοτε κατασκευαστές κρανών. Συγχρονίζονται με το τηλέφωνο του αναβάτη μέσω Bluetooth και της σχετικής εφαρμογής που έχει εξελίξει η εταιρεία. 

Μέσα στην μικρή κάψουλα υπάρχουν δύο επιταχυνσιόμετρα (ένα με μεγαλύτερη ευαισθησία για χαμηλότερες τιμές και ένα με μικρότερη ευαισθησία αλλά υψηλό ρυθμό ανανέωσης), ένα γυροσκόπιο και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας. Έχει επίσης μπαταρία που χρειάζεται μιάμιση περίπου ώρα για να φορτίσει πλήρως από άδεια και κρατά λίγο πάνω από δύο ημέρες.

Στον εξοπλισμό ασφάλειας για μοτοσυκλέτες αναμένεται να το δούμε αρχικά στην αγορά να ενσωματώνεται στα κράνη της Nolan και έπειτα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Η Quin αναφέρει ότι η ειδοπποίηση σε περίπτωση ατυχήματος είναι δωρεάν εφ' όρου ζωής και ότι έξτρα χρέωση υπάρχει αν ο αναβάτης θέλει να ενσωματώσει και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και στη χώρα που ζητείται αυτό υπάρχει σχετική χρέωση από τις ίδιες τις υπηρεσίες.

Οι αναβαθμίσεις λογισμικού στη συσκευή της Quin γίνονται ασύρματα από το smartphone, ενώ οι επαφές έκτακτης ανάγκης δεν χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή Quin, καθώς μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω sms.

Quin Pod emergency Call device for helmet 2026