MotoGP 2017 – Οι πρώτες παρουσιάσεις των ομάδων

Η σεζόν ξεκινά δυναμικά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2017

Αύριο και μεθαύριο, Yamaha και Ducati θα παρουσιάσουν ζωντανά τις νέες μοτοσυκλέτες και τις ομάδες τους για την επόμενη σεζόν, μέσα από τις κεντρικές τους σελίδες. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδας μας στο Facebook, όπου θα υπάρχει αναμετάδοση των παρουσιάσεων! Ιδιαίτερα πετυχημένο είναι το teaser video της Yamaha, για να προσελκύσει κόσμο στην ζωντανή της μετάδοση, ενώ με ανυπομονησία περιμένουμε την αποκάλυψη των Ducati για να δούμε και επίσημα, τι έχουν κάνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα που από φέτος έχουν μπει στο στόχαστρο των κανονισμών.

το teaser video της Movistar Yamaha: 

 

 

Συγκεντρώσαμε σε έναν πίνακα, τις ομάδες που θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις δοκιμές στην Μαλαισία
Movistar Yamaha MotoGP
19 Ιανουαρίου
12:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από την Μαδρίτη
Ducati Team
20 Ιανουαρίου
11:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από το εργοστάσιο της Ducati – Μπολόνια
Suzuki
29 Ιανουαρίου
Πρωινή ώρα Ελλάδας
Χωρίς ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Μαλαισία πριν τις δοκιμές
Repsol Honda
3 Φεβρουαρίου
Ξημερώματα - ώρα Ελλάδας
Δεν έχουν ανακοινώσει αν θα υπάρχει σίγουρα ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Τζακαρτα στην Ινδονησία
KTM
20 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας
Forward Racing
8 Φεβρουαρίου
-
Παρουσίαση της ομάδας Moto2 στο Μιλάνο
 
SBK και υπόλοιπες ομάδες παγκόσμιων πρωταθλημάτων
Honda WSBK
6 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις εγκαταστάσεις της Red Bull
Pata Yamaha / World Supersport, MXGP, MX2, Endurance World Championship, Enduro
7 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
«Gerno di Lesmo» - Μιλάνο
Ducati WSBK
8 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
Arezzo – Ιταλία

 

 

Αύριο λοιπόν περιμένουμε τον Valentino Rossi και τον Maverick Viñales, να βγάλουν από τα κιβώτια την Yamaha YZR-M1 2017 σε μία παρουσίαση που θα γίνει στα κεντρικά του Telefonica Group, βασικού χορηγού αφού ελέγχει την Movistar με ποσοστό 100%. Η παρουσίαση θα διαρκέσει αρκετό χρόνο με τις μοτοσυκλέτες να παρουσιάζονται περίπου στις 13:30, δική μας ώρα, ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μία πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου.

 

Μεθαύριο στις, 20 Ιανουαρίου, την παρουσίαση της Ducati από το Borgo Panigale θα αναλάβει το ο Διευθυντής του Ducati Corse, κ. Gigi Dall’Igna, και οι αρχηγοί ομάδων Paolo Ciabatti και Davide Tardozzi, πριν παρουσιάσουν λίγη ώρα αργότερα τους Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso.

Η Suzuki και η Honda θα περιμένουν τις δοκιμές στην Μαλαισία, με την Suzuki να παρουσιάζει την ομάδα της πριν τις δοκιμές και την Repsol Honda μετά το πέρας τους.

Με την είσοδο της KTM που έχει πλάνο να βρίσκεται σε κορυφαίο ανταγωνιστικό επίπεδο μέσα σε μόλις τρία χρόνια, και τις ανακατατάξεις στις ομάδες, η νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά και μένει να δούμε αν θα εξελιχθεί τόσο απρόβλεπτα όσο η προηγούμενη. Το 2016 ήταν μία χρονιά σταθμός, από τις πλέον απρόβλεπτες των τελευταίων ετών, παρόλο που το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα. Με την εξέλιξη των νέων ελαστικών να έχει κάνει τον κύκλο της και τις ομάδες να έχουν πλήρως ανασυνταχθεί, περιμένουν τις πρώτες δοκιμές με ανυπομονησία!

 

UPDATE: Κυκλοφόρησε κατασκοπευτική φωτογραφία της νέας Ducati!

Ετικέτες

Ducati: Φήμες για πρόταση εξαγοράς προς τη VW από ιταλική εταιρεία – Αντίδραση από εργατικά σωματεία

Η πώληση της Ducati εξελίσσεται σε σίριαλ χωρίς καν να γνωρίζουμε αν υπάρχει βάση σε όλα αυτά
ducati-factory
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/7/2026

Για πολλοστή φορά το σενάριο πώλησης της Ducati από τον Όμιλο Volkswagen (VW) προς ανόρθωση των οικονομικών του επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή άρθρο των Financial Times στα τέλη του Ιούνη. Το γεγονός πως η VW δεν έχει εκδώσει επίσημη διάψευση έχει εκληφθεί από αρκετούς ως έμμεση επιβεβαίωση, ενώ η πώληση άλλων κομματιών του Ομίλου (μεταξύ αυτών η Bugatti) έχει αναζωπυρώσει τη σχετική φημολογία, στην οποία έχει ενταχθεί πλέον και η Lamborghini.

Από την πλευρά του Borgo Panigale πάντως η επίσημη επικοινωνιακή γραμμή είναι πως καμιά τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί προς συζήτηση, ή έστω ενημέρωση, στη Ducati από τη VW. Κατά πόσο βέβαια η VW θα ενημέρωνε από νωρίς τη Ducati για το ενδεχόμενο να πουληθεί παραμένει ένα ερώτημα δίχως απάντηση. Οι Γερμανοί, ως ιδιοκτήτες, θα μπορούσαν λ.χ. να προχωρήσουν στις συζητήσεις και να το αποκαλύψουν στους Ιταλούς μόνο όταν η διαπραγμάτευση θα έχει προχωρήσει αρκετά ή όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Το θέμα έκτοτε έφυγε από την πρώτη γραμμή επικαιρότητας ελλείψει επίσημων εξελίξεων, ωστόσο επανέρχεται τώρα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Motorcyclesports.net που επικαλείται αποκλειστική πληροφόρηση από ανώνυμο εργαζόμενο της Ducati, ο οποίος μιλά για συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε επισήμως στη VW.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ιταλική εταιρεία Patritalia S.p.A. έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Ducati προς τη VW.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει ως κεντρικό της στόχο τον επαναπατρισμό ιταλικών εταιρειών που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία ξένων προσώπων ή εταιρειών. Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, στο κάδρο της Patritalia έχει μπει και η MV Agusta.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως δεν έχει καταστεί εφικτή η επιβεβαίωση της πληροφορίας, καθώς ο πληροφοριοδότης επιθυμεί να παραμείνει εντελώς ανώνυμος, έτσι η διασταύρωση της είδησης δεν είναι επί του παρόντος εφικτή, ούτε καν να ξεκαθαρίσει αν όντως προέρχεται από εργαζόμενο της Ducati.

Στο μεταξύ, όλη αυτή η παραφιλολογία φαίνεται πως έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στους εργαζόμενους της Ducati, καθώς σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα σύλλογοι εργαζομένων της Ducati σε Ιταλία και Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν προς τον Όμιλο VW ζητώντας άμεση ενημέρωση για το ζήτημα, καθώς ενδεχόμενη πώληση θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές τους.

Ο Όμιλος VW απέκτησε τη Ducati το 2012 έναντι 870 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή που συμπεριλάμβανε και τα τότε χρέη της ιταλικής εταιρείας. Σήμερα η Ducati βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της, κυριαρχώντας σε MotoGP και WSBK και γράφοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ πωλήσεων, έτσι ενδεχόμενη πώλησή της θα απέφερε δισεκατομμύρια στη VW. Αυτό το προφανές κέρδος από τη συναλλαγή ωστόσο έχει ένα λογικότατο αντιστάθμισμα, καθώς η VW θα έχανε ένα πολύ ισχυρό χαρτί από τη ροή εσόδων της.

Το πόσο δεινή είναι όντως η οικονομική θέση του Ομίλου VW είναι εδώ το σημείο-κλειδί, αφού αλλιώς σκέφτεται κανείς όταν κοιτά να αναδιοργανωθεί προς το καλύτερο και αλλιώς όταν ψάχνει επειγόντως λεφτά για να καλύψει τρύπες. Στην πρώτη περίπτωση κοιτάς να ξεφορτωθείς αυτά που σε βαραίνουν οικονομικά, ενώ στη δεύτερη είσαι αναγκασμένος να σπρώξεις τα καλά σου στοιχεία, γιατί αυτά θα προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές και θα πωληθούν γρήγορα και σε καλή τιμή.