MotoGP 2017 – Οι πρώτες παρουσιάσεις των ομάδων

Η σεζόν ξεκινά δυναμικά!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/1/2017

Αύριο και μεθαύριο, Yamaha και Ducati θα παρουσιάσουν ζωντανά τις νέες μοτοσυκλέτες και τις ομάδες τους για την επόμενη σεζόν, μέσα από τις κεντρικές τους σελίδες. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδας μας στο Facebook, όπου θα υπάρχει αναμετάδοση των παρουσιάσεων! Ιδιαίτερα πετυχημένο είναι το teaser video της Yamaha, για να προσελκύσει κόσμο στην ζωντανή της μετάδοση, ενώ με ανυπομονησία περιμένουμε την αποκάλυψη των Ducati για να δούμε και επίσημα, τι έχουν κάνει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα που από φέτος έχουν μπει στο στόχαστρο των κανονισμών.

το teaser video της Movistar Yamaha: 

 

 

Συγκεντρώσαμε σε έναν πίνακα, τις ομάδες που θα πραγματοποιήσουν παρουσιάσεις το επόμενο διάστημα, μέχρι και τις δοκιμές στην Μαλαισία
Movistar Yamaha MotoGP
19 Ιανουαρίου
12:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από την Μαδρίτη
Ducati Team
20 Ιανουαρίου
11:30 ώρα Ελλάδας
Ζωντανά από το εργοστάσιο της Ducati – Μπολόνια
Suzuki
29 Ιανουαρίου
Πρωινή ώρα Ελλάδας
Χωρίς ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Μαλαισία πριν τις δοκιμές
Repsol Honda
3 Φεβρουαρίου
Ξημερώματα - ώρα Ελλάδας
Δεν έχουν ανακοινώσει αν θα υπάρχει σίγουρα ζωντανή αναμετάδοση / Η παρουσίαση θα γίνει από την Τζακαρτα στην Ινδονησία
KTM
20 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας
Forward Racing
8 Φεβρουαρίου
-
Παρουσίαση της ομάδας Moto2 στο Μιλάνο
 
SBK και υπόλοιπες ομάδες παγκόσμιων πρωταθλημάτων
Honda WSBK
6 Φεβρουαρίου
Χωρίς ενημέρωση ώρας μέχρι αυτή την στιγμή
Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις εγκαταστάσεις της Red Bull
Pata Yamaha / World Supersport, MXGP, MX2, Endurance World Championship, Enduro
7 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
«Gerno di Lesmo» - Μιλάνο
Ducati WSBK
8 Φεβρουαρίου
Πρωινή ώρα σε ένα ολοήμερο event
Arezzo – Ιταλία

 

 

Αύριο λοιπόν περιμένουμε τον Valentino Rossi και τον Maverick Viñales, να βγάλουν από τα κιβώτια την Yamaha YZR-M1 2017 σε μία παρουσίαση που θα γίνει στα κεντρικά του Telefonica Group, βασικού χορηγού αφού ελέγχει την Movistar με ποσοστό 100%. Η παρουσίαση θα διαρκέσει αρκετό χρόνο με τις μοτοσυκλέτες να παρουσιάζονται περίπου στις 13:30, δική μας ώρα, ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μία πολυαναμενόμενη συνέντευξη τύπου.

 

Μεθαύριο στις, 20 Ιανουαρίου, την παρουσίαση της Ducati από το Borgo Panigale θα αναλάβει το ο Διευθυντής του Ducati Corse, κ. Gigi Dall’Igna, και οι αρχηγοί ομάδων Paolo Ciabatti και Davide Tardozzi, πριν παρουσιάσουν λίγη ώρα αργότερα τους Jorge Lorenzo και Andrea Dovizioso.

Η Suzuki και η Honda θα περιμένουν τις δοκιμές στην Μαλαισία, με την Suzuki να παρουσιάζει την ομάδα της πριν τις δοκιμές και την Repsol Honda μετά το πέρας τους.

Με την είσοδο της KTM που έχει πλάνο να βρίσκεται σε κορυφαίο ανταγωνιστικό επίπεδο μέσα σε μόλις τρία χρόνια, και τις ανακατατάξεις στις ομάδες, η νέα σεζόν ξεκινά δυναμικά και μένει να δούμε αν θα εξελιχθεί τόσο απρόβλεπτα όσο η προηγούμενη. Το 2016 ήταν μία χρονιά σταθμός, από τις πλέον απρόβλεπτες των τελευταίων ετών, παρόλο που το πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα. Με την εξέλιξη των νέων ελαστικών να έχει κάνει τον κύκλο της και τις ομάδες να έχουν πλήρως ανασυνταχθεί, περιμένουν τις πρώτες δοκιμές με ανυπομονησία!

 

UPDATE: Κυκλοφόρησε κατασκοπευτική φωτογραφία της νέας Ducati!

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!

Τι, πώς και πότε θα οδηγήσετε
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2026

 

Στην τελική ευθεία είναι η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που θα διεξαχθεί, στο μοναδικό μεγάλο εκθεσιακό κέντρο που έχει πλέον η πρωτεύουσα, στο METROPOLITAN δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ευρώπης που δεν προσφέρουν την ευκαιρία μίας εμπειρίας οδήγησης για κάθε υποψήφιο αγοραστή, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 διοργανώνει με την υποστήριξη του MOTO, test rides για όσες εταιρείες θέλουν να διαθέσουν τις μοτοσυκλέτες τους, σε έναν νέο παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κλειστό στην κυκλοφορία και με έμφαση στην ασφάλεια.

Τα test rides που διεξάγονται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 απευθύνονται στους υποψήφιους με πρόθεση αγοράς, και όσους θέλουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μοτοσυκλέτα που προτίθεται να αγοράσουν, όπως να γυρίσουν τον διακόπτη ενεργοποιώντας τα όργανα, να την βάλουν μπροστά ακούγοντας τον κινητήρα, δοκιμάζοντας την απόκριση και την χροιά του, την εργονομία θέσης οδήγησης και την λειτουργία των διακοπτών κι έπειτα την ευελιξία και την κατανομή βάρους πραγματοποιώντας, μερικούς γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Φεύγοντας ο κάθε συμμετέχων θα έχει αποκομίσει μία πιο σαφή εικόνα του μοντέλου που σκοπεύει να αποκτήσει, ώστε μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας να μεταβεί στο κατάστημα που έχει επιλέξει για την αγορά, και είτε να παραγγείλει, είτε να προγραμματίσει μία τελική δοκιμή σε δημόσιο πλέον δρόμο.

Τα test rides που συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2026 δεν είναι μία παράλληλη διαδικασία ξεχωριστά της Έκθεσης και είναι περισσότερο κατάλληλα για όποιον έχει πρόθεση αγοράς και επιθυμεί εκείνη την στιγμή να δει λίγο καλύτερα το νέο μοντέλο που μόλις πριν, είχε δοκιμάσει στατικά, μέσα στην Έκθεση.

Ωράριο και διαδικασία Test Rides

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (1-2-3/4) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (4-5/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Η εγγραφή θα γίνεται ψηφιακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο motomag.gr ενώ στο περίπτερο του MOTO θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού, μία απαραίτητη διαδικασία πριν κάποιος οδηγήσει.

Θα μπορείτε να επιλέξετε έως δύο μοτοσυκλέτες στις διαθέσιμες ώρες που θα έχει κάθε μοντέλο ξεχωριστά και θα πρέπει να βρίσκεστε στον παρακείμενο χώρο διεξαγωγής των test rides, τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδό που δεν θα οδηγήσει, αλλά δεν επιτρέπονται οι δικάβαλες βόλτες.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεχίσει προς τον διαμορφωμένο χώρο όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα test ride.

Η οδήγηση γίνεται ανά γκρουπ παρουσία πλοηγού και ουραγού.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

 

Διαθέσιμα μοντέλα:

TEST RIDE - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2026

 

 

Μάρκα

Μοντέλο

 

Εισαγωγέας

1

KTM

ADVENTURE X

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2

KTM

390 SMC – R

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3

HUSQVARNA

VITPILEN 401

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

HUSQVARNA

VITPILEN 801

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

5

YAMAHA

MT-09 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

6

YAMAHA

MT-03 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

7

YAMAHA

MT-07 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

8

YAMAHA

NMAX 125 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

9

YAMAHA

NMAX 155Tech MAX

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

10

YAMAHA

TRACER 9 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

11

YAMAHA

TRACER 9 GT Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

12

YAMAHA

TRACER 7 EU5+ 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

13

YAMAHA

TRACER 7 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

14

ROYAL ALLOY

GT2 125

1

FABUS/FALTSETAS

15

HYOSUNG

BOBBER 300

1

FABUS/FALTSETAS

16

VOGE

DS900X

1

MOTOTREND

17

VOGE

DS800X RALLY

1

MOTOTREND

18

VOGE

DS625X

1

MOTOTREND

19

VOGE

DS525X

1

MOTOTREND

20

KYMCO

DOWNTOWN GT 350

1

MOTOTREND

21

KYMCO

AK575

1

MOTOTREND

22

CFMOTO

450MT

1

MUVUS

23

CFMOTO

800MTX

1

MUVUS

24

CFMOTO

700MT

1

MUVUS

25

CFMOTO

250NK

1

MUVUS

26

CFMOTO

675NK

1

MUVUS

27

CFMOTO

800MT EXPLORE

1

MUVUS

28

ENFIELD

BEAR 650

1

MUVUS

29

ENFIELD

HIMLAYAN 450

1

MUVUS

30

ENFIELD

GUERILLA 450

1

MUVUS

31

QJMOTOR

SRT 600SX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

32

QJMOTOR

SRT 450RX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

33

SYM

ADXTG 400

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

34

Harley-Davidson

Pan America 1250 Special

1

HARLEY DAVIDSON

35

Harley-Davidson

Pan America 1250 ST

1

HARLEY DAVIDSON

36

Harley-Davidson

Sportster S

1

HARLEY DAVIDSON

37

SUZUKI

GSX-8T

1

SFAKIANAKIS

38

SUZUKI

DR-Z4S

1

SFAKIANAKIS

39

SUZUKI

DR-Z4SM

1

SFAKIANAKIS

40

SUZUKI

V-STROM 800

1

SFAKIANAKIS

41

SUZUKI

V-STROM 800DE

1

SFAKIANAKIS

42

SUZUKI

GSX-S1000GX

1

SFAKIANAKIS

43

Kawasaki

KLE500 SE

1

KSR HELLAS

44

Kawasaki

Versys 1100

1

KSR HELLAS

45

Kawasaki

Z500 SE

1

KSR HELLAS

46

Moto Morini

X-Cape 700

1

KSR HELLAS

47

Moto Morini

ALLTRHIKE 450

1

KSR HELLAS

48

Moto Morini

X-Cape 1200

1

KSR HELLAS