Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Ανακοινώθηκε ο Iannone από τη Suzuki

Αν μέχρι προχθές κάναμε λόγο για ντόμινο εξελίξεων, πλέον μιλάμε για μεταγραφικό… τσουνάμι. Ανάσα δεν παίρνουν τα στυλό και τα νομικά τμήματα των ομάδων, καθώς λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για την συνεργασία της με τον Vinales, ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα της Suzuki η ένταξη του Andrea Iannone στο στρατόπεδό της.
Μόλις πριν από δύο μέρες είχε ανακοινωθεί από την Ducati –δια στόματος Luigi Dall'Ignia- ότι ο Iannone είχε χάσει την θέση στην εργοστασιακή ομάδα της, με τον Dovizioso να υπογράφει για δύο χρόνια ως team mate του νεοαποκτηθέντα Jorge Lorenzo. Σήμερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Vinales από τη Yamaha και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε αυτό που περίμεναν όλοι ως φυσική κατάληξη, με την υπογραφή του συμβολαίου από τον Iannone με την Suzuki, με ισχύ ως και το 2018.
O 26 ετών Ιταλός έχει στο ενεργητικό του τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, έχει στεφθεί τέσσερις φορές νικητής στα 125GP και οκτώ φορές στην κατηγορία Moto2, ενώ έχει θητεύσει για τέσσερις σεζόν και στην ομάδα της Pramac στα MotoGP.
Ο Davide Brivio, ο team manager της Suzuki, θα έχει το δύσκολο καθήκον τώρα να λειάνει τις επιθετικές πλευρές του οδηγικού στιλ του Iannone και να το ταιριάξει με τα χαρακτηριστικά του GSX-RR. "Είμαστε χαρούμενοι που εντάξαμε τον Andrea στην ομάδα μας  για επόμενα δύο χρόνια", δήλωσε ο Brivio. "Είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες των MotoGP, ενώ διακρίνεται για το πάθος του και την θέλησή του, κάτι που ταιριάζει με την φιλοσοφία μας. Θέλαμε έναν αναβάτη που θα μπορεί να βοηθήσει την Suzuki να φτάσει μέχρι την κορυφή."
Από τη μεριά του, ο Iannone δεν έκρυψε ότι νιώθει πως πηγαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki την κατάλληλη στιγμή, ειδικά μετά τον τερματισμό στο βάθρο που κατάφερε ο Vinales στον αγώνα του Le Mans. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος θα είναι ο team mate του για του χρόνου, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο Aleix Espargaro θα παραμείνει στην ομάδα. Ένας αναβάτης που διαθέτει οδηγικό στυλ παρόμοιο με του Vinales και το οποίο φαίνεται πως ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του Suzuki, είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία των Moto2, Alex Rins, ο οποίος δεν κρύβει ότι θα ήθελε να εξασφαλίσει μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα των MotoGP για του χρόνου.