MotoGP: Ανακοινώθηκε ο Iannone από τη Suzuki

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/5/2016

Αν μέχρι προχθές κάναμε λόγο για ντόμινο εξελίξεων, πλέον μιλάμε για μεταγραφικό… τσουνάμι. Ανάσα δεν παίρνουν τα στυλό και τα νομικά τμήματα των ομάδων, καθώς λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για την συνεργασία της με τον Vinales, ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα της Suzuki η ένταξη του Andrea Iannone στο στρατόπεδό της.
Μόλις πριν από δύο μέρες είχε ανακοινωθεί από την Ducati –δια στόματος Luigi Dall'Ignia- ότι ο Iannone είχε χάσει την θέση στην εργοστασιακή ομάδα της, με τον Dovizioso να υπογράφει για δύο χρόνια ως team mate του νεοαποκτηθέντα Jorge Lorenzo. Σήμερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Vinales από τη Yamaha και σχεδόν ταυτόχρονα έγινε αυτό που περίμεναν όλοι ως φυσική κατάληξη, με την υπογραφή του συμβολαίου από τον Iannone με την Suzuki, με ισχύ ως και το 2018.
O 26 ετών Ιταλός έχει στο ενεργητικό του τέσσερις τερματισμούς στο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, έχει στεφθεί τέσσερις φορές νικητής στα 125GP και οκτώ φορές στην κατηγορία Moto2, ενώ έχει θητεύσει για τέσσερις σεζόν και στην ομάδα της Pramac στα MotoGP.
Ο Davide Brivio, ο team manager της Suzuki, θα έχει το δύσκολο καθήκον τώρα να λειάνει τις επιθετικές πλευρές του οδηγικού στιλ του Iannone και να το ταιριάξει με τα χαρακτηριστικά του GSX-RR. "Είμαστε χαρούμενοι που εντάξαμε τον Andrea στην ομάδα μας  για επόμενα δύο χρόνια", δήλωσε ο Brivio. "Είναι ένας από τους κορυφαίους αναβάτες των MotoGP, ενώ διακρίνεται για το πάθος του και την θέλησή του, κάτι που ταιριάζει με την φιλοσοφία μας. Θέλαμε έναν αναβάτη που θα μπορεί να βοηθήσει την Suzuki να φτάσει μέχρι την κορυφή."
Από τη μεριά του, ο Iannone δεν έκρυψε ότι νιώθει πως πηγαίνει στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki την κατάλληλη στιγμή, ειδικά μετά τον τερματισμό στο βάθρο που κατάφερε ο Vinales στον αγώνα του Le Mans. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος θα είναι ο team mate του για του χρόνου, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο Aleix Espargaro θα παραμείνει στην ομάδα. Ένας αναβάτης που διαθέτει οδηγικό στυλ παρόμοιο με του Vinales και το οποίο φαίνεται πως ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του Suzuki, είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία των Moto2, Alex Rins, ο οποίος δεν κρύβει ότι θα ήθελε να εξασφαλίσει μια θέση σε εργοστασιακή ομάδα των MotoGP για του χρόνου.

Shoei: Παρουσίασε κράνος που υπόσχεται βελτίωση έως και 32% στον χρόνο αντίδρασης

Το νέο κράνος διαθέτει τεχνολογία AR / HUD
shoei
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/11/2025

Είχαμε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα για την εταιρεία Roof και το κράνος που παρουσίασε στην EICMA που δεν χρειάζεται ιμάντα για να δεθεί στο κεφάλι του αναβάτη. Σήμερα βλέπουμε μία άλλη περίπτωση και την πιο γνωστή μας Shoei που με ένα teaser μας δείχνει το κράνος της GT-Air 3 Smart που φέρει τεχνολογία AR και υπόσχεται βελτίωση στον χρόνο αντίδρασης.

Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως το κράνος αλληλεπιδρά με τη μοτοσυκλέτα, το τηλέφωνό σας και το περιβάλλον, για να σας παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες όπως ταχύτητα, οδηγίες για την πλοήγηση, ώρα, όρια ταχύτητας, κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πολλά άλλα.

shoei2

Επίσης, η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα επικοινωνίας που σας επιτρέπει να δίνετε φωνητικές εντολές και είναι συμβατή τόσο με Android, όσο και με IOS. Στην ουσία όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στην ζελατίνα που φέρει την τεχνολογία και το GT-Air 3 Smart είναι το πρώτο κράνος με ανοιχτή ζελατίνα HUD.

 

 

Η Shoei δημιούργησε το εν λόγο κράνος σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία EyeLights, που υποστηρίζει πως η τεχνολογία βελτιώνει τον χρόνο αντίδρασης – κατά έως και 32 τοις εκατό. Το κράνος εκτός από τεχνολογικά προηγμένο, είναι και ανθεκτικό, καθώς πληροί τα πρότυπα DOT και ECE 22.06. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο κράνος, καθώς η TVS είχε πρόσφατα παρουσιάσει ένα κράνος με αντίστοιχες δυνατότητες, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έξυπνα κράνη της Skully.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το GT-Air 3 Smart και η τιμή του αναμένεται να κινείται σε τετραψήφιο αριθμό.

 

Ετικέτες