Ο Doohan με το RCV213 του Marquez! [Video]

Στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed 2019
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/7/2019

Αναμφίβολα, ο Mick Doohan, ο Αυστραλός πολυπρωταθλητής των GP, είναι μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες στην παγκόσμια Ιστορία των αγώνων. Πέρα απ' αυτό όμως, έχει συνδέσει και άρρηκτα το όνομά του με την αγωνιστική παράδοση της Honda, αφού με την Big-H ο Doohan κέρδισε τους πέντε παγκόσμιους τίτλους του στην μεγάλη κατηγορία.
Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, το ότι αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στον εορτασμό για τα 60 χρόνια της Honda στους αγώνες, κατά την διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, το οποίο διοργανώθηκε -όπως κάθε χρόνο- από τις 4 ως τις 7 Ιουλίου στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, η Honda έφερε πέντε από τα ιστορικά της ορόσημα στο "λόφο" –όπως είναι το παρατσούκλι του Goodwood- με το πιο παλιό να είναι το RC142 που πρωτοαγωνίστηκε πριν από 60 χρόνια ακριβώς. Ανάμεσα σ' αυτές τις μοτοσυκλέτες ήταν το NSR500 του Doohan από το 1989 και το RC213V του Marc Marquez του 2018, που είναι και το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στην αγωνιστική της παράδοση. Αυτή την μοτοσυκλέτα μάλιστα, την οδήγησε o Αυστραλός σε μια βόλτα επίδειξης στην διαδρομή του Goodwood, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video:


Αξίζει να σημειωθεί ότι στα paddock βρισκόταν επίσης και ο Casey Stoner, ο οποίος μιλούσε με τους επισκέπτες, σε casual περιβολή, χωρίς να είναι στο πρόγραμμα να οδηγήσει κάποια από τις μοτοσυκλέτες…

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες