Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Παρουσίαση Yamaha MotoGP 2019 [video]

Έβαλαν μπροστά το "Κτήνος"

Πριν  από λίγες ώρες –καθώς υπάρχει μια διαφορά στο time zone…- η Monster Energy Yamaha MotoGP Team (όπως είναι πλέον το όνομα της εργοστασιακής ομάδας, μετά την λήξη της συμφωνίας με την Movistar) έκανε την επίσημη παρουσίασή της για το 2019 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, αποκαλύπτοντας τα νέα χρώματα και τη νέα δομή της. Το event είχε την κωδική ονομασία "Beast Mode On", θέλοντας να σηματοδοτήσει την προσδοκώμενη αλλαγή στην ομάδα της Yamaha, προκειμένου να γίνει και πάλι ανταγωνιστική. H πολυετής συμφωνία της Yamaha με την Monster είχε κλειστεί από το περασμένο καλοκαίρι, καθώς προϋπήρχε η χορηγική συμφωνία ήδη σε άλλο επίπεδο και σε πολλές ομάδες της Yamaha.
Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος της Yamaha Motor Racing και Γενικός Διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος, κ. Kouichi Tsuji, μαζί με τον Διευθυντή της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis, και τον Αντιπρόεδρο του Sports Marketing της Monster Energy, Mitch Covington. Την σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της P.T. Yamaha Indonesia Motor Manufacturing, Minoru Morimoto, γεγονός που τονίζει την σημασία που παίζει για το εργοστάσιο η αγορά της Ινδονησίας, καταλαμβάνοντας ένας τεράστιο ποσοστό της παραγωγής των scooter, των παπιών και των μικρών μοτοσυκλετών της Yamaha.


Το μεγάλο κλου όμως της βραδιάς ήταν, φυσικά, η παρουσία των δύο εργοστασιακών αναβατών της ομάδας, του Valentino Rossi και του Maverick Vinales, όπου αμφότεροι δήλωσαν ανυπόμονοι να ξεκινήσουν την σεζόν με τις επίσημες δοκιμές της IRTA στην Sepang, οι οποίες ξεκινούν σε δύο μέρες. Για τον Rossi, που είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της Yamaha, αυτή θα είναι η 14η σεζόν του με την εταιρεία από το Iwata και η έβδομη συνεχόμενη μετά την επιστροφή του το 2012, ενώ o Maverick Vinales μπήκε στην ομάδα το 2017, έχοντας πετύχει μια τρίτη (στην παρθενική του σεζόν) και μια τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε επίσημα το ταξίδι μας με το νέο μας βασικό χορηγό την Monster Energy", δήλωσε ο Kouichi Tsuji και συνέχισε λέγοντας, "Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα, καθώς στη Yamaha προχωρήσαμε σε ριζικές, αλλαγές στη δομή μας (σ.σ. άλλωστε πρόσφατα είχε ανακοινωθεί η απομάκρυνση του Project Leader της Yamaha MotoGP, Kuji Tsuya). Από αυτή τη στιγμή ξεκινάμε μια νέα εποχή , με όλη την ομάδα να δουλεύει στο κόκκινο. Θέλουμε να δώσουμε στους ταλαντούχους αναβάτες μας τα εργαλεία για να φέρουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν."


Ο Lin Jarvis από την μεριά του, τόνισε ότι το φετινό πακέτο της Yamaha Factory Racing MotoGP Team είναι διαφορετικό από τις άλλες χρονιές και ότι η πραγματική δουλειά αρχίζει τώρα, από τις δοκιμές που θα γίνουν στην Sepang. Ο Massimo Meregalli, Διευθυντής της ομάδας, έστειλε μήνυμα καθώς δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, λέγοντας πως τα θεμέλια της προετοιμάσιας είχαν πει ήδη από τις δοκιμές της Valencia και του Jerez στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ενώ στην Sepang θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα των επιλογών τους.


Σε ό,τι αφορά τους αναβάτες, ο Valentino Rossi είπε ότι εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της αγωνιστικής απραξίας προκειμένου να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί, αλλά εξακολουθεί να νιώθει ανυπομονησία για την έναρξη του πρωταθλήματος. Τόνισε ότι οι επιδόσεις της ομάδας βελτιώθηκαν προς τα τέλη της περασμένης σεζόν, αλλά χρειάζεται κι άλλη βελτίωση, με μεγάλα βήματα, οπότε η δουλειά που τους περιμένει είναι αρκετή. Είπε επίσης ότι νιώθει απολύτως έτοιμος και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ευελπιστώντας ότι φέτος θα επιστρέψει στην κορυφή.


Ο Maverick Vinales σημείωσε κι αυτός τις πολλές αλλαγές που έγιναν σε σχέση με την περσινή χρονιά κι ό,τι αυτή η παρουσίαση ουσιαστικά αποτελεί γι' αυτόν ένα καινούργιο ξεκίνημα.
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ένα μικρό video από την παρουσίαση των νέων χρωμάτων των Yamaha M1 και των δύο εργοστασιακών αναβατών: