1.174 κλήσεις σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα με στόχο κόντρες και ηχορύπανση

303 κλήσεις για κράνος, 58 για εξάτμιση, και αφαίρεση δεκάδων αδειών το 4ημερο 27-30 Σεπτεμβρίου
Δράσεις της αστυνομίας σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα για κόντρες και ηχορύπανση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/10/2023

Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίστηκαν, το χρονικό διάστημα  27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι στοχευμένες δράσεις και οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με στόχο αυτή τη φορά τις κόντρες και την ηχορύπανση σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα.

Φυσικά οι παραπάνω δράσεις θα έπρεπε να είναι αυτονόητες και καθημερινές, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα η αστυνόμευση ήταν ανέκαθεν επιλεκτική και ανεπαρκής. Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, και συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα -αρκεί να μην αποτελέσει πυροτέχνημα και να συνεχιστεί εντατικά και με συνέπεια σε βάθος χρόνου, ώστε να αποτελέσει τη νέα πραγματικότητα, και να εντυπωθεί στη συνείδηση όλων, ώστε να δούμε τα αυτονόητα, να εφαρμόζεται δηλαδή ο Κ.Ο.Κ. απαρέγκλιτα από οδηγούς και αναβάτες, γνωρίζοντας πως πέρα από την υποχρέωση όλων για σεβασμό στις υποχρεώσεις μας στον νόμο, η πιθανότητα να παρανομήσει κανείς ατιμώρητος θα εμφανίζεται σαφώς μικρότερη από πριν. Αρχή είναι βέβαια ακόμα, κι έτσι κρατάμε μικρό καλάθι, δίνοντας όμως παράλληλα τα εύσημα στην προσπάθεια αυτή.

Οι δράσεις της Τροχαίας αυτή τη φορά επικεντρώθηκαν όπως προείπαμε σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, της ηχορύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, βεβαιώθηκαν 1.174 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 303 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 • 202 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •   58 για έλλειψη σιγαστήρα,
 •   16 για φιμέ μεμβράνες,
 •   16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 •   15 για θόρυβο από χρήση ηχητικού συστήματος
 •     7 για ΚΤΕΟ,
 •     7 για στέρηση καθρέφτη,
 •     3 για μη τοποθετημένη πινακίδα,
 •     2 για ανασφάλιστο όχημα,
 •     2 για ερυθρό σηματοδότη,
 •     1 για υπεράριθμο,
 •     1 για φθαρμένα ελαστικά και
 • 541 λοιπές παραβάσεις.

Αφαιρέθηκαν 38 άδειες κυκλοφορίας, 23 άδειες ικανότητας οδήγησης και 15 πινακίδες, ενώ παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 16 οχήματα.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για προπαραγγελίες μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023
1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η Kove ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE 800X Pro την οποία είδαμε πρόσφατα στην EICMA, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με όφελος 600 ευρώ.

Η KOVE 800X Pro χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο των 799 κυβικών με την απόδοση να φτάνει τους 96,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,15 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, έχουν διαδρομή 240 χλστ. με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 190 κιλά χωρίς υγρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του μοντέλου και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους οδηγεί στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα με όφελος ύψους 600 ευρώ.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Η τιμή της Kove 800X PRO ανακοινώθηκε στα 8.395 ευρώ, αλλά όσοι προχωρήσουν στην προπαραγγελία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 θα αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην προνομιακή τιμή των 7.795 ευρώ. Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για όσες προπαραγγελίες καταχωρηθούν το συγκεκριμένο διάστημα και με χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Ετικέτες