1.174 κλήσεις σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα με στόχο κόντρες και ηχορύπανση

303 κλήσεις για κράνος, 58 για εξάτμιση, και αφαίρεση δεκάδων αδειών το 4ημερο 27-30 Σεπτεμβρίου
Δράσεις της αστυνομίας σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα για κόντρες και ηχορύπανση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/10/2023

Στο πλαίσιο του νέου σχεδίου ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίστηκαν, το χρονικό διάστημα  27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023, οι στοχευμένες δράσεις και οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με στόχο αυτή τη φορά τις κόντρες και την ηχορύπανση σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα.

Φυσικά οι παραπάνω δράσεις θα έπρεπε να είναι αυτονόητες και καθημερινές, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα η αστυνόμευση ήταν ανέκαθεν επιλεκτική και ανεπαρκής. Το νέο σχέδιο αστυνόμευσης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, και συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα -αρκεί να μην αποτελέσει πυροτέχνημα και να συνεχιστεί εντατικά και με συνέπεια σε βάθος χρόνου, ώστε να αποτελέσει τη νέα πραγματικότητα, και να εντυπωθεί στη συνείδηση όλων, ώστε να δούμε τα αυτονόητα, να εφαρμόζεται δηλαδή ο Κ.Ο.Κ. απαρέγκλιτα από οδηγούς και αναβάτες, γνωρίζοντας πως πέρα από την υποχρέωση όλων για σεβασμό στις υποχρεώσεις μας στον νόμο, η πιθανότητα να παρανομήσει κανείς ατιμώρητος θα εμφανίζεται σαφώς μικρότερη από πριν. Αρχή είναι βέβαια ακόμα, κι έτσι κρατάμε μικρό καλάθι, δίνοντας όμως παράλληλα τα εύσημα στην προσπάθεια αυτή.

Οι δράσεις της Τροχαίας αυτή τη φορά επικεντρώθηκαν όπως προείπαμε σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, της ηχορύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, βεβαιώθηκαν 1.174 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

 • 303 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
 • 202 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
 •   58 για έλλειψη σιγαστήρα,
 •   16 για φιμέ μεμβράνες,
 •   16 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
 •   15 για θόρυβο από χρήση ηχητικού συστήματος
 •     7 για ΚΤΕΟ,
 •     7 για στέρηση καθρέφτη,
 •     3 για μη τοποθετημένη πινακίδα,
 •     2 για ανασφάλιστο όχημα,
 •     2 για ερυθρό σηματοδότη,
 •     1 για υπεράριθμο,
 •     1 για φθαρμένα ελαστικά και
 • 541 λοιπές παραβάσεις.

Αφαιρέθηκαν 38 άδειες κυκλοφορίας, 23 άδειες ικανότητας οδήγησης και 15 πινακίδες, ενώ παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 16 οχήματα.

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.