160 αφαιρέσεις πινακίδων, διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας στην Αττική το διήμερο 10-11/10 - Video

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας
Έλεγχοι τροχαίας 10-11 Οκτωβρίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/10/2023

Οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής την Τρίτη (10/10) και την Τετάρτη (11/10) διεξήχθησαν κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα με στόχευση την αντιμετώπιση της ηχορρύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους καθώς και τη βεβαίωση παράνομων σταθμεύσεων.

Σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Μεσογείων, παράδρομο Κηφισίας, Μιχαλακοπούλου, Πειραιώς) βεβαιώθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 69 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 53 για παράνομη στάθμευση,
  • 34 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 32 για ταχογράφους,
  • 21 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • 17 για θορύβους (μουσική, μη αποτελεσματικό σιγαστήρα κ.λπ.),
  • 16 για κίνηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης,
  • 13 για έλλειψη καθρεπτών,
  •   8 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
  •   7 για υπέρβαρο,
  •   7 για φιμέ μεμβράνες,
  •   5 για μη εμφανή πινακίδα,
  •   4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  •   3 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  •   2 για αλλαγή κατεύθυνσης άνευ φλάς,
  •   2 για απότομη επιβράδυνση και επιτάχυνση,
  •   1 για φθαρμένα ελαστικά,
  •   1 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
  • 58 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 69 άδειες κυκλοφορίας, 51 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 ζεύγη πινακίδων καθώς και 15 φύλλα ταχογράφου, ενώ ακινητοποιήθηκαν 21 οχήματα και συνελήφθη 1 άτομο για επικίνδυνη οδήγηση.

Honda CB1000F – Επιτέλους έρχεται στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε η τιμή της

Το CB1000F είναι το κλασικής σχεδίασης έτερον ήμισυ του CB1000 Hornet
honda cb1000f
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/7/2026

Στον νέο τιμοκατάλογο που ανακοινώνει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Honda στην Ελλάδα, ενσωματώνεται και η λιανική τιμή της CB1000F, μιας μοτοσυκλέτας που επίσης περιμένουμε εδώ και καιρό στη χώρα μας.

Η τιμή της ορίζεται στα 13.990 ευρώ και διατηρεί μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τα 11.850 του CB1000 Hornet, όντας πιο πάνω ακόμη και από το CB1000 Hornet SP (€13.850) με τις δαγκάνες Brembo Stylema μπροστά και το αμορτισέρ Ohlins TTX36 πίσω.

Η CB1000F βασίζεται στον ίδιο τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με τη μεγάλη Hornet, ωστόσο είναι ρυθμισμένος σε διαφορετική λογική απόδοσης με πιο γεμάτες μεσαίες και λιγότερες ψηλές στροφές και μέγιστη ισχύ 124 ίππων, ενώ από πλευράς περιφερειακών και εξοπλισμού είναι πολύ κοντά στο Hornet.

Η κοστολόγηση της Honda πάντως φροντίζει να κρατά τη CB1000F κάτω από μια βασική αντίπαλό της στη κλασικό τμήμα της naked αγοράς, την Kawasaki Z900RS των 14.795 ευρώ, έχοντας ωστόσο απέναντί της και την αρκετά πιο οικονομική Yamaha XSR900 των 11.890 ευρώ.

Ετικέτες