160 αφαιρέσεις πινακίδων, διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας στην Αττική το διήμερο 10-11/10 - Video

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας
Έλεγχοι τροχαίας 10-11 Οκτωβρίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/10/2023

Οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής την Τρίτη (10/10) και την Τετάρτη (11/10) διεξήχθησαν κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα με στόχευση την αντιμετώπιση της ηχορρύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους καθώς και τη βεβαίωση παράνομων σταθμεύσεων.

Σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Μεσογείων, παράδρομο Κηφισίας, Μιχαλακοπούλου, Πειραιώς) βεβαιώθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 69 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 53 για παράνομη στάθμευση,
  • 34 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 32 για ταχογράφους,
  • 21 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • 17 για θορύβους (μουσική, μη αποτελεσματικό σιγαστήρα κ.λπ.),
  • 16 για κίνηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης,
  • 13 για έλλειψη καθρεπτών,
  •   8 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
  •   7 για υπέρβαρο,
  •   7 για φιμέ μεμβράνες,
  •   5 για μη εμφανή πινακίδα,
  •   4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  •   3 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  •   2 για αλλαγή κατεύθυνσης άνευ φλάς,
  •   2 για απότομη επιβράδυνση και επιτάχυνση,
  •   1 για φθαρμένα ελαστικά,
  •   1 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
  • 58 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 69 άδειες κυκλοφορίας, 51 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 ζεύγη πινακίδων καθώς και 15 φύλλα ταχογράφου, ενώ ακινητοποιήθηκαν 21 οχήματα και συνελήφθη 1 άτομο για επικίνδυνη οδήγηση.

Benelli TRK 902 Xplorer και Stradale - Πάτησαν Ευρώπη οι δύο εκδόσεις - Πότε έρχονται Ελλάδα

Πρώτη εμφάνιση για τις δύο crossover στο EICMA Riding Fest
Benelli TRK 902 Xplorer και Benelli TRK 902 Stradale
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/5/2026

Το Benelli TRK 902 και στις δύο εκδόσεις του, Xplorer και Stradale, βρίσκεται πλέον στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην ελληνική αγορά.

Οι δύο εκδόσεις της crossover μοτοσυκλέτας της Benelli ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τη γειτονική Ιταλία όπου έλαβαν μέρος στο EICMA Riding Fest, το event των διοργανωτών της πιο σημαντικής έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών που είδε τον περασμένο Νοέμβρη στο Μιλάνο. Το event πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Misano στις 1-3 Μαΐου.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που λάβαμε από την αντιπροσωπεία τόσο το TRK 902 Xplorer και το TRK 902 Stradale θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας με την άφιξη των πρώτων μοτοσυκλετών να αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο. 

Περισσότερα για τις δύο μοτοσυκλέτες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.