160 αφαιρέσεις πινακίδων, διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας στην Αττική το διήμερο 10-11/10 - Video

Στοχευμένοι έλεγχοι της Τροχαίας σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας
Έλεγχοι τροχαίας 10-11 Οκτωβρίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/10/2023

Οι εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής την Τρίτη (10/10) και την Τετάρτη (11/10) διεξήχθησαν κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα με στόχευση την αντιμετώπιση της ηχορρύπανσης που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους καθώς και τη βεβαίωση παράνομων σταθμεύσεων.

Σε Δυτική Αττική, Γαλάτσι, Άλιμο, καθώς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας (Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Μεσογείων, παράδρομο Κηφισίας, Μιχαλακοπούλου, Πειραιώς) βεβαιώθηκαν συνολικά 353 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., για τις οποίες επιβλήθηκαν και τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 69 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 53 για παράνομη στάθμευση,
  • 34 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 32 για ταχογράφους,
  • 21 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • 17 για θορύβους (μουσική, μη αποτελεσματικό σιγαστήρα κ.λπ.),
  • 16 για κίνηση σε Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης,
  • 13 για έλλειψη καθρεπτών,
  •   8 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
  •   7 για υπέρβαρο,
  •   7 για φιμέ μεμβράνες,
  •   5 για μη εμφανή πινακίδα,
  •   4 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  •   3 για επικίνδυνους ελιγμούς,
  •   2 για αλλαγή κατεύθυνσης άνευ φλάς,
  •   2 για απότομη επιβράδυνση και επιτάχυνση,
  •   1 για φθαρμένα ελαστικά,
  •   1 για χρήση κινητού τηλεφώνου και
  • 58 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 69 άδειες κυκλοφορίας, 51 άδειες ικανότητας οδήγησης, 40 ζεύγη πινακίδων καθώς και 15 φύλλα ταχογράφου, ενώ ακινητοποιήθηκαν 21 οχήματα και συνελήφθη 1 άτομο για επικίνδυνη οδήγηση.

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.