2 Generations Ride: "Cape 2 Cape"

Ένα ταξίδι με ένα σημαντικό μήνυμα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/4/2019

Τον Κωσταντίνο Μητσάκη τον έχετε γνωρίσει μέσα απ’ τις σελίδες του ΜΟΤΟ και τα κείμενά του που μας μεταφέρουν τις εμπειρίες του και όλα όσα είδε στα πολυάριθμα ταξίδια του στην υφήλιο. Σε μια βδομάδα από τώρα ο πολυταξιδεμένος αναβάτης θα ξεκινήσει μια νέα επική περιπέτεια με προορισμό το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι που θα κάνει παρέα με τον γιό του, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, όπως οφείλει να κάνει κάθε γονιός μεταλαμπαδεύοντας στους απογόνους του τον πλούτο της ψυχής του. Μέσα από το site μας και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού θα μπορείτε να μαθαίνετε τις εξελίξεις απ’ το ταξίδι του. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”                                                         

ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΑ

Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό "2 GENERATIONSRIDE – 2 CONTINTENTS".

Το 2019, πατέρας και γιός, με όχημα μια μοτοσυκλέτα HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT και κινητήρια δύναμη την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή, ξεκινούν την συναρπαστική ιστορία δρόμου “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κων/νος και ο Γιώργος Μητσάκης μαζί και πάλι στην ίδια σέλα ξεκινούν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης…

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δυο μοτο-ταξιδιώτες από το ακρωτήριο Ταίναρο ως το ακρωτήριο Nordkapp αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους ανήμερα την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται –σύμφωνα με τον Κων/νο Μητσάκη– στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.   

Μέσα από το “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE, οι δυο Έλληνες αναβάτες  επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα –κυρίως στη νέα γενιά– πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων, και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.  

   Το ταξιδιωτικό “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPEτυγχάνει της ευγενικής χορηγίας:

   1)  HONDA – ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ A.E.B.M.E

   2)  SUPERFAST FERRIES / ANEK LINES

   3)  DAINESE / AGV

   4)  ΜΑΚΑΝ – TOURATECH  HELLAS

   5)  PHOTOAGORA.GR

   6)  WWW.ZOUGLA.GR

   7) WWW.MOTOMAG.GR

   8)  WWW.BIKEIT.GR

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00