2 Generations Ride: "Cape 2 Cape"

Ένα ταξίδι με ένα σημαντικό μήνυμα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/4/2019

Τον Κωσταντίνο Μητσάκη τον έχετε γνωρίσει μέσα απ’ τις σελίδες του ΜΟΤΟ και τα κείμενά του που μας μεταφέρουν τις εμπειρίες του και όλα όσα είδε στα πολυάριθμα ταξίδια του στην υφήλιο. Σε μια βδομάδα από τώρα ο πολυταξιδεμένος αναβάτης θα ξεκινήσει μια νέα επική περιπέτεια με προορισμό το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι που θα κάνει παρέα με τον γιό του, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, όπως οφείλει να κάνει κάθε γονιός μεταλαμπαδεύοντας στους απογόνους του τον πλούτο της ψυχής του. Μέσα από το site μας και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού θα μπορείτε να μαθαίνετε τις εξελίξεις απ’ το ταξίδι του. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”                                                         

ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΑ

Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό "2 GENERATIONSRIDE – 2 CONTINTENTS".

Το 2019, πατέρας και γιός, με όχημα μια μοτοσυκλέτα HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT και κινητήρια δύναμη την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή, ξεκινούν την συναρπαστική ιστορία δρόμου “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κων/νος και ο Γιώργος Μητσάκης μαζί και πάλι στην ίδια σέλα ξεκινούν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης…

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δυο μοτο-ταξιδιώτες από το ακρωτήριο Ταίναρο ως το ακρωτήριο Nordkapp αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους ανήμερα την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται –σύμφωνα με τον Κων/νο Μητσάκη– στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.   

Μέσα από το “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE, οι δυο Έλληνες αναβάτες  επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα –κυρίως στη νέα γενιά– πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων, και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.  

   Το ταξιδιωτικό “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPEτυγχάνει της ευγενικής χορηγίας:

   1)  HONDA – ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ A.E.B.M.E

   2)  SUPERFAST FERRIES / ANEK LINES

   3)  DAINESE / AGV

   4)  ΜΑΚΑΝ – TOURATECH  HELLAS

   5)  PHOTOAGORA.GR

   6)  WWW.ZOUGLA.GR

   7) WWW.MOTOMAG.GR

   8)  WWW.BIKEIT.GR

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες