2 Generations Ride: "Cape 2 Cape"

Ένα ταξίδι με ένα σημαντικό μήνυμα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

11/4/2019

Τον Κωσταντίνο Μητσάκη τον έχετε γνωρίσει μέσα απ’ τις σελίδες του ΜΟΤΟ και τα κείμενά του που μας μεταφέρουν τις εμπειρίες του και όλα όσα είδε στα πολυάριθμα ταξίδια του στην υφήλιο. Σε μια βδομάδα από τώρα ο πολυταξιδεμένος αναβάτης θα ξεκινήσει μια νέα επική περιπέτεια με προορισμό το βορειότερο ακρωτήρι της Ευρώπης. Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι που θα κάνει παρέα με τον γιό του, αξιοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του, όπως οφείλει να κάνει κάθε γονιός μεταλαμπαδεύοντας στους απογόνους του τον πλούτο της ψυχής του. Μέσα από το site μας και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του περιοδικού θα μπορείτε να μαθαίνετε τις εξελίξεις απ’ το ταξίδι του. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταξίδι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“2 GENERATIONS’ RIDE / CAPE 2 CAPE”                                                         

ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΛΑ

Το 2018, ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης και ο 12χρονος γιος του Γιώργος, μοιράστηκαν για πρώτη φορά την σέλα μιας μοτοσυκλέτας HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 και πραγματοποίησαν σε Ευρώπη και Αφρική το δίτροχο οδοιπορικό "2 GENERATIONSRIDE – 2 CONTINTENTS".

Το 2019, πατέρας και γιός, με όχημα μια μοτοσυκλέτα HONDA AFRICA TWIN CRF 1000 ADV SPORT και κινητήρια δύναμη την περιπέτεια στο όνειρο, στο απρόβλεπτο, στην ίδια την ζωή, ξεκινούν την συναρπαστική ιστορία δρόμου “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κων/νος και ο Γιώργος Μητσάκης μαζί και πάλι στην ίδια σέλα ξεκινούν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, με προορισμό το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης…

Η απόσταση που έχουν να διανύσουν οι δυο μοτο-ταξιδιώτες από το ακρωτήριο Ταίναρο ως το ακρωτήριο Nordkapp αγγίζει τα 4.000 χλμ. Με ενδιάμεση στάση στον Αρκτικό Κύκλο, επιδίωξή τους είναι να προσεγγίσουν τον βόρειο προορισμό τους ανήμερα την Πρωτομαγιά, ενώ οι αντικειμενικές δυσκολίες του ταξιδιού εστιάζονται –σύμφωνα με τον Κων/νο Μητσάκη– στις χειμερινές καιρικές συνθήκες της παγωμένης Λαπωνίας.   

Μέσα από το “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPE, οι δυο Έλληνες αναβάτες  επιδιώκουν παράλληλα να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα –κυρίως στη νέα γενιά– πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η φύση, το ταξίδι και οι όμορφες περιπέτειες του δρόμου, όλα αυτά θα πρέπει να αποτελούν τον επιθυμητό προσανατολισμό στην ζωή των νέων ανθρώπων, και όχι η απόδραση στην εικονική πραγματικότητα μιας οθόνης.  

   Το ταξιδιωτικό “2 GENERATIONSRIDE / CAPE 2 CAPEτυγχάνει της ευγενικής χορηγίας:

   1)  HONDA – ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ A.E.B.M.E

   2)  SUPERFAST FERRIES / ANEK LINES

   3)  DAINESE / AGV

   4)  ΜΑΚΑΝ – TOURATECH  HELLAS

   5)  PHOTOAGORA.GR

   6)  WWW.ZOUGLA.GR

   7) WWW.MOTOMAG.GR

   8)  WWW.BIKEIT.GR

Λονδίνο: Καγκουριλίκια έξω από το Ace Café – Αναγκάστηκε να αναβάλει τη λειτουργία του τις Παρασκευές [Video]

Παρά το κλείσιμο του καταστήματος, αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται κάθε εβδομάδα
Ace
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Το παγκοσμίου φήμης Ace Café αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του για έκτη συνεχόμενη Παρασκευή, καθώς πολλοί αναβάτες μαζεύονται έξω από τον χώρο του καταστήματος και κάνουν σούζες, endo και διάφορα άλλα καγκουριλίκια.

Το Ace Café είναι φημισμένο για τις βραδιές μοτοσυκλετιστών της Παρασκευής από την επαναλειτουργία του το 1997, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης για τους μοτοσυκλετιστές, όπου συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τη ζωή πάνω στις δύο ρόδες.

Τις τελευταίες έξι Παρασκευές όμως το κατάστημα αναγκάζεται να κλείσει τις πόρτες του, λόγω “αντικοινωνικής συμπεριφοράς” αναβατών που κάνουν τα “δικά τους”, ακριβώς έξω από το Ace Café.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα τελευταία χρόνια κλείνουμε τακτικά τις Παρασκευές. Το καινούργιο είναι ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία συνέχεια από την πλευρά της αστυνομίας. Θέλω να προστατεύσω τη ζωή των ανθρώπων. Όταν μαθαίνουμε ότι πελάτες μας έχουν σκοτωθεί στη North Circular, δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Χρειαζόμαστε την παρέμβαση της αστυνομίας, ελάτε να επιβάλετε το νόμο,” δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Η επιθεωρητής της περιοχής, Tanya Lloyd δήλωσε, “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις τοπικές επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουμε να αποτρέψουν μελλοντικές διαταραχές στην τοπική κοινότητα. Στις 20:49 της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, εκδόθηκε εντολή διάλυσης σύμφωνα με το Άρθρο 35, μετά από αναφορές για αντικοινωνική οδήγηση κατά μήκος της North Circular Road, στο Stonebridge. Δεν έγιναν συλλήψεις. Ενθαρρύνουμε όποιον γίνει μάρτυρας αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή έχει ανησυχίες σχετικά με δραστηριότητες στην περιοχή να μιλήσει με τους αστυνομικούς που περιπολούν ή να το αναφέρει καλώντας στο 101.Όποιος διαπράττει αυτού του είδους τα αδικήματα θα αντιμετωπίζεται άμεσα και αυστηρά”.

Παρά τα εβδομαδιαία κλεισίματα, οι αναβάτες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον δημόσιο δρόμο έξω από το καφέ, κάνοντας πολύ θόρυβο και οδηγώντας απερίσκεπτα ανάμεσα από αρκετό κόσμο, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των υπολοίπων που δεν φταίνε κιόλας. Παράδοξο είναι επίσης πως παρά την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, οι αναβάτες δεν αποχωρούν και συνεχίζουν κανονικά το “show” τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video, για να πάρετε μία γεύση από το τι συμβαίνει εκεί.

Ετικέτες