20η "BMW Motorrad Days" στο Βερολίνο!

Από τις 2 ως τις 3 Ιουλίου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/4/2022

Η 20η έκδοση των "BMW Motorrada Days θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Ιουλίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο του Βερολίνου. Αμέσως μετά το "Pure&Crafted Festival" την 1η Ιουλίου, η μεγαλύτερη συγκέντρωση παγκοσμίως της BMW φιλοδοξεί να προσελκύσει το διεθνές κοινό στην γερμανική πρωτεύουσα για πρώτη φορά!

O Dr. Markus Schramm, CEO της BMW Motorrad, δήλωσε πως οι άνθρωποι της εταιρείας θεωρούν το Βερολίνο ως το ιδανικό μέρος για την εκδήλωση. Είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, με πλούσια κουλτούρα και πολιτισμό, ενώ η περιοχή προσφέρει και μια πληθώρα επιλογών για βόλτες και εξερευνήσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η καρδιά της παραγωγής της BMW Motorrad χτυπάει στο Βερολίνο τα τελευταία 35 χρόνια.

Πέρα από τα νέα μοντέλα, τα θεαματικά stunts και την δυνατότητα για test rides και βόλτες, οι επισκέπτες θα έχουν και πολλές περισσότερες επιλογές για να περάσουν όμορφα στην εκδήλωση και να βρουν κάτι που τους ενδιαφέρει, είτε πρόκειται για λάτρεις των supersport, του enduro ή του customizing, ενώ το βράδυ τα live από τις μπάντες και η μπύρα που ρέει άφθονη, είναι τα εχέγγυα για μεγαλειώδη πάρτι.

Στα side events συμπεριλαμβάνονται το Stunt Show, το Trial Show και το Freestyle MX Show, και παραδοσιακά θα υπάρχει και ο γύρος του θανάτου με το "Original Motodrom", τον παλαιότερο γύρο του θανάτου που περιοδεύει ακόμη. Ο Donald Ganslmeier και η ομάδα του μπαίνουν μέσα στο ξύλινο βαρέλι πάνω σε ιστορικές μοτοσυκλέτες, κόβοντας την ανάσα των θεατών.

Τα test rides θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου και του Brandenburg, σε τοπία απίστευτης ομορφιάς, ενώ θα υπάρχουν και enduro διαδρομές με τοπικούς πλοηγούς. Επιπλέον, θα υπάρχει και η δυνατότητα για ξενάγηση στο εργοστάσιο της BMW για πρώτη φορά ως παράλληλη εκδήλωση των BMW Motorrad Days.

Στο εμπορικό κομμάτι της εκδήλωσης, πέρα από τις προσφορές της με προϊόντα της BMW Motorrad, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ιδέες και προστάσεις από 50 ξεχωριστούς εκθέτες, πάνω σε πρωτοποριακά αξεσουάρ σχεδιασμένα ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της BMW. Μια καινούργια προσθήκη για φέτος, θα είναι το General Store που είναι γνωστό από το Pure&Crafted Festival, με πολλούς εκθέτες από τον χώρο του lifestyle

Ταυτόχρονα θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τους μικρούς επισκέπτες, με το Kids Area που θα περιλαμβάνει παιχνίδια και μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα για ποδήλατα. Επίσης θα υπάρχει αίθουσα προβολής με ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ, αλλά και η ευκαιρία να δουν από κοντά τα αστέρια της BMW Motorrad WorldSBK Team.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει, με την είσοδο για το Σάββατο να κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει ένα πάσο για φαγητό αξίας 5 ευρώ. Το εισιτήριο για την Κυριακή κοστίζει 5 ευρώ και περιλαμβάνει το ίδιο πάσο, ενώ το εισιτήριο και για τις δύο μέρες κοστίζει 15 ευρώ με δύο πάσα για φαγητό αξίας 5 ευρώ το καθένα. Τα παιδιά μέχρι 15 ετών μπαίνουν ελεύθερα, ενώ όλες οι παράλληλες δραστηριότητες είναι χωρίς κόστος για τους επισκέπτες.

Τα εισιτήρια μπορούν να κλειστούν και online εδώ.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.