3.546 κλήσεις για κράνος την εβδομάδα 3-9 Ιουνίου 2024

145.995 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων με βεβαίωση 36.764 παραβάσεων
Κλήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/6/2024

Την περασμένη εβδομάδα από 3 έως 9 Ιουνίου 2024, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 145.995 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 36.764 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • -9.568- για παράνομες σταθμεύσεις,
  • -6.922- για υπερβολική ταχύτητα,
  • -3.546- για μη χρήση κράνους,
  • -2.370- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • -1.464- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -1.065- για ΚΤΕΟ,
  • -765- για μέθη και
  • -554- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Ετικέτες

Ανάκληση Honda CBR650R 2024-2025 για καλωδίωση

Πιθανώς να σταματήσουν να λειτουργούν φλας, φώς φρένου, ταχύμετρο και κόρνα
Ανάκληση Honda CBR650R
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/1/2026

Στις Η.Π.Α. αλλά και στη Γερμανία η Honda προχώρησε σε ανάκληση ορισμένων CBR650R με έτος κατασκευής 2024-2025, καθώς οι κραδασμοί του κινητήρα ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην καλωδίωση του διακόπτη φλας, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα και να καεί η ασφάλεια.

Η καμένη ασφάλεια θα προκαλέσει απώλεια της λειτουργίας των φλας, των φώτων φρένων, του ταχύμετρου και της κόρνας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος ή τραυματισμού.

Ο Αριθμός ανάκλησης NHTSA στις Η.Π.Α. είναι ο 25V911000, ενώ ο πιθανός αριθμός επηρεαζόμενων μοτοσυκλετών φτάνει τις 2.155. Παράλληλα, η ανάκληση προβλέπεται να ανακοινωθεί άμεσα και στη Γερμανία, όπως δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Motorrad. Παρόλο που η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA) δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει αντίστοιχη ανάκληση του Honda CBR 650 R, η Honda απάντησε στο MOTORRAD θα ανακοινωθεί σύντομα για την Ευρώπη και τη Γερμανία. Μάλιστα έδωσε και αριθμό επηρεαζόμενων CBR650R για τη Γερμανία -3.681 μοτοσυκλέτες.

Οι dealer της Honda θα επιθεωρήσουν και θα επισκευάσουν τη καλωδίωση του διακόπτη φλας, όπως απαιτείται, χωρίς χρέωση. 

Είμαστε σε αναμονή για να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά και στην ελληνική αγορά.

Θυμίζουμε πως στις αρχές 2025, το CBR650R είχε δεχθεί μια ακόμη ανάκληση τόσο σε Η.Π.Α. όσο και στην Ευρώπη για τον λεβιέ ταχυτήτων.

Ετικέτες