3.546 κλήσεις για κράνος την εβδομάδα 3-9 Ιουνίου 2024

145.995 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων με βεβαίωση 36.764 παραβάσεων
Κλήσεις
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/6/2024

Την περασμένη εβδομάδα από 3 έως 9 Ιουνίου 2024, οι υπηρεσίες Τροχαίας πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις και στοχευμένους ελέγχους, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων-αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 145.995 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 36.764 παραβάσεις, γα τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • -9.568- για παράνομες σταθμεύσεις,
  • -6.922- για υπερβολική ταχύτητα,
  • -3.546- για μη χρήση κράνους,
  • -2.370- για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • -1.464- για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -1.065- για ΚΤΕΟ,
  • -765- για μέθη και
  • -554- για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Ετικέτες

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Δεν πήρε την φόρα που χρειαζόταν λόγο βροχής
Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2025

Ο 36χρονος stunt rider Lurrique Ferrari, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επίδειξης στο τεράστιο θεματικό πάρκο Beto Carrero, νοτίως του Σάο Πάολο κατά την διάρκεια του Hot Wheels Epic Show, μία δημοφιλής επίδειξη με μοτοσυκλέτες που αποτελούσε ατραξιόν για το πάρκο.

Έμπειρος και με μεγάλο κοινό που τον ήξερε και τον παρακολουθούσε, ο Lurrique Ferrari τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν δεν καθάρισε ένα από τα άλματα και τράκαρε πάν στην ράμπα προσγείωσης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Marieta Konder Bornhausen Hospital όπου λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε θάνατός του και κηδεύτηκε σήμερα παρουσία πορείας εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Το πάρκο έχει αναστείλει το Hot Wheels Epic Show με μία διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Santa Catarina, να κάνει λόγο για διαδρομή που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, αν εστίαζε λιγότερο στην πιστότητα με το δημοφιλές παιχνίδι και περισσότερο στην ασφάλεια των stunt rider.

Ωστόσο ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο ίδιο πάρκο, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα οι ανακοινώσεις για τα συλλυπητήρια είναι καρμπόν αλλάζοντας τα ονόματα.

Για την απόδοση ευθυνών, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αιτία για την οποία η μοτοσυκλέτα του Lurrique Ferrari δεν έφτασε την απαραίτητη ταχύτητα για να καθαρίσει το άλμα καθώς και τι μέτρα είχαν ληφθεί κατά τον σχεδιασμό, για να περιορίζεται ο τραυματισμός σε περίπτωση που δεν καθαρίσει κανείς το άλμα.

 

Σκοτώθηκε **stunt rider **σε επίδειξη **Hot Wheels!** https://www.motomag.gr/news/epikairotita/nekros-stunt-rider-sto-hot-wheels-epic-show-skotothike-o-lurrique-ferrari-sto

Posted by Moto Magazine Greece on Thursday, November 27, 2025

 

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.