569 κλήσεις για κράνος σε ελέγχους της Τροχαίας στην Αττική, 12-17 Ιουνίου

Αφαιρέθηκαν 719 άδειες κυκλοφορίας, 851 διπλώματα οδήγησης, πινακίδες από 364 οχήματα, ενώ 502 οχήματα ακινητοποιήθηκαν!
Τροχονομικοί έλεγχοι Τροχαία Ιούνιος 2024 Αττική
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/6/2024

Η Τροχαία Αττικής πραγματοποίησε και το περασμένο πενθήμερο έως 17 Ιουνίου στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους εστιάζοντας περισσότερο στις επικίνδυνες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση των παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και διαταράσσουν την ασφαλή κυκλοφορία και τις συγκοινωνίες, υλοποιήθηκαν μεταξύ 13 και 17 Ιουνίου εντατικοί έλεγχοι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση τα ειδικά συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 13.542 ελέγχους οδηγών και οχημάτων, έχοντας ως προτεραιότητα τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων.

Τροχονομικοί έλεγχοι Τροχαία Ιούνιος 2024 Αττική

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τροχαία έδειξαν 4.873 παραβάσεις στο σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες έχουν ως εξής:

 • -239- για μέθη
 • -45- για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
 • -417- για ταχύτητα
 • -13- για κίνηση στη Λ.Ε.Α.
 • -16- για επικίνδυνους ελιγμούς
 • -569- για μη χρήση προστατευτικού κράνους
 • -228- για ζώνη ασφαλείας
 • -65- για κινητό τηλέφωνο
 • -154- για ΚΤΕΟ
 • -72- για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου και
 • -3.055- λοιπές παραβάσεις

Παράλληλα, τα συνεργεία της Τροχαίας αφαίρεσαν 719 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, 851 διπλώματα οδήγησης, πινακίδες από 364 οχήματα, ενώ 502 οχήματα ακινητοποιήθηκαν.

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες