5ο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας στο Αίγιο - Διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Προσελκύοντας λέσχες μοτοσυκλετιστών, μοτοσυκλετιστικές ομάδες αλλά και ανεξάρτητους μοτοσυκλετιστές
Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/7/2023

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 5ο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας στο Αίγιο. Μια Πανελλήνια μοτοσυκλετιστική εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας λέσχες μοτοσυκλετιστών, μοτοσυκλετιστικές ομάδες αλλά και ανεξάρτητους μοτοσυκλετιστές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

"Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε ευχαριστώντας πάνω από όλους τους μοτοσυκλετιστές που μας τίμησαν με την παρουσία τους, και μάλιστα με συνθήκες καύσωνα. Αυτοί είναι που απαρτίζουν το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας ανεξάρτητα από το τι μοτοσυκλέτα καβαλάνε, σε ποια λέσχη, ομάδα, παρέα ανήκουν ή δεν ανήκουν πουθενά και είναι για πάρτη τους.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που συνέβαλε οικονομικά στην εκδήλωση. Είναι πάντα ευπρόσδεκτη η βοήθεια της Περιφέρειας και ιδιαίτερα ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αιγίου και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας και τους ανθρώπους τους που στήριξαν οικονομικά και αγκάλιασαν την εκδήλωση διαθέτοντας επίσης εργασία, χώρους και υλικά για την πραγματοποίηση της.

Ευχαριστούμε την Αστυνομία του Αιγαίου για την συνεργασία, πρέπει να πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα Σαββατοκύριακα. Άλλωστε σκοπός μας ήταν να διασκεδάσουμε, να βολτάρουμε, να δούμε ξανά φίλους και γνωστούς από όλη την Ελλάδα και να γυρίσουμε σπίτια μας ασφαλείς, σεβόμενοι τον αναβάτη, τον περίγυρο μας και την ασφάλεια όλων.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους υποστηρικτές της εκδήλωσης που την στήριξαν για άλλη μια χρονιά. Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, η Honda Motorcycles, η Suzuki Σφακιανάκης, η MUVUS, η CFMOTO, η Royal Enfield, η Andeli Mototouring, η eXTra Products, η Psihogios Tires Racing Team, τον Βασίλη Ορφανό και η Paneas Security ήταν μαζί μας και ελπίζουμε και του χρόνου.

Και φυσικά ένα ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας της εκδήλωσης που φρόντισαν, να την επικοινωνήσουν για να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση. Το Moto In Action, το Ράδιο Αίγιο και το Πατρινόραμα.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας πρόσφεραν το ταλέντο τους και το μεράκι τους για να περάσουμε εμείς καλά. Με χρονική σειρά τους Ορίζοντες με τον κλασικό ξένο και ελληνικό ροκ ήχο και τις Κούπες με τους παραδοσιακούς και ροκ ρυθμούς. Πιστεύουμε ότι πέρασαν το ίδιο καλά όπως κι εμείς.

Και μην ξεχνάμε τους αφανείς ήρωες, τους ηχολήπτες, τεχνικούς ήχου και φωτισμού που μας έδωσαν ένα όμορφο αποτέλεσμα να απολαύσουμε.

Τέλος ευχαριστούμε τους ανθρώπους, επαγγελματίες και ιδιώτες, τον τόπο του Αιγίου που μας δέχθηκε, μας φιλοξένησε και μας αγκάλιασε αλλά και την τοπική Παναιγιάλεια Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτιστών (ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ.) που μας βοήθησε στην διοργάνωση.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου (Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου).

Ελπίζουμε να πέρασαν όλοι όμορφα όπως εμείς και είναι σίγουρο ότι θα ξαναβρεθούμε. Να είμαστε καλά να ξανανταμώσουμε του χρόνου.

Για συνεχή ενημέρωση επισκεφθείτε τη σελίδα της διοργάνωσης, ΕΔΩ.

Οι διοργανώτριες λέσχες μοτοσυκλέτας

  • Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (Α.Μ.ΛΕ.Χ)
  • Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσυκλετιστών 2018 (ΑΧ.ΛΕ.ΜΟ 2018)
  • Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών BMW
  • Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Varadero Club Hellas
  • Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Vstrom
  • Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)
  • Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Ιωαννίνων (ΛΕ.Μ.Ι.)
  • Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)
  • Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σαλαμίνας (ΛΕ.Μ.Σ.)
  • Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου
  • Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)
  • Μοτολέσχη Τρικάλων (ΜΟ.ΛΕ.Τ.)
  • Μοτολέσχη Pourangers Σαλαμίνας (Μ.ΠΟ.Σ.)
  • Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)
  • Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.)
  • Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Θεσπρωτίας (ΜΟ.ΛΕ.ΘΕ.)
  • Φίλοι Μοτοσυκλέτας Αργολίδος (ΦΙΛ.Μ.Α.)
  • Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)
  • Africa Twin Club Hellas
  • Benelli Moto Hellas Club (B.M.H.C)
  • Hellas Transalp Club
  • KTM Hellas Club
  • Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"
  • TDΜ Hellas"

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.