7ο Enduro Festival από τη ΛΕ.Μ.Μ Εntouring Motoclub

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023
7ο Enduro Festival
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/1/2023

Η ΛΕ.Μ.Μ Εntouring Motoclub, σας προσκαλεί στο " 7ο ΕNDURO FESTIVAL" την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λέσχης:

"Μετά από τρία χρόνια αποχής, μετά την συνένωση των δύο λεσχών μοτοσυκλέτας στα Μέγαρα, το κορυφαίο event, στον χώρο του enduro, επιστρέφει καλύτερο από ποτέ. Η τοποθεσία διεξαγωγής και εκκίνησης, θα είναι και φέτος, το γνωστό σε όλους πλέον '' My friends", οδός Στρατήγη 42, έναντι του '' 5ου Δημοτικού σχολείου Μεγάρων. Στον χώρο θα υπάρχουν stands και τέντες, με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, όπως και είδη εξοπλισμού αναβάτη και αξεσουάρ.

Περί Enduro βόλτας.

- Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται αυθημερόν, στην τοπική γραμματεία και όχι ηλεκτρονικά, με την υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης από τις 08.15 πμ.

- Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα είκοσι (20) ευρώ, ενώ θα παρέχεται και αναμνηστικό μπλουζάκι καθώς και διακριτικό αυτοκόλλητο της διοργάνωσης.

- Οι αναβάτες θα εκκινούν ελεύθερα, από ώρα 09.00 πμ έως 10.30 πμ, αφού έχουν διεκπεραιώσει τα διαδικαστικά και αφού έχουν παραδώσει το ατομικό δοχείο καυσίμου, στο ανάλογο όχημα ανεφοδιασμού.

- Το σημείο ανεφοδιασμού θα βρίσκεται στο 45ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ενώ η συνολική διαδρομή θα είναι άνω των 75+ χιλιόμετρα, με εναλλαγές στο τερέν-έδαφος, με νέα και παλιά μονοπάτια , τα οποία ελπίζουμε να μείνουν αξέχαστα στον κάθε αναβάτη.

- Σε ολόκληρη την διαδρομή θα υπάρχουν ευδιάκριτα σήματα κατεύθυνσης καθώς και κορδέλες σήμανσης διαδρομής.

- Επίσης στην διαδρομή θα υπάρχουν Σ,Ε.Δ, Σημεία διαφυγής-επιστροφής (προς το σημείο εκκίνησης) καθώς και πόρτες.

- Οι άνθρωποι της λέσχης θα βρίσκονται σε καίρια σημεία της διαδρομής, πρόθυμοι να βοηθήσουν εάν και όταν χρειαστεί.

- Η διαδρομή θα αποτελείται από 90% μονοπάτι, με βαθμό δυσκολίας 6/10, με ελάχιστο δασικό και ασφάλτινο δίκτυο - οδόστρωμα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας αναβάτη (αυτονόητο!) και η καλοσυντηρημένη μοτοσυκλέτα.

Επισημαίνουμε ότι οι αναβάτες θα πρέπει να βρίσκονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, στον χώρο της εκκίνησης, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι μοτοσυκλέτες ελέγχου (σκούπες).

Επίσης για τους συμμετέχοντες που ίσως καθυστερήσουν , γνωστοποιούμε, ότι η διαδρομή θα κλείσει σε κάποιο κομβικό σημείο της και θα γίνεται αναγκαστική επιστροφή από κεντρική (ασφάλτινη) διαδρομή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: θα παρακαλούσαμε τους επισκέπτες με οχήματα αναβατών και τρέιλερ να προσέξουν πολύ, για το πού θα παρκάρουν τα οχήματα τους, έτσι ώστε να μην ενοχλήσουμε τους τοπικούς κατοίκους καθώς και την κυκλοφορία άλλων οχημάτων.

Μένουμε συντονισμένοι για ότι νεότερο. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ."

PIERER Mobility - Κόβει 300 θέσεις στην Αυστρία, μεταφέρει μέρος της παραγωγής και του R&D σε Ινδία και Κίνα

Επιπλέον πώληση των εταιρειών ποδηλάτου Raymon και FELT, και αναφορά στο 2024 ως “έτος εξυγίανσης”
PIERER Mobility
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/12/2023

Η PIERER Mobility ανακοίνωσε την πρόθεση της να εστιάσει περισσότερο στις βασικές εταιρείες του ομίλου -KTM, GASGAS, Husqvarna, MVAgusta-, πουλώντας τις εταιρείες ποδηλάτου Raymon και FELT, αλλά και του τμήματος μη ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων. Παράλληλα, θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής αλλά και του R&D στην Κίνα (CFMOTO) και στην Ινδία (Bajaj Auto), ενώ θα κόψει 300 θέσεις εργασίας στην Αυστρία!

Εστίαση στις βασικές μάρκες KTM, GASGAS, Husqvarna και MVAgusta

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου έλαβε τη στρατηγική απόφαση να επικεντρωθεί ακόμη πιο έντονα στον πυρήνα των μηχανοκίνητων δικύκλων (μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά ποδήλατα) και ειδικά στις premium μάρκες KTM, GASGAS και Husqvarna καθώς και στην MVAgusta. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, το Διοικητικό Συμβούλιο δρομολόγησε την πώληση των εμπορικών σημάτων Raymon και FELT αλλά και του τμήματος μη ηλεκτρικών ποδηλάτων. Η πώληση της R Raymon έχει ήδη υπογραφεί, και η ολοκλήρωση της θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2023. Η μάρκα ποδηλάτων R Raymon, η οποία ιδρύθηκε το 2017, θα συνεχίσει να διοικείται από τη Susanne και τον Felix Puello σε ένα νέο, ανεξάρτητο σχήμα. Επιπλέον, έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης της μάρκας ποδηλάτων FELT σε μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Florian Burguet και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024. Ο Florian Burguet θα αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της PIERER Mobility AG στα τέλη Δεκεμβρίου. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bicycles) των εμπορικών σημάτων Husqvarna και GASGAS προωθούνται και επεκτείνονται προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι δραστηριότητες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Από το οικονομικό έτος 2024, η ονομασία κατηγοριών οχημάτων του Ομίλου θα έχει νέα διάρθρωση. Στο μέλλον, η αναφορά θα γίνεται στους τομείς "Μοτοσυκλέτες" και "E-Mobility". Εκτός από τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ο νέος τομέας "E-Mobility" θα περιλαμβάνει στο μέλλον όλα τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα, όπως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, τα e-minis και τα ηλεκτρικά πατίνια.

Μερική μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων παραγωγής και R&D στην Κίνα (CFMOTO) και την Ινδία (Bajaj Auto)

Οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στην Ευρώπη οδήγησαν την PIERER Mobility στην απόφαση να μεταφέρει μέρος της παραγωγής για ορισμένα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας και ορισμένες δραστηριότητες R&D στον στρατηγικό εταίρο Bajaj Auto στην Ινδία, και στη CFMOTO στην Κίνα. Μεταξύ άλλων, αυτό αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων χαμηλού κόστους (μισθοί, υλικά, κλπ.) στις περιοχές αυτές και στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και εκβιομηχάνισης. Αυτή η στρατηγική απόφαση συνδέεται με την αναγκαία μείωση του προσωπικού έως και 300 υπαλλήλους στις αυστριακές εγκαταστάσεις το 2024.

Προσαρμογή των προβλέψεων για το 2023

Στον τομέα των μοτοσυκλετών το κόστος των αποθεμάτων των αντιπροσώπων αυξήθηκε απότομα λόγω των σημαντικά υψηλότερων επιτοκίων, παρά την ικανοποιητική ζήτηση στην αγορά. Η PIERER Mobility ενισχύει τη δομή των αντιπροσώπων της, επεκτείνοντας τους όρους πληρωμής και προσφέροντας υψηλότερες εκπτώσεις. Λόγω των επαρκών αποθεμάτων ρευστότητας που διαθέτει, η PIERER Mobility AG υποστηρίζει όχι μόνο τους εμπόρους της αλλά και τους προμηθευτές της, προκειμένου να αμβλύνουν τις σημαντικά αυξημένες οικονομικές επιβαρύνσεις που προκλήθηκαν από την αύξηση των επιτοκίων και να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους. Αυτό το προγραμματισμένο μέτρο θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του συνολικού ενεργητικού και, κατά συνέπεια, σε υψηλότερο δείκτη ιδίων κεφαλαίων για τον όμιλο. Η σχετική αρνητική επίπτωση στις ταμειακές ροές της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2023 γίνεται συνειδητά αποδεκτή. Με τον κλάδο μοτοσυκλετών να παραμένει στο επίπεδο των κατευθυντήριων γραμμών, ο αναπροσανατολισμός του κλάδου ποδηλάτων που έχει δρομολογηθεί θα έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στο συνολικό αποτέλεσμα το 2023. Για τους λόγους αυτούς, η πρόβλεψη για το οικονομικό έτος 2023 έχει αναπροσαρμοστεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει αύξηση των πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2023 από 7 % έως 9 % με περιθώριο EBIT μεταξύ 5 % και 7 %.

Προοπτικές για το οικονομικό έτος 2024

Η PIERER Mobility αναμένει ένα δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον για το οικονομικό έτος 2024. Για τον όμιλο PIERER Mobility, το 2024 θα είναι έτος εξυγίανσης, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των βασικών δραστηριοτήτων του. Προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία του ομίλου, η διοίκηση θα εφαρμόσει μέτρα μείωσης του κόστους σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων κατά το οικονομικό έτος 2024. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι οι πωλήσεις θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες και ότι το περιθώριο EBIT θα κυμανθεί στο 5 % - 7 %.