Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ, σε αγώνα που συμμετείχαν γιος και εγγονή!
Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Από το

motomag

18/9/2023

Ο Νεοζηλανδός, Leslie Harris, έσπασε το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου με την συμμετοχή του στο 43οClassic Motorcycle Festival στην πίστα Pukekohe Park Raceway, στην περιοχή του Auckland της Νέας Ζηλανδίας, σε ηλικία 97 ετών και 344 ημερών!

To Classic Motorcycle Festival διεξάγεται στο Pukekohe από την New Zealand Classic Motorcycle Racing Register (NZCMRR), συγκεντρώνοντας θαυμαστές των κλασσικών και vintage μοτοσυκλετών. Φέτος η 43η έκδοση του συγκεκριμένου θεσμού ήταν και η τελευταία που θα διεξαχθεί στο Pukekohe Park Raceway, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της πίστας έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ο αγώνας, όπου ο Leslie Harris διαγωνίστηκε με μία BSA Bantam 175 κυβικών, στην κατηγορία Regularity, σπάζοντας το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου, σε ηλικία 97 και 344 ημερών, τρεις μόλις εβδομάδες πριν κλείσει τα 98 του χρόνια! Στην συγκεκριμένη κατηγορία, που στόχος είναι να έχεις το πιο σταθερό γυρολόγιο και όχι τον ταχύτερο γύρο, συμμετείχαν μαζί του ο 64 ετών γιός του, Rod, και η 21 ετών εγγονή του, Olivia.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Περήφανη οικογένεια που συμμετέχει σε αγώνα με τρεις γενιές ταυτόχρονα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019, ο Leslie Harris είχε κατορθώσει να κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα, σε ηλικία… 93 ετών! Έκτοτε, όμως, δεν κατάφερε να ξανασυμμετάσχει, καθώς το 2020, όπου επρόκειτο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ένα ατύχημα στα προκριματικά του στέρησε την δυνατότητα αυτή. Προσπαθώντας να ανέβει στην μοτοσυκλέτα του στα pits, αυτή έπεσε από το αγωνιστικό στάντ με αποτέλεσμα να σπάσει 6 πλευρά του. Στην συνέχεια, υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον γοφό του, ενώ οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας Covid του στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει τα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος το πλήρωμα του χρόνου ήρθε δίχως άλλα εμπόδια, ενώ ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε μαζί με μέλη της οικογένειάς του.
 

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
ο τερματισμός της Olivia

Μάλιστα, ο Leslie, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, με τον κατά 29 χρόνια νεότερο γιό του στην 8η. Η εγγονή του, Olivia, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό, τερμάτισε στην 21η θέση.

Ο πρώτος αγώνας του Leslie ήταν 70 χρόνια πριν, το μακρινό 1953. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει, ενώ περνά τον ελεύθερο χρόνο του προετοιμάζοντας την BSA του για να συμμετάσχει σε όποια εκδήλωση μπορεί. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, ανυπομονεί για το 44ο Classic Festival, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στην πίστα Manfeild Circuit Chris Amon στο Feilding της Νέας Ζηλανδίας.

Το ρεκόρ του έχει πιστοποιηθεί από τα Ρεκόρ Quinness και του ευχόμαστε να το ξεπεράσει πολλές φορές ακόμη.

Μία έμπνευση για όλους μας, αντιπροσωπεύοντας επάξια το ρητό “Δεν σταματάς να καβαλάς επειδή γερνάς, αλλά γερνάς επειδή σταματάς να καβαλάς”.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

 

Ο αγώνας μπορεί να έγινε πριν από έξι μήνες, όμως μόλις πριν από λίγο πιστοποιήθηκε το ρεκόρ! Δείτε τα στιγμιότυπα από την συμμετοχή της απίστευτης οικογένειας:

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες