Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ, σε αγώνα που συμμετείχαν γιος και εγγονή!
Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Από το

motomag

18/9/2023

Ο Νεοζηλανδός, Leslie Harris, έσπασε το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου με την συμμετοχή του στο 43οClassic Motorcycle Festival στην πίστα Pukekohe Park Raceway, στην περιοχή του Auckland της Νέας Ζηλανδίας, σε ηλικία 97 ετών και 344 ημερών!

To Classic Motorcycle Festival διεξάγεται στο Pukekohe από την New Zealand Classic Motorcycle Racing Register (NZCMRR), συγκεντρώνοντας θαυμαστές των κλασσικών και vintage μοτοσυκλετών. Φέτος η 43η έκδοση του συγκεκριμένου θεσμού ήταν και η τελευταία που θα διεξαχθεί στο Pukekohe Park Raceway, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της πίστας έχει άλλα σχέδια γι’ αυτήν.

Κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι ο αγώνας, όπου ο Leslie Harris διαγωνίστηκε με μία BSA Bantam 175 κυβικών, στην κατηγορία Regularity, σπάζοντας το ρεκόρ του γηραιότερου αγωνιζόμενου, σε ηλικία 97 και 344 ημερών, τρεις μόλις εβδομάδες πριν κλείσει τα 98 του χρόνια! Στην συγκεκριμένη κατηγορία, που στόχος είναι να έχεις το πιο σταθερό γυρολόγιο και όχι τον ταχύτερο γύρο, συμμετείχαν μαζί του ο 64 ετών γιός του, Rod, και η 21 ετών εγγονή του, Olivia.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
Περήφανη οικογένεια που συμμετέχει σε αγώνα με τρεις γενιές ταυτόχρονα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019, ο Leslie Harris είχε κατορθώσει να κερδίσει τον συγκεκριμένο αγώνα, σε ηλικία… 93 ετών! Έκτοτε, όμως, δεν κατάφερε να ξανασυμμετάσχει, καθώς το 2020, όπου επρόκειτο να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ένα ατύχημα στα προκριματικά του στέρησε την δυνατότητα αυτή. Προσπαθώντας να ανέβει στην μοτοσυκλέτα του στα pits, αυτή έπεσε από το αγωνιστικό στάντ με αποτέλεσμα να σπάσει 6 πλευρά του. Στην συνέχεια, υπεβλήθη σε χειρουργείο για τον γοφό του, ενώ οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας Covid του στέρησαν την ευκαιρία να συμμετάσχει τα επόμενα δύο χρόνια. Φέτος το πλήρωμα του χρόνου ήρθε δίχως άλλα εμπόδια, ενώ ήταν η πρώτη φορά που έτρεξε μαζί με μέλη της οικογένειάς του.
 

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]
ο τερματισμός της Olivia

Μάλιστα, ο Leslie, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, με τον κατά 29 χρόνια νεότερο γιό του στην 8η. Η εγγονή του, Olivia, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό, τερμάτισε στην 21η θέση.

Ο πρώτος αγώνας του Leslie ήταν 70 χρόνια πριν, το μακρινό 1953. Έκτοτε δεν έχει σταματήσει, ενώ περνά τον ελεύθερο χρόνο του προετοιμάζοντας την BSA του για να συμμετάσχει σε όποια εκδήλωση μπορεί. Όπως δηλώνει μάλιστα ο ίδιος, ανυπομονεί για το 44ο Classic Festival, που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2024 στην πίστα Manfeild Circuit Chris Amon στο Feilding της Νέας Ζηλανδίας.

Το ρεκόρ του έχει πιστοποιηθεί από τα Ρεκόρ Quinness και του ευχόμαστε να το ξεπεράσει πολλές φορές ακόμη.

Μία έμπνευση για όλους μας, αντιπροσωπεύοντας επάξια το ρητό “Δεν σταματάς να καβαλάς επειδή γερνάς, αλλά γερνάς επειδή σταματάς να καβαλάς”.

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

Αγωνιζόμενος 97 ετών: Νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ γηραιότερου αναβάτη [VIDEO]

 

Ο αγώνας μπορεί να έγινε πριν από έξι μήνες, όμως μόλις πριν από λίγο πιστοποιήθηκε το ρεκόρ! Δείτε τα στιγμιότυπα από την συμμετοχή της απίστευτης οικογένειας:

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες