Aleix Espargaro: Άδοξο τέλος στο ποδηλατικό ντεμπούτο του Ισπανού

Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα λόγω πτώσης και τραυματισμού
Espargaro Pro Cycling Crash
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/7/2025

Ο Aleix Espargaro αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην ποδηλασία στο 3ο σκέλος του Ποδηλατικού Γύρου της Αυστρίας λόγω τραυματισμού.

Ο Espargaro εγκατέλειψε στο 3ο σκέλος του Ποδηλατικού Γύρου της Αυστρίας εξαιτίας του τραυματισμού καθώς ο πρώην αναβάτης του MotoGP βρέθηκε με υποψία κατάγματος στο χέρι του έπειτα από μία πτώση.

Νωρίτερα είχε εντυπωσιάσει στο νέο του άθλημα, εκπροσωπώντας την ομάδα Lidl-Trek, τερματίζοντας εντός του κύριου γκρουπ στο 1ο σκέλος.

Πριν την εκκίνηση της διαδρομής των 167 χιλιομέτρων, είχε δηλώσει:

“Είμαι πιο αγχωμένος τώρα απ’ ό,τι όταν έκανα το ντεμπούτο μου στο MotoGP.
Πολύ περισσότερο. Στο MotoGP έφτασα μέσω μιας λογικής πορείας, περνώντας από Moto3 και Moto2.
Τώρα έρχομαι εδώ χωρίς να έχω καν κάνει καριέρα ως ερασιτέχνης.”

Την Πέμπτη, μετά από μια αξιόλογη εμφάνιση, δήλωσε:

“Επέζησα της πρώτης μέρας! Τι ένταση, τι ταχύτητα... απίστευτο.
Υπέφερα, αλλά απολαμβάνω κάθε στιγμή με την καταπληκτική αυτή ομάδα.”

Το ντεμπούτο του στην ποδηλασία ήρθε μόλις μια εβδομάδα μετά τη συμμετοχή του στο Ολλανδικό MotoGP στο Assen με την εργοστασιακή ομάδα της Honda, όπου αγωνίστηκε ως wildcard, καθώς έχει ενταχθεί στην ομάδα δοκιμών της Honda μετά την αποχώρησή του από την πλήρη αγωνιστική δράση με την Aprilia στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Η ποδηλασία αποτελεί, καιρό τώρα, πάθος για τον Espargaro και το επαγγελματικό του ντεμπούτο είχε ήδη συζητηθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο MotoGP.

Ενώ πρόσφατα, είχε “παρασύρει”  και τον στενό του φίλο, αναβάτη και πρωταθλητή  MotoGP, Jorge Martin, σε ποδηλατική βόλτα στα πλαίσια της προπόνησης τους.

 

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."