ΑΜΟΤΟΕ - Εκδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας

Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου
AMOTOE MX
Από το

motomag

4/8/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή από τις 1 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου για παρακολούθηση του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην πίστα motocross του Αφιόν Καραχισάρ θα διεξαχθούν, εκτός από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και MX2, και ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών MXWOMEN, καθώς και ο αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX250.

Το πρόγραμμα του εκδρομικού έχει ως εξής:

Παρασκευή 01/09

08:00 Εκκίνηση από Καβάλα, άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ το απόγευμα (829 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, επίσκεψη στην περιοχή. Συμμετοχή στο Afyon Motofest.

Σάββατο 02/09

09:00 Εκδρομικό στην χώρα του μυθικού βασιλέα Μίδα, την Φρυγία. Επιστροφή και παρακολούθηση του αγωνιστικού προγράμματος. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη, δείπνο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Afyon Motofest.

Κυριακή 03/09

Παρακολούθηση των αγώνων, επισκέψεις στα paddocks και στο campus – MXGP village.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, στον χώρο του ΜΧGP, στα πλαίσια του Afyon Motofest, πραγματοποιούνται συναυλίες, bazaar, και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, η είσοδος στις οποίες συμπεριλαμβάνεται στην συμμετοχή.

Δευτέρα 04/09

Αναχώρηση – Επιστροφή

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 300 € με κάρτα, 320 € χωρίς και περιλαμβάνει τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο στο Jura Hotel Afyon Thermal (πέντε αστέρων – 550 μέτρα από την πίστα), εισιτήρια του αγώνα με paddock pass και είσοδο στους χώρους του Φεστιβάλ, και αναμνηστικά-δώρα. H διαμονή σε μονόκλινο επιβαρύνεται με 45 €/ημέρα.

Για πληροφορίες/συμμετοχές στο τηλ. 6932 762769 (Στέλιος Κορέλης) και στο [email protected].

Για όσους χρειάζονται διαμονή στην Καβάλα πριν την αναχώρηση ή και μετά την επιστροφή, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχείο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Ετικέτες

World Ducati Week: Σχεδόν 120.000 συμμετέχοντες στη γιορτή των Ιταλών - Και παρουσίαση της Desmo450 SM

Τον αγώνα Lenovo Race of Champions κέρδισε ο Nicolo Bulega
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/7/2026

Ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale γιόρτασε την 100ή επέτειο του με μια εκδήλωση χωρίς προηγούμενο, η οποία συγκέντρωσε, σε ένα μόνο μέρος, λάτρεις της εταιρείας, πρωταθλητές, θρύλους και τις μοτοσυκλέτες που έγραψαν – και συνεχίζουν να γράφουν – την ιστορία της Ducati. Για τρεις ημέρες, το Misano World Circuit έγινε η καρδιά της εκδήλωσης που, κάθε δύο χρόνια, συγκεντρώνει την παγκόσμια κοινότητα της Ducati.

Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε συνολικά 118.036 λάτρεις της Ducati, από 94 χώρες, πέντε ηπείρους που βρέθηκαν στο Misano για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της εταιρείας.

Η εκδήλωση συμπεριλάμβανε και τον αγώνα Lenovo Race of Champions, όπου συμμετείχαν αναβάτες της Ducati από τα MotoGP, WorldSBK, WorldSSP και τα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα, όλοι τους πάνω στη σέλα των Panigale V4 Tricolore. Τη νίκη πήρε ο πρωτοπόρος του WSBK, Nicolò Bulega, ο οποίος, μετά την pole position που κατέκτησε στα προκριματικά του Σαββάτου, πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα, τερματίζοντας μπροστά από τον Alberto Surra και τον Lorenzo Baldassarri, ο Bagnaia τερμάτισε 5ος, ενώ ο Marc Marquez 12ος.

Ducati

Την παρουσία στην εκδήλωση έδωσαν και οι Casey Stoner, Troy Bayliss, Carl Fogarty και Loris Capirossi που στάθηκαν στην σκηνή, δίπλα στους σημερινούς πρωταγωνιστές Francesco Bagnaia, Marc Márquez, Álex Márquez, Fabio Di Giannantonio και Nicolò Bulega.

Ducati

Οι μοτοσυκλέτες της εκδήλωσης γέμισαν ολόκληρη τη διαδρομή των 18 χιλιομέτρων από το Misano World Circuit μέχρι την παραλία Samsara στο Riccione, ενώ συνολικά συμμετείχαν 275 λέσχες από όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι της Ducati έδειξαν για πρώτη φορά τη νέα Desmo450 SM, της πρώτης Supermotard από τον κατασκευαστή του Borgo Panigale. Η Desmo450 SM έχει λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Reiner Schmidt, ενώ από τον Σεπτέμβριο αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο.

Ducati

Η World Ducati Week 2026 σε αριθμούς: 

118.036 επισκέπτες στη διάρκεια των τριών ημερών

Συμμετέχοντες από 94 χώρες και τις 5 ηπείρους

275 επίσημοι σύλλογοι της Ducati παρευρέθηκαν

95.000 φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους της εκδήλωσης και καταγράφηκαν 105 ώρες βίντεο

37 τίτλοι Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εκπροσωπήθηκαν από τους πρώην και νυν αναβάτες της Ducati που έλαβαν μέρος στη WDW

16 αναβάτες αγωνίστηκαν με την Panigale V4 Tricolore Lenovo Race of Champions edition

Μια παρέλαση μοτοσυκλετών Ducati μήκους 18 χλμ., που εκτεινόταν από το Misano World Circuit έως την παραλία Samsara στο Riccione, διασχίζοντας τους δρόμους της Ριβιέρας

110 ώρες ψυχαγωγίας, παρουσιάσεων, συνεντεύξεων, DJ sets και ζωντανών παραστάσεων 

240 συνεδρίες οδήγησης για παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Ducati First Experience»