ΑΜΟΤΟΕ - Εκδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας

Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου
AMOTOE MX
Από το

motomag

4/8/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή από τις 1 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου για παρακολούθηση του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην πίστα motocross του Αφιόν Καραχισάρ θα διεξαχθούν, εκτός από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και MX2, και ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών MXWOMEN, καθώς και ο αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX250.

Το πρόγραμμα του εκδρομικού έχει ως εξής:

Παρασκευή 01/09

08:00 Εκκίνηση από Καβάλα, άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ το απόγευμα (829 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, επίσκεψη στην περιοχή. Συμμετοχή στο Afyon Motofest.

Σάββατο 02/09

09:00 Εκδρομικό στην χώρα του μυθικού βασιλέα Μίδα, την Φρυγία. Επιστροφή και παρακολούθηση του αγωνιστικού προγράμματος. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη, δείπνο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Afyon Motofest.

Κυριακή 03/09

Παρακολούθηση των αγώνων, επισκέψεις στα paddocks και στο campus – MXGP village.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, στον χώρο του ΜΧGP, στα πλαίσια του Afyon Motofest, πραγματοποιούνται συναυλίες, bazaar, και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, η είσοδος στις οποίες συμπεριλαμβάνεται στην συμμετοχή.

Δευτέρα 04/09

Αναχώρηση – Επιστροφή

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 300 € με κάρτα, 320 € χωρίς και περιλαμβάνει τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο στο Jura Hotel Afyon Thermal (πέντε αστέρων – 550 μέτρα από την πίστα), εισιτήρια του αγώνα με paddock pass και είσοδο στους χώρους του Φεστιβάλ, και αναμνηστικά-δώρα. H διαμονή σε μονόκλινο επιβαρύνεται με 45 €/ημέρα.

Για πληροφορίες/συμμετοχές στο τηλ. 6932 762769 (Στέλιος Κορέλης) και στο [email protected].

Για όσους χρειάζονται διαμονή στην Καβάλα πριν την αναχώρηση ή και μετά την επιστροφή, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχείο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Ετικέτες

Ανάκληση Honda CBR600RR - Ήρθε και στην Ευρώπη

Είναι σημαντική και αφορά το μπλοκ των κυλίνδρων
cbr600rr
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μετά την ανάκληση της Supersport μοτοσυκλέτας της Honda στις ΗΠΑ, έρχεται και η σχετική οδηγία στην Ευρώπη για την CBR600RR και αφορά το μπλοκ των κυλίνδρων.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και εδώ, υπήρξε ανάκληση για το μοντέλο CBR600RR της Honda στις Η.Π.Α. και πλέον αυτή αφορά και την Ευρώπη, καθώς μέσω του συστήματος RAPEX γνωστοποιήθηκε η ανάκληση για την ιαπωνική μοτοσυκλέτα, που δεν αναφέρει ημερομηνίες κατασκευής και εικάζεται πως είναι οι ίδιες με της Αμερικής, δηλαδή 2024-26.

Όπως αναφέρεται στην ανάκληση με αριθμό SR/00865/26 του RAPEX, "Το όχημα διαθέτει ελαττωματικά εξαρτήματα (μπλοκ κυλίνδρων). Η κατανάλωση λαδιού στα οχήματα που διαθέτουν ελαττωματικά εξαρτήματα ενδέχεται να αυξηθεί ραγδαία. Η συνέχιση της οδήγησης χωρίς να αντιληφθείτε τη μείωση της στάθμης λαδιού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της πίεσης λαδιού, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει μπλοκάρισμα του ρουλεμάν του στροφάλου, θραύση της μπιέλας ή μπλοκάρισμα του πίσω τροχού. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος."

Αναμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επηρεάσει και τη χώρα μας.