ΑΜΟΤΟΕ - Εκδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας

Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου
AMOTOE MX
Από το

motomag

4/8/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή από τις 1 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου για παρακολούθηση του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην πίστα motocross του Αφιόν Καραχισάρ θα διεξαχθούν, εκτός από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και MX2, και ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών MXWOMEN, καθώς και ο αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX250.

Το πρόγραμμα του εκδρομικού έχει ως εξής:

Παρασκευή 01/09

08:00 Εκκίνηση από Καβάλα, άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ το απόγευμα (829 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, επίσκεψη στην περιοχή. Συμμετοχή στο Afyon Motofest.

Σάββατο 02/09

09:00 Εκδρομικό στην χώρα του μυθικού βασιλέα Μίδα, την Φρυγία. Επιστροφή και παρακολούθηση του αγωνιστικού προγράμματος. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη, δείπνο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Afyon Motofest.

Κυριακή 03/09

Παρακολούθηση των αγώνων, επισκέψεις στα paddocks και στο campus – MXGP village.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, στον χώρο του ΜΧGP, στα πλαίσια του Afyon Motofest, πραγματοποιούνται συναυλίες, bazaar, και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, η είσοδος στις οποίες συμπεριλαμβάνεται στην συμμετοχή.

Δευτέρα 04/09

Αναχώρηση – Επιστροφή

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 300 € με κάρτα, 320 € χωρίς και περιλαμβάνει τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο στο Jura Hotel Afyon Thermal (πέντε αστέρων – 550 μέτρα από την πίστα), εισιτήρια του αγώνα με paddock pass και είσοδο στους χώρους του Φεστιβάλ, και αναμνηστικά-δώρα. H διαμονή σε μονόκλινο επιβαρύνεται με 45 €/ημέρα.

Για πληροφορίες/συμμετοχές στο τηλ. 6932 762769 (Στέλιος Κορέλης) και στο [email protected].

Για όσους χρειάζονται διαμονή στην Καβάλα πριν την αναχώρηση ή και μετά την επιστροφή, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχείο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Ετικέτες

BMW S 1000 RR: Ανάκληση για πιθανό πρόβλημα στον κεντρικό διακόπτη

Η ανάκληση που είχε ανακοινωθεί στις ΗΠΑ επηρεάζει εν τέλει και ευρωπαϊκά μοντέλα
bmw-s1000rr
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/9/2026

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο Ιούλιος, η BMW Motorrad εκκίνησε μια διαδικασία ανάκλησης των S 1000 RR στις ΗΠΑ για ένα ζήτημα που ενδέχεται να εμφανιστεί στον κεντρικό διακόπτη των μοτοσυκλετών με υπό συνθήκες επικίνδυνες συνέπειες.

Αυτή αποδεικνύεται πως αφορά και ευρωπαϊκά μοντέλα και μεταξύ αυτών και ελληνικά, γεγονός που επισημοποιείται μέσω ανάκλησης που διενεργεί η BMW Motorrad Hellas.

Το πιθανό πρόβλημα αφορά στην κλειδαριά ανάφλεξης, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποστεί φθορά από τους κραδασμούς της μοτοσυκλέτας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπή της ηλεκτρικής επαφής εντός της κλειδαριάς με κίνδυνο να διακοπεί η λειτουργία ανάφλεξης. Αυτό σημαίνει σβήσιμο του κινητήρα και απώλεια όλων των ηλεκτρικών λειτουργιών (φώτα, οθόνη/πίνακας οργάνων, συστήματα υποβοήθησης), προφανώς κάτι που δεν θέλει κανείς να του συμβεί ενόσω η μοτοσυκλέτα είναι σε κίνηση, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου της.

Τα μοντέλα που εμπίπτουν στην παραπάνω ανάκληση ασφαλείας είναι τα ακόλουθα:

  • S 1000 RR (K67, 0E20/0E21/0E23/0E24)
  • S 1000 RR (K67 11, 0E60/0E61/0E63/0E64)
  • S 1000 RR (K67 MU2, 0P21/0P23/0P20/0P24)

Για τη διενέργεια της ανάκλησης ασφαλείας, παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι πελάτες να επικοινωνήσουν με οποιοδήποτε κατάστημα του Επίσημου Δικτύου της BMW Motorrad Hellas.