ΑΜΟΤΟΕ - Εκδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας

Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου
AMOTOE MX
Από το

motomag

4/8/2023

Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τετραήμερη εκδρομή από τις 1 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου για παρακολούθηση του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας.

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου στην πίστα motocross του Αφιόν Καραχισάρ θα διεξαχθούν, εκτός από τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP και MX2, και ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών MXWOMEN, καθώς και ο αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EMX250.

Το πρόγραμμα του εκδρομικού έχει ως εξής:

Παρασκευή 01/09

08:00 Εκκίνηση από Καβάλα, άφιξη στο Αφιόν Καραχισάρ το απόγευμα (829 χλμ.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, επίσκεψη στην περιοχή. Συμμετοχή στο Afyon Motofest.

Σάββατο 02/09

09:00 Εκδρομικό στην χώρα του μυθικού βασιλέα Μίδα, την Φρυγία. Επιστροφή και παρακολούθηση του αγωνιστικού προγράμματος. Απογευματινή περιήγηση στην πόλη, δείπνο, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Afyon Motofest.

Κυριακή 03/09

Παρακολούθηση των αγώνων, επισκέψεις στα paddocks και στο campus – MXGP village.

Καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου, στον χώρο του ΜΧGP, στα πλαίσια του Afyon Motofest, πραγματοποιούνται συναυλίες, bazaar, και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, η είσοδος στις οποίες συμπεριλαμβάνεται στην συμμετοχή.

Δευτέρα 04/09

Αναχώρηση – Επιστροφή

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 300 € με κάρτα, 320 € χωρίς και περιλαμβάνει τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό και δείπνο στο Jura Hotel Afyon Thermal (πέντε αστέρων – 550 μέτρα από την πίστα), εισιτήρια του αγώνα με paddock pass και είσοδο στους χώρους του Φεστιβάλ, και αναμνηστικά-δώρα. H διαμονή σε μονόκλινο επιβαρύνεται με 45 €/ημέρα.

Για πληροφορίες/συμμετοχές στο τηλ. 6932 762769 (Στέλιος Κορέλης) και στο [email protected].

Για όσους χρειάζονται διαμονή στην Καβάλα πριν την αναχώρηση ή και μετά την επιστροφή, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχείο, κατόπιν συνεννοήσεως.

Ετικέτες

Shoei: Παρουσίασε κράνος που υπόσχεται βελτίωση έως και 32% στον χρόνο αντίδρασης

Το νέο κράνος διαθέτει τεχνολογία AR / HUD
shoei
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/11/2025

Είχαμε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα για την εταιρεία Roof και το κράνος που παρουσίασε στην EICMA που δεν χρειάζεται ιμάντα για να δεθεί στο κεφάλι του αναβάτη. Σήμερα βλέπουμε μία άλλη περίπτωση και την πιο γνωστή μας Shoei που με ένα teaser μας δείχνει το κράνος της GT-Air 3 Smart που φέρει τεχνολογία AR και υπόσχεται βελτίωση στον χρόνο αντίδρασης.

Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως το κράνος αλληλεπιδρά με τη μοτοσυκλέτα, το τηλέφωνό σας και το περιβάλλον, για να σας παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες όπως ταχύτητα, οδηγίες για την πλοήγηση, ώρα, όρια ταχύτητας, κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πολλά άλλα.

shoei2

Επίσης, η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα επικοινωνίας που σας επιτρέπει να δίνετε φωνητικές εντολές και είναι συμβατή τόσο με Android, όσο και με IOS. Στην ουσία όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στην ζελατίνα που φέρει την τεχνολογία και το GT-Air 3 Smart είναι το πρώτο κράνος με ανοιχτή ζελατίνα HUD.

 

 

Η Shoei δημιούργησε το εν λόγο κράνος σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία EyeLights, που υποστηρίζει πως η τεχνολογία βελτιώνει τον χρόνο αντίδρασης – κατά έως και 32 τοις εκατό. Το κράνος εκτός από τεχνολογικά προηγμένο, είναι και ανθεκτικό, καθώς πληροί τα πρότυπα DOT και ECE 22.06. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο κράνος, καθώς η TVS είχε πρόσφατα παρουσιάσει ένα κράνος με αντίστοιχες δυνατότητες, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έξυπνα κράνη της Skully.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το GT-Air 3 Smart και η τιμή του αναμένεται να κινείται σε τετραψήφιο αριθμό.

 

Ετικέτες