Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Η “Βραδιά των Πρωταθλητών 2020-2021”

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022, στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/6/2022
Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού ήρθε η ώρα για την ΑΜΟΤΟΕ να τιμήσει τους Αθλητές που διακρίθηκαν τα έτη 2020-2021 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και Κύπελλα.
 
Ακολουθεί το ανακοινωθέν της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.:
 
“Η δεξίωση θα γίνει στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ στο Κτήμα ΔΑΝΑΗ (Αμπελώνος 100, Παιανία, ΤΚ 190 02) την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00 το βράδυ.
 
Θα τιμηθούν: Οι πρωταθλητές Ελλάδος, οι κυπελλούχοι Ελλάδος, οι Έλληνες διακριθέντες στο εξωτερικό καθώς και όπως έχει καθιερώσει η ΑΜΟΤΟΕ, ειδικές βραβεύσεις θα τιμηθούν και αθλητές που έγραψαν ιστορία και αποτελούν πρότυπο για τους νεότερους.
 
Επίσης, ειδική βράβευση θα γίνει και στα παιδιά που συμμετείχαν στο Junior Motocross World Championship.
 
Οι διακριθέντες θα λάβουν πρόσκληση μέσω email.
 
Όποιος άλλος επιθυμεί να παραστεί θα πρέπει να επικοινωνήσει στο [email protected] για να λάβει πρόσκληση.
 
Οι προσκλήσεις θα διατίθενται έως την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022.”

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.