ΑΜΟΤΟΕ - Μαθήματα Motocross με τον Davide Degli Esposti

18-19 Ιουνίου 2023, στην πίστα Motocross στις Κρηνίδες
ΑΜΟΤΟΕ ΜΧ μαθήματα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/6/2023

Η ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει μαθήματα Motocross για παιδιά, για τις κατηγορίες ΜΧ65, ΜΧ 85, MX 125 το 2ήμερο 18-19 Ιουνίου 2023 (Κυριακή-Δευτέρα)στην πίστα motocross στις Κρηνίδες. Τα μαθήματα θα κάνει ο Ιταλός Davide Degli Esposti που πρωταγωνίστησε σε Motocross και Supercross σε Ιταλία, Ευρώπη, αλλά και Αμερική.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΜΟΤΟΕ:

"Το κόστος των μαθημάτων του διημέρου είναι 120€ και οι θέσεις είναι περιορισμένες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω των Σωματείων και του συστήματος ΑΜΟΤΟΕ. Η εμπειρία του εκπαιδευτή θα βοηθήσει σημαντικά τα παιδιά μας, όντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προπόνηση και χρήσιμες γνώσεις πάνω στο αγαπημένο τους αντικείμενο.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή: Ο DavideDegliEsposti που γεννήθηκε στην Μπολόνια, 21/3/1979, είναι Ιταλός αγωνιζόμενος στο Motocross και Πρωταθλητής Ευρώπης στο Supercross το 2003. Σε ηλικία δεκατριών ετών ξεκίνησε το motocross το 1992,κι έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες. Τα επόμενα χρόνια πετυχαίνει εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και πολλούς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι πολυάριθμες εμπειρίες στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross θα τον οδηγήσουν στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 1996. Το 1997 ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να μείνει εκτός για 10 μήνες μακριά από τους αγώνες.

Το 1999 είχε την πρώτη του εμπειρία στο Supercross. Την επόμενη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocrossμε Suzuki 125.

Το 2001 μεταπήδησε στα πρωταθλήματα supercross, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τελείως το παραδοσιακό Motocross. Με την ομάδα MD Racing του MicheleDoria κερδίζει το Ιταλικό Πρωτάθλημα Supercross και τερματίζει 4ος στο Motocross. Το 2003 κέρδισε το εθνικό Πρωτάθλημα Supercross 125cc και το Ευρωπαϊκό στα 250cc. Την επόμενη χρονιά ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πρωτάθλημα AMA Supercross, στα 125 της Ανατολής, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην 21η θέση.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο γαλλικό πρωτάθλημα Supercross (SX Tour), κατακτώντας τον τίτλο το 2003.

Palmares
• 1992: 2ος Ιταλικό Πρωτάθλημα MinicrossSenior
• 1994: 3ος Ιταλικό Πρωτάθλημα MotocrossCadets 125 (Honda)
• 1995: 2ος Ιταλικό Πρωτάθλημα MotocrossJunior 125 (Honda)
• 1996: 13ος Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross 125 (Suzuki)
• 1999: 8ος Ιταλικό πρωτάθλημα SeniorMotocross(Husqvarna)
• 2000: ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross125 (Suzuki)
• 2001: 4ος Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross (Suzuki)
• 2001: Πρωταθλητής Ιταλίας MotocrossSenior (Suzuki)
• 2001: Πρωταθλητής Ιταλίας Supercross (Suzuki)
• 2002: Πρωταθλητής ΙταλίαςSupercross 125 (Suzuki)
• 2003: Πρωταθλητής ΙταλίαςSupercross 125 (Suzuki)
• 2003: Ευρωπαίος Πρωταθλητής Supercross 250 (Suzuki)
• 2003: Supercross SX Tour Πρωταθλητής Γαλλίας (Suzuki)
• 2004: 5οςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross 125 (Suzuki)
• 2004: 21ος AMA Supercross 125 – East Coast (Suzuki) – τραυματισμός
• 2005: 5ος Ιταλικό Πρωτάθλημα Supercross 125 (Suzuki)
• 2005: 7ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross 125 (Suzuki)
• 2005: 5ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross 250 (Suzuki)
• 2006: Πρωταθλητής ΙταλίαςSupercross (Suzuki)
• 2006: 6ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross (Suzuki)
• 2006: Νικητής Pesaro Supercross (Suzuki
• 2007: 2οςΙταλικό Πρωτάθλημα Supercross (Suzuki)
• 2007: 3ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Supercross (Suzuki)
• 2008: Πρωταθλητής Ιταλίας Supercross (Suzuki)
• 2009: 2ος Γαλλικό Πρωτάθλημα Supercross SX Tour (Suzuki )
• 2010: 3ος Γαλλικό Πρωτάθλημα Supercross SX Tour (Suzuki)"

Ετικέτες

Colby Raha: Έκανε άλμα 84 μέτρων σε μήκος και 27 μέτρων σε ύψος [Video]

Σχεδόν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε μήκος και μία 10όροφη πολυκατοικία σε ύψος
Colby
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Ο Colby Raha κατάφερε ένα τεράστιο άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 μέτρα σε ύψος.

Ο Αμερικανός έκανε το τεράστιο αυτό άλμα πάνω από μια πισίνα σέρφινγκ στη διοργάνωση Record Breakers στη Mesa της Αριζόνα. Οι δύο προσπάθειες του μάλιστα καταγράφηκαν και σε video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Colby Raha έχει γίνει γνωστός μέσω των X-Games, όπου έχει αναδειχθεί και αρκετές φορές νικητής. Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται πως δεν άφησε πολύ ευχαριστημένο τον αναβάτη που ξαναδοκίμασε το άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 σε ύψος, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει.

Τόσο μεγάλα άλματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους αναβάτες και απαιτούν τεράστια σωματική και ψυχική προσήλωση.

Ετικέτες