ΑΜΟΤΟΕ – Ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος για το 2024

Η διάρκειά της ορίζεται από τις 5 Φεβρουαρίου έως και τις 15 του ίδιου μήνα
motomagΑΜΟΤΟΕ – Ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος για το 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

5/2/2024

Με ανακοίνωσή της, η ΑΜΟΤΟΕ γνωστοποίησε την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου για το 2024, η οποία ξεκινάει στις 5/2 και ολοκληρώνεται στις 15/2, ενώ όσες μεταγραφές γίνουν μετά το πέρας της ως άνω χρονικής διορίας δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι μεταγραφές είναι ελεύθερες για όποιον το επιθυμεί, με το κόστος για την φετινή χρονιά να ανέρχεται στα 25€. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Ο εκάστοτε αθλητής ή αθλήτρια που επιθυμεί την αλλαγή σωματείου, πρέπει να συμπληρώσει και να υπογράψει το έντυπο ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ. Στην συνέχεια το καταθέτει στο σωματείο που επιθυμεί να μεταγραφεί, με τον αρμόδιο εκπρόσωπο του σωματείου να το σφραγίζει, υπογράφει και να αποστέλλει το έντυπο στο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΑΜΟΤΟΕ, [email protected].

Σύμφωνα με τους Ν.2725/99 και Ν.4726/2020, προκειμένου ο αθλητής του εκάστοτε σωματείου να μπορεί να συμμετάσχει σε όλους του αγώνες της Ομοσπονδίας, θα πρέπει:

  • Να επιλέξει σωματείο που να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση και είναι εγγεγραμμένο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ που θα βρείτε ΕΔΩ.
  • Αν το σωματείο δεν έχει ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της ΓΓΑ, ο αθλητής ΔΕΝ μπορεί να συμμετέχει σε διοργανώσεις της Ομοσπονδίας

Στην ανάρτησή της η ΑΜΟΤΟΕ εφιστά την προσοχή και καλεί σε διασπορά των αθλητών σε διάφορα σωματεία. Η συγκέντρωση σε λίγα σωματεία, μπορεί να αποδυναμώσει τα Πρωταθλήματα, ενώ στερεί και την μοριοδότηση των νεαρών αθλητών, ιδίως αυτών που το 2024 θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την είσοδό τους σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Δείτε τα σωματεία με Ειδική αθλητική Αναγνώριση ΕΔΩ

 

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες