Αναβάτης και συνεπιβάτιδα μοτοσυκλέτας έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε μπροστά τους δεξαμενή νερού από προπορευόμενο όχημα
Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος Σχηματαρίου, το βράδυ της Κυριακής
Από το
motomag
13/1/2025
Ένας 53χρονος αναβάτης μοτοσυκλέτας και η 45χρονη σύζυγός του σκοτώθηκαν όταν στην προσπάθειά τους να αποφύγουν δεξαμενή νερού που είχε πέσει στο οδόστρωμα, έπεσαν με ταχύτητα στις μπαριέρες της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου το βράδυ της Κυριακής 12/1.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μπαγκαζιέρα, όμως πιο πρόσφατες αναφέρουν πως το ογκώδες αντικείμενο που έπεσε στον δρόμο μπροστά στον μοτοσυκλετιστή ήταν τελικά δεξαμενή νερού.
Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, υπό κακές καιρικές συνθήκες, με τον αναβάτη να προσπαθεί να αποφύγει τη δεξαμενή, προσκρούοντας στις μπαριέρες. Αναβάτης και συνεπιβάτης διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους σώσουν.
Ο οδηγός που οδηγούσε το όχημα από το οποίο έπεσε στο οδόστρωμα το αντικείμενο παρέμεινε στον τόπο του δυστυχήματος και συνελήφθη από τους άνδρες της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Θηβών.
LiveWire: Ψαλιδίζει την τιμή του One στην Ευρώπη ενόψει Honda WN7 – Φέρνει εσωτερικό ανταγωνισμό στη γκάμα της
Μεγάλες μειώσεις στην ευρωπαϊκή τιμή του LiveWire One για να σταθεί απέναντι στην Honda WN7
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
26/3/2026
Η αγορά των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών αρχίζει να ζεσταίνεται και η LiveWire αναπροσαρμόζει επιθετικά την τιμολογιακή πολιτική της για να σταθεί απέναντι στη WN7 της Honda, εγείροντας προβληματισμό για τη στρωμάτωση της δικής της γκάμας.
Η LiveWire προχωρά σε μια εντυπωσιακή μείωση τιμής για το κορυφαίο της μοντέλο One στην ευρωπαϊκή αγορά στα 14.790 ευρώ, περίπου 10.000 ευρώ κάτω από την αρχική του τιμή όταν παρουσιάστηκε. Η κίνηση αυτή έρχεται ως άμεση απάντηση στο νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda, WN7, που έχει ήδη αρχίσει να ταράζει τα νερά.
Η Honda WN7, που παρουσιάστηκε στην EICMA 2025, αποτελεί την είσοδο της Honda στην κατηγορία των μεγάλων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Με απόδοση περίπου 67 ίππων και αυτονομία που κυμαίνεται στα 140 χιλιόμετρα, μπορεί να μην ξεπερνά την LiveWire One σε απόλυτες επιδόσεις, όμως η τιμή της στη Γερμανία, στα €15.409 την καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστική.
Η One εξακολουθεί να υπερέχει σε ισχύ, φτάνοντας περίπου τους 100 ίππους, ενώ προσφέρει και μεγαλύτερη αυτονομία που σε ιδανικές συνθήκες αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα. Με τη νέα τιμολόγηση η LiveWire επιχειρεί να κάνει προσιτή την επιλογή της σε γκάμα αναβατών που δεν βρίσκονταν πριν σε δίλημμα λόγω της σημαντικής διαφοράς κόστους.
Πέρα από απάντηση στην ιαπωνική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα όμως, η κίνηση αυτή φαίνεται να χτυπά και εσωτερικά τη γκάμα της εταιρείας. Η LiveWire S2, που ξεκινά από τα 12.290 ευρώ στην Γερμανία, βρίσκεται πλέον επικίνδυνα κοντά τιμολογιακώς στην One σε τιμή, χωρίς να προσφέρει τα ίδια επίπεδα επιδόσεων και εξοπλισμού. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο μοντέλα με μικρή διαφορά κόστους αλλά αισθητή διαφορά “μεγέθους” και δυνατοτήτων.
Η στρατηγική της LiveWire εγείρει ερωτήματα με την επιθετική μείωση τιμής της One, αντί της τοποθέτησης της S2 ως άμεση αντίπαλο του Honda να προβληματίζει, κάνοντας δύσκολο να επιλέξει κάποιος πλέον την S2, όταν με λίγα παραπάνω χρήματα μπορεί να αποκτήσει ένα σαφώς ανώτερο μοντέλο.
Σε μια αγορά που ακόμα παλεύει να πείσει το ευρύ κοινό να περάσει στην ηλεκτροκίνηση, τέτοιες κινήσεις μπορεί να φέρουν βραχυπρόθεσμα οφέλη σε πωλήσεις, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν εσωτερικές πιέσεις. Το αν η LiveWire θα καταφέρει να ισορροπήσει ανάμεσα στον ανταγωνισμό και τη συνοχή της γκάμας της μένει να φανεί και πιθανότατα να καθορίσει τη θέση της στη εποχή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.