Αναζητούνται πληροφορίες για θάνατο αναβάτη μοτοσυκλέτας σε τροχαίο δυστύχημα

Το συμβάν έγινε στις 19/9/24 στη Λεωφ. Π. Ράλλη
Δυστύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2024

Την Πέμπτη 19-9-2024, περίπου στις 05:40 το πρωί, επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη στο ύψος του οδικού αριθμού 50 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νίκαια, περιοχής Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μοτοσυκλέτα εξετράπη της πορείας της δεξιά και προσέκρουσε σε δέντρο και κολώνα στήριξης πληροφοριακής πινακίδας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού αυτής.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς στα τηλέφωνα: 2104139263-269-270.

Papanoelada Motera: Η μοτοσυκλετιστική Άγιο Βασιλειάδα ετοιμάζεται στην Ισπανία - Δεν τη θέλουν όμως στη Βαρκελώνη

Δημόσιος φορέας ζητά την απαγόρευση της φιλανθρωπικής παρέλασης- Για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Η Papanoelada Motera είναι η ετήσια παρέλαση μοτοσυκλετιστών που ντύνονται Αη-Βασίληδες και πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας έχοντας φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως και φέτος η εκδήλωση δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Βαρκελώνη.

Η συμμετοχή στην Papanoelada Motera είναι τεράστια και σε προηγούμενες χρονιές έχουν αναφερθεί πως συμμετείχαν 5.000 μοτοσυκλέτες και 7.000 αναβάτες και συνεπιβάτες λόγω και του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες μοτοσυκλετιστές Άγιο Βασίληδες να συγκεντρώνουν δώρα και χρήματα τα οποία έπειτα προσφέρουν κυρίως σε παιδιά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Βέβαια, η Papanoelada Motera δεν αρέσει σε όλους, καθώς υπάρχουν παράπονα για αυξημένη κίνηση, ρύπανση και θόρυβο και η Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη πόλη που η συγκεκριμένη μοτοσυκλετιστική παρέλαση δεν είναι ευπρόσδεκτη. Ο Síndic de Greuges, ένας φορέας του οποίου η αποστολή είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δημόσιων ελευθεριών των πολιτών, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης να απαγορεύσει την εκδήλωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Papanoelada

Ο οργανισμός αναφέρει ότι στην εκδήλωση του 2024 ξεπεράστηκε επανειλημμένα το όριο των 70 ντεσιμπέλ, με κορυφές στα 85 ντεσιμπέλ με περίπου 2.000 μοτοσυκλετιστές να συμμετέχουν στην περσινή παρέλαση και την Αστυνομία να επιβάλλει συνολικά 173 πρόστιμα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν θόρυβο και κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Μάλιστα, πέρυσι περιβαλλοντικές οργανώσεις έκλεισαν τη Gran Vía στο ύψος της οδού Urgell σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επικαλούμενες περιβαλλοντικούς λόγους και αναγκάζοντας τους μοτοσυκλετιστές να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με την φετινή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, μία από τις μέρες που θα γίνεται αναμφίβολα χαμός στους δρόμους της Βαρκελώνης, με τη δίτροχη Αγιο Βασιλειάδα να πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας όπως είναι η Βαλένθια και η Γρανάδα.