Αναζητούνται πληροφορίες για θάνατο αναβάτη μοτοσυκλέτας σε τροχαίο δυστύχημα

Το συμβάν έγινε στις 19/9/24 στη Λεωφ. Π. Ράλλη
Δυστύχημα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2024

Την Πέμπτη 19-9-2024, περίπου στις 05:40 το πρωί, επί της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη στο ύψος του οδικού αριθμού 50 και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νίκαια, περιοχής Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, μοτοσυκλέτα εξετράπη της πορείας της δεξιά και προσέκρουσε σε δέντρο και κολώνα στήριξης πληροφοριακής πινακίδας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού αυτής.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, να επικοινωνήσει με το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Πειραιώς στα τηλέφωνα: 2104139263-269-270.

Ανάκληση Triumph Bonneville T100, T120, Street Scrambler, Street Twin – Πιθανό βραχυκύκλωμα και κίνδυνος φωτιάς

Ανακοινώθηκε μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος ανακλήσεων RAPEX - Σε αναμονή για το αν θα ισχύσει και στην Ελλάδα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/4/2026

Μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος RAPEX, ανακοινώθηκε η ανάκληση των μοτοσυκλετών Triumph Bonneville T100, T120, Street Scrambler και Street Twin, για πιθανό βραχυκύκλωμα και κίνδυνο φωτιάς.

Όπως αναφέρεται στην ανάκληση με αριθμό SR/01128/26 του RAPEX, "Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, υψηλού φορτίου ρεύματος και υπερβολικής πλευρικής τάσης μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία γέφυρας στην καλωδίωση μεταξύ του εναλλάκτη και του συνδετήρα της καλωδίωσης. Εάν οι ακίδες του συνδετήρα σχηματίσουν γέφυρα, μπορεί να επιτευχθεί ένα θερμικό όριο που υπερβαίνει την αντοχή του συνδετήρα και να προκαλέσει την παραμόρφωσή του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς."

Η ανάκληση αφορά τις μοτοσυκλέτες παραγωγής 1/4/2020 – 1/11/2020, έχει ξεκινήσει από τη Γερμανία και τις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε σε ποιες ακόμη χώρες ενδέχεται να επεκταθεί.