Ο Andrea Dovizioso είχε μια άσχημη πτώση κατά τη διάρκεια προπόνησης Motocross, με αποτέλεσμα να σπάσει τον δεξιό καρπό του, αλλά και να χτυπήσει ελαφρά στο πρόσωπο.
Ο πρώην πιλότος του MotoGP έπεσε στην πίστα ΜΧ του Fermo, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εγχειρίστηκε και πήρε εξιτήριο με τον δεξιό του καρπό σε νάρθηκα.
Τα νέα για την πτώση του “DesmoDovi” ανέβασε ο ίδιος στη σελίδα του στο fb, όπου αναφέρει τα εξής: “Υπάρχει αυτή η νέα μόδα με τους αναβάτες ΜΧ, να δείχνουν τα σπασίματα τους. Έτσι κι εγώ, που αισθάνομαι εν μέρει αναβάτης ΜΧ, δεν μπορούσα να μην είμαι στη μόδα… και αποφάσισα να σας δείξω το κάταγμα στον καρπό μου.
Έζησα μερικές ώρες φόβου, αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι πως είμαι καλά και δεν έπαθα κάποια μόνιμη βλάβη.”
Κατόπιν, ο Ιταλός αναβάτης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς του νοσοκομείου Murri στο Fermo, τους υπεύθυνους της πίστας Crossodromo Catini in Ponzano di Fermo, που τον βοήθησαν μετά την πτώση του, τον φυσιοθεραπευτή του, Fabrizio Bora, και τον φίλο του Yuri.
“Τώρα θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Τα λέμε στην πίστα σε ένα μήνα, για να συνεχίσουμε τη δουλειά για τους στόχους του 2023.”
Zontes 703T: Στην Ελλάδα η τρικύλινδρη sport touring με σούπερ τιμή
Η διάθεση της νέας Zontes 703T στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να παραδίδονται ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
14/9/2026
Δίπλα στην 703F, η Zontes παρουσίασε στην περσινή έκθεση EICMA την ασφάλτινη εκδοχή 703T, με 17άρες ζάντες και εξοπλισμό που αναβαθμίζει το πλουσιότατο πακέτο της F σε πολλά σημεία και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.
Η τρικύλινδρη Sport Touring με την όρθια θέση οδήγησης χτίζεται γύρω από τον τρικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα των 699 cc που αποδίδει 95,2 ίππους στις 11.200 σ.α.λ. και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.500 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης 13.0:1, φορώντας σφυρήλατα πιστόνια και κυλίνδρους με ειδική κεραμική επίστρωση που περιορίζει τις τριβές και ενισχύει την αντοχή.
Διαθέτοντας πλέον κεντρική μονάδα IMU 6 αξόνων και ηλεκτρονικό γκάζι ETC, η 703Τ υποστηρίζει Cornering ABS και ρυθμιζόμενο Cornering TCS, διαθέτει 4 Riding Modes (Road, Sport, Rain και Rider), ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (Engine Brake), το Cruise Control που έλειπε από την 703F και quickshifter διπλής κατεύθυνσης (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).
Η Zontes 703T χτίζεται γύρω από ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι, με το κύριο πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 12,5 kg και το υποπλαίσιο 2,7 kg, καθώς και χυτό ψαλίδι αλουμινίου.
Στον τομέα των αναρτήσεων εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, με διαδρομή 155 mm. Πίσω, η προοδευτική ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς.
Η πέδηση υποστηρίζεται εμπρός από δύο ημίπλευστους δίσκους 300 mm με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα φρένων της Nissin, ενώ πίσω χρησιμοποιείται δίσκος 240 mm.
Η Zontes έχει εξοπλίσει την 703Τ με έγχρωμη TFT οθόνη 8” που διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης, συνδεσιμότητα με smartphone και πλοήγηση μέσω mirroring.
Η 703T διαθέτει επίσης Keyless σύστημα 3ης γενιάς, εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφής με ποιότητα Full HD 1080P, υπερευρυγώνιο φακό 140° και διάφραγμα F2.0, καθώς και ενσωματωμένη μνήμη 128 GB.
Στον touring εξοπλισμό περιλαμβάνονται ρεζερβουάρ 20 λίτρων με ηλεκτρονικό κλείδωμα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μεγάλης επιφάνειας, διπλή θύρα USB-A και USB-C ταχείας φόρτισης έως 30W, κεντρική σχάρα αποσκευών αλουμινίου, σχάρες πλαϊνών βαλιτσών, ανοξείδωτα προστατευτικά κάγκελα και ρυθμιζόμενος λεβιές πίσω φρένου.