Αποζημίωση 13.400 ευρώ σε μοτοσυκλετηστή στη Λάρισα για ατύχημα από λακκούβα

Αρνείται ο Δήμος να τον αποζημιώσει
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

17/11/2023

Μόνο στην Ελλάδα (και σε μερικές ακόμα τριτοκοσμικές χώρες…) οι κρατικοί οργανισμοί και οι κρατικές υπηρεσίες δεν έχουν τελικά ποτέ ευθύνη και για τίποτα. Παρά το γεγονός πως το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο και οι νόμοι προβλέπουν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις πιθανές περιπτώσεις, δίνοντας στους Έλληνες δικαστές την δυνατότητα να αποδώσουν δικαιοσύνη με ακρίβεια, εν τούτοις στην πράξη, ο Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει άπειρο ελεύθερο χρόνο και πολλά λεφτά για να βρει το δίκιο του απέναντι τις παρανομίες των κρατικών υπηρεσιών. Ειδικά όταν μιλάμε για παρανομίες στους δημόσιους δρόμους που προκαλούν ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα διότι ανάλογα με το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου ο “υπεύθυνος” μπορεί να είναι στην κυριολεξία οποιοσδήποτε κρατικός ή μη οργανισμός!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ένας μοτοσυκλετιστής από την Λάρισα κατάφερε να αποδείξει στο δικαστήριο (και το δικαστήριο το αποδέχτηκε) πως δεν είναι ελέφαντας και πως το ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του προκλήθηκε από λακκούβα στο δρόμο. Για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να κάνει ο ίδιος μήνυση στο δήμο, εννοείται με δικά του έξοδα και τελικά το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας αποφάσισε να του καταβάλει ο Δήμος Λάρισας αποζημίωση 13.400€. Όμως αν νομίζετε πως η ιστορία μας τελειώνει εδώ, μάλλον δεν ζείτε πολλά χρόνια στην Ελλάδα…

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι οικονομική επιτροπή του Δήμου Λάρισας συνεδρίασε και όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει την αποζημίωση, αλλά αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει έφεση με την αιτιολογία: “…νομικές πλημμέλειες που αφορούν αφενός στην εσφαλμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 105 και 106 ΕισΝΑΚ και αφετέρου από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προκύπτει σε κάθε περίπτωση αποκλειστική υπαιτιότητα του ενάγοντος στην επέλευση της ζημίας του, ενώ η απόφαση αυτή πάσχει τόσο λόγω εσφαλμένης εφαρμογής της ΑΚ 931 όσο και της ΑΚ 929, με αποτέλεσμα να έχει εξαγάγει την κρίση της κατά κακή ερμηνεία του νόμου και των αποδείξεων “. Σε απλά ελληνικά ο Δήμος Λάρισας λέει: “Ας πρόσεχε…

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ Ελλάδας και των πολιτισμένων χωρών που σέβονται την ανθρώπινη ζωή, ο δήμος του Λονδίνου αποζημίωσε μοτοσυκλετιστή που πάτησε πάνω σε διαγράμμιση του δρόμου και έπεσε, γιατί το ανακριτικό της βρετανικής αστυνομίας που έκανε την αυτοψία διαπίστωσε πως η μπογιά της διαγράμμισης ήταν εκτός προδιαγραφών…

Φανταστείτε να αρχίσει η ελληνική τροχαία και τα ελληνικά δικαστήρια να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις κατασκευαστικές παρανομίες των ελληνικών δρόμων και να τα αποδέχονται ως την βασική αιτία των ατυχημάτων όπως στην Μ. Βρετανία… Βρε άστους να σκοτώνονται εκεί πέρα!    

    

  

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για προπαραγγελίες μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023
1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η Kove ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE 800X Pro την οποία είδαμε πρόσφατα στην EICMA, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με όφελος 600 ευρώ.

Η KOVE 800X Pro χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο των 799 κυβικών με την απόδοση να φτάνει τους 96,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,15 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, έχουν διαδρομή 240 χλστ. με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 190 κιλά χωρίς υγρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του μοντέλου και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους οδηγεί στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα με όφελος ύψους 600 ευρώ.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Η τιμή της Kove 800X PRO ανακοινώθηκε στα 8.395 ευρώ, αλλά όσοι προχωρήσουν στην προπαραγγελία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 θα αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην προνομιακή τιμή των 7.795 ευρώ. Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για όσες προπαραγγελίες καταχωρηθούν το συγκεκριμένο διάστημα και με χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Ετικέτες