Aprilia All Stars 2023: Θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

Τα έσοδα θα διατεθούν στους πληγέντες της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2023

Η καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια δεν θα σταθεί εμπόδιο στη διεξαγωγή του Aprilia All Stars 2023, με την ιταλική εταιρεία να προσφέρει όλα τα έσοδα της διοργάνωσης για την ενίσχυση των πληγέντων της περιοχής.

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως το Σάββατο 27 Μαΐου στην πίστα του Misano η Aprilia διοργανώνει το Aprilia All Stars 2023. Στην μεγάλη αυτή γιορτή του ιταλικού εργοστασίου κάθε χρόνο χιλιάδες φίλοι της Aprilia δίνουν βροντερό παρών. Στην εν λόγω διοργάνωση σημαντικοί αγωνιζόμενοι της εταιρείας καθώς και πρωταθλητές του παρελθόντος κάνουν την εμφάνιση τους στην πίστα, γιορτάζοντας με το παθιασμένο κοινό. Φυσικά η ψυχαγωγία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με το event να περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις οδήγησης, test-rides, έκθεση μοτοσυκλετών, μουσική και πολλές άλλες δράσεις εντός και εκτός πίστας.

2

Ωστόσο οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια τις προηγούμενες ημέρες είχαν βάλει σε σκέψεις τους διοργανωτές όσον αφορά την διεξαγωγή του event. Εν τέλει η εκδήλωση Aprilia All Stars 2023 θα λάβει χώρα κανονικά στο Misano την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα μετά από συζητήσεις με αξιωματούχους του τόπου πάρθηκε η απόφαση τα έσοδα της διοργάνωσης να διατεθούν στους πληγέντες.

3

Μετά από αυτή την απόφαση οι φίλοι της Aprilia θα απολαύσουν το Aprilia All Stars 2023 στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Στην εκδήλωση παρόντες θα είναι όλοι οι αναβάτες της Aprilia Racing από τα MotoGP και τους off-road αγώνες: Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Lorenzo Savadori, Miguel Oliveira και Raúl Fernandez. Το παρών επίσης θα δώσουν οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, από τη νεοσύστατη ομάδα της Aprilia Racing που κέρδισε στο ντεμπούτο της με την Tuareg 660, εξελιγμένη από την GCorse και την Aprilia Racing, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωταθλητές που με τις νίκες τους έκαναν την Aprilia την ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπως οι Max Biaggi, Loris Capirossi και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, θα εκτίθενται οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Aprilia που έχουν κερδίσει 54 τίτλους πρωταθλήματος καθώς και η τρέχουσα γκάμα, διαθέσιμη για test ride στους τοπικούς δρόμους. Ακόμη θα υπάρχει ένας χώρος ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην εκτός δρόμου οδήγηση και στην Tuareg 660. Οι εκπαιδευτές της Enduro Republic θα είναι εκεί για να μοιραστούν τα μυστικά της off-road οδήγησης με την Tuareg 660.

Οι φίλοι της Aprilia μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Aprilia All Stars στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.aprilia.com

4

 

Yamaha Tenere Ελλάδα-Μογγολία μέσω Ρωσίας – Στόχος επετεύχθη!

Η εξερεύνηση της Μογγολίας με Yamaha Tenere World Raid 2026!
Yamaha Tenere Ελλάδα-Μογγολία μέσω Ρωσίας – Στόχος επετεύχθη!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/9/2026

Ο Νίκος Κούρτης ολοκλήρωσε την εξερεύνηση της Μογγολίας και μπήκε ξανά στην Ρωσία και την αβεβαιότητα της εύρεσης καυσίμων και επικοινωνίας που αντιμετωπίζει εκείνο το κομμάτι του χάρτη.

Έχοντας πετύχει κατά την εκκίνηση, εκείνη ακριβώς την χρονική συγκυρία όπου υπήρχαν πολλά προβλήματα ανεφοδιασμού στην περιοχή, το μοναχικό ταξίδι του Yamaha Tenere World Raid παραλίγο να φτάσει στο τέλος σχετικά πρόωρα, μένοντας στο Καζακστάν και τα τριγύρω «Σταν», όπου υπήρχε επάρκεια βενζίνης.

Τελικά ο Νίκος Κούρτης πήρε την απόφαση να συνεχίσει, με τον κίνδυνο να ξεμείνει σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή μέχρι να βρεθεί βενζίνη και μόνο σύμμαχο την τεράστια αυτονομία του νέου Tenere World Raid μαζί με ένα πρόσθετο σάκοι καυσίμου 11 λίτρων που με προσεκτική οδήγηση μπορούσε σχεδόν να του δώσει από μόνο του, την αυτονομία της βασικής έκδοσης του Tenere, όταν αυτό κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ωστόσο αυτό ήταν το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει μέχρι αυτή την στιγμή, ο έμπειρος ταξιδευτής. Η μοτοσυκλέτα που ήρθε στο φετινό MEGA TEST ON-OFF 2026 στο Κόσοβο, άλλαξε απλώς λάδια και συνέχισε να γράφει χιλιόμετρα, φτάνοντας απροβλημάτιστα μέχρι την Μογγολία. Για τους αναγνώστες του MOTO, αυτό σημαίνει πως όσα χρειάστηκαν να γίνουν ένα πρωί στο φετινό MEGA TEST, άντεξαν την δοκιμασία του μεγάλου αυτού ταξιδιού χωρίς πρόβλημα!

Για τον Νίκο ο προορισμός αυτός βρισκόταν σε στάδιο αναμονής εδώ και πολλά χρόνια, ένα ταξίδι που έχει πολλές φορές ονειρευτεί, μία διαδρομή που την έχει φτιάξει με κάθε πιθανό συνδυασμό μέχρι να αποφασίσει στην προτιμότερη για εκείνον.

Η Μογγολία, η πιο αραιοκατοικημένη χώρα του κόσμου, έχει ορισμένες δυσκολίες που πρέπει κανείς να καταφέρει να προσπεράσει για να την εξερευνήσει με επιτυχία. Η βασικότερη από αυτές είναι πως πρέπει να μπορείς να στηριχθείς πλήρως στις δικές σου δυνάμεις, να μπορείς να επισκευάσεις τα βασικότερα θέματα που μπορούν να προκύψουν στην μέση του πουθενά, όπως ένα κλαταρισμένο ελαστικό ή τις απαραίτητες μικρο-επισκευές μετά από μία πτώση. Ευτυχώς ο Νίκος δεν είχε κάποιο τέτοιο ζήτημα να αντιμετωπίσει, ωστόσο κομμάτι της προετοιμασίας αλλά και του εξοπλισμού που μεταφέρει μαζί του, ήταν η κάλυψη αυτών των περιπτώσεων.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Νίκος, είχε στόχο να δει την πατρίδα και από που ξεκίνησε ένας από τους πιο αιμοβόρους πολέμαρχους της ανθρώπινης ιστορίας και να επισκεφτεί το άγαλμα που του έχουν αφιερώσει οι Μογγόλοι.

Φτάνοντας στην Ουλάν Μπατόρ το Yamaha Tenere World Raid είχε συμπληρώσει 14.500 χιλιόμετρα συνεχόμενης, καθημερινής λειτουργίας! Ένα μικρό διάλειμμα στην πρωτεύουσα της Μογγολίας και την εύρεση συνεργείου όπου ο Νίκος, παρέα με τον ντόπιο μηχανικό, άλλαξε λάδια και ολοκλήρωσε μία τυπική επιθεώρηση της μοτοσυκλέτας και αμέσως εκκίνηση για την συνέχεια.

Σε ταξίδια όπως το συγκεκριμένο, ο προορισμός μπορεί να μοιάζει με τον μεγάλο στόχο, όμως στην πράξη δεν είσαι παρά στην μέση -τις περισσότερες φορές- της συνολικής απόστασης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο στόχος ήταν λίγο πριν την μέση από πλευράς περιπέτειας, καθώς η επιστροφή είχε οριστεί βαθύτερα στην Ρωσία και την λίμνη Βαϊκάλη.

Ήδη ο Νίκος έχει περάσει μεγάλο κομμάτι και αυτής της απόστασης με το Yamaha Tenere World Raid να συνεχίζει ακάθεκτο.

Θυμίζουμε πως έχει αφήσει έναν δευτερεύον στόχο για την επιστροφή, την πλήρη εξερεύνηση της Γεωργίας καθώς έκοψε απόσταση κατά την αναχώρηση. Ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να προλάβει το χρονικό παράθυρο της πλήρους εξάντλησης καυσίμων, συγκεκριμένα για την αυτόνομη περιοχή της Ρωσίας που βρέχεται από την Κασπία.

Βέβαια το ταξίδι έχει διαρκέσει λίγο περισσότερο από όσο είχε υπολογίσει, όμως ευελπιστεί πως θα αναπληρώσει τον χρόνο όπου υπάρχει επάρκεια καυσίμων, με κάτι που ξέρει καλά να κάνει, την ασταμάτητη οδήγηση!

Απαλλαγμένος -τουλάχιστον- από τον καύσωνα που ταλανίζει την Μεσόγειο, ο Νίκος επιστρέφει πλέον από την Μογγολία διασχίζοντας την Ρωσία, οπλισμένος με το βασικό εφόδιο που χρειάζεται η περιοχή, την πλοήγηση δίχως χάρτες και GPS καθώς η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες κόβεται πλήρως πριν και μετά από κάθε πόλη για λόγους ασφαλείας.

Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για νέους ταξιδευτές που όχι μόνο χρειάζονται τον ψηφιακό χάρτη, αλλά μαζί και σύνδεση με το ίντερνετ, ακολουθώντας κατά γράμμα οδηγίες από το κινητό τηλέφωνο.

Ο Νίκος όμως μπορεί να βασιστεί στα παραδοσιακά μέσα και τις δικές του δυνάμεις, κάτι που χρειάστηκε κατά την πρώτη διέλευση, πηγαίνοντας.

Ελπίζουμε να συνεχίσει απροβλημάτιστα, όπως ακριβώς έφτασε και στον προορισμό του και αναμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε τις ιστορίες που έχει να διηγηθεί από ένα τέτοιο ταξίδι!