Aprilia All Stars 2023: Θα διεξαχθεί κανονικά παρά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

Τα έσοδα θα διατεθούν στους πληγέντες της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/5/2023

Η καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε την περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια δεν θα σταθεί εμπόδιο στη διεξαγωγή του Aprilia All Stars 2023, με την ιταλική εταιρεία να προσφέρει όλα τα έσοδα της διοργάνωσης για την ενίσχυση των πληγέντων της περιοχής.

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ πως το Σάββατο 27 Μαΐου στην πίστα του Misano η Aprilia διοργανώνει το Aprilia All Stars 2023. Στην μεγάλη αυτή γιορτή του ιταλικού εργοστασίου κάθε χρόνο χιλιάδες φίλοι της Aprilia δίνουν βροντερό παρών. Στην εν λόγω διοργάνωση σημαντικοί αγωνιζόμενοι της εταιρείας καθώς και πρωταθλητές του παρελθόντος κάνουν την εμφάνιση τους στην πίστα, γιορτάζοντας με το παθιασμένο κοινό. Φυσικά η ψυχαγωγία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, με το event να περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις οδήγησης, test-rides, έκθεση μοτοσυκλετών, μουσική και πολλές άλλες δράσεις εντός και εκτός πίστας.

2

Ωστόσο οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια τις προηγούμενες ημέρες είχαν βάλει σε σκέψεις τους διοργανωτές όσον αφορά την διεξαγωγή του event. Εν τέλει η εκδήλωση Aprilia All Stars 2023 θα λάβει χώρα κανονικά στο Misano την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλιστα μετά από συζητήσεις με αξιωματούχους του τόπου πάρθηκε η απόφαση τα έσοδα της διοργάνωσης να διατεθούν στους πληγέντες.

3

Μετά από αυτή την απόφαση οι φίλοι της Aprilia θα απολαύσουν το Aprilia All Stars 2023 στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Στην εκδήλωση παρόντες θα είναι όλοι οι αναβάτες της Aprilia Racing από τα MotoGP και τους off-road αγώνες: Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Lorenzo Savadori, Miguel Oliveira και Raúl Fernandez. Το παρών επίσης θα δώσουν οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, από τη νεοσύστατη ομάδα της Aprilia Racing που κέρδισε στο ντεμπούτο της με την Tuareg 660, εξελιγμένη από την GCorse και την Aprilia Racing, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωταθλητές που με τις νίκες τους έκαναν την Aprilia την ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπως οι Max Biaggi, Loris Capirossi και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, θα εκτίθενται οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Aprilia που έχουν κερδίσει 54 τίτλους πρωταθλήματος καθώς και η τρέχουσα γκάμα, διαθέσιμη για test ride στους τοπικούς δρόμους. Ακόμη θα υπάρχει ένας χώρος ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στην εκτός δρόμου οδήγηση και στην Tuareg 660. Οι εκπαιδευτές της Enduro Republic θα είναι εκεί για να μοιραστούν τα μυστικά της off-road οδήγησης με την Tuareg 660.

Οι φίλοι της Aprilia μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Aprilia All Stars στον ηλεκτρονικό ιστότοπο: www.aprilia.com

4

 

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.