Aprilia TUONO 1100 και 1100 Factory: Ανακοινώθηκαν οι τιμές στην Ελλάδα

Στο δίκτυο καταστημάτων Aprilia με 4 χρόνια εγγύηση και οδική ασφάλεια
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/6/2021

Η κορυφαία Streetfighter της Aprilia έρχεται πλήρως αναβαθμισμένη για το 2021, καθώς το νέο Tuono 1100 και 1100 Factory έχει επανασχεδιαστεί σε κάθε σημείο του. Φυσικά ο γνήσιος MotoGP ήχος από τον ιταλικό V4 κινητήρα παραμένει αναλλοίωτος και η μέγιστη απόδοση διατηρήθηκε στους 175 ίππους, την ίδια στιγμή που οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν κατά 40% όπως απαιτούν οι προδιαγραφές Euro 5. Η τιμή στην Ελλάδα για την Tuono 1100 είναι στα 17.400€ και για την έκδοση Factory με τις ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins είναι στα 20.060€. Όλες οι εκδόσεις συνοδεύονται από δωρεάν επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης για επιπλέον δύο χρόνια (συνολικά 4 χρόνια), όπως και δωρεάν οδική βοήθεια για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο εκδόσεις του νέου Tuono 1100 θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας που ακολουθεί:  

APRILIA TUONO V4 ΚΑΙ TUONO V4 FACTORY

 

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ HYPERNAKED ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ: ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΦΤΕΡΑ, ΝΕΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΕ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΕ ΣΤΥΛ MOTOGP

ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ, Ο ΑΣΥΓΚΡΙΤΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ V4 ΔΙΑΤΗΡΕΙ τους 175 ΙΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Η TUONO V4 ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΗΠΙΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΣΗ. είναι ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΑΤΗ STREET ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ, ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Η TUONO V4 FACTORY ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ της ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ HYPERNAKED. είναι όμως, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ

Η Aprilia Tuono V4 είναι το σημείο αναφοράς στην κατηγορία Hypernaked, σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την αίσθηση στην οδήγηση, είτε στην σπορ οδήγηση στον δρόμο, είτε στην εξερεύνηση των προσωπικών ορίων στην πίστα.

Η Tuono V4 αγγίζει πλέον επίπεδα επιδόσεων και καινοτομίας πρωτόγνωρα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Aprilia, στο πέρασμα του χρόνου, από την εμπλοκή της στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο. Αυτή η αναβάθμιση όμως, οφείλεται και στην εμπειρία του εργοστασίου που έχει εφεύρει την κατηγορία Hypernaked. Χρησιμοποιώντας ως βάση μια superbike, η Aprilia δημιούργησε μια από τις πιο συναρπαστικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, η οποία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική στον δρόμο και ασυναγώνιστη στην πίστα.

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που έγινε στη νέα οικογένεια Tuono V4 είναι η νέα ξεκάθαρη διάκριση των δύο μοντέλων της σειράς.

Η Tuono V4 (διαθέσιμη σε Tarmac Grey και Glacier White) υιοθετεί τα χαρακτηριστικά μιας σπορ μοτοσυκλέτας, αλλά χαρακτηρίζεται και από τη δυνατότητα για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Η εργονομία που παρέχεται από το ανασηκωμένο τιμόνι και το πιο αποδοτικό άνω μέρος του φέρινγκ είναι νέα και βελτιωμένη. Ο συνεπιβάτης πλέον έχει μεγάλη άνεση στη διάθεσή του, με άφθονο και ξεκούραστο χώρο στη σέλα και χαμηλότερα μαρσπιέ. Η Tuono V4 ανοίγει νέους ορίζοντες και υπόσχεται να τους εξερευνήσει άμεσα, οπότε στα προαιρετικά αξεσουάρ της, περιλαμβάνεται ένα ζευγάρι ειδικά σχεδιασμένων, ασύμμετρων πλαϊνών βαλιτσών.

Η Tuono V4 Factory (σε χρώμα Aprilia Black) είναι από τη φύση της, μοτοσυκλέτα που προκαλεί άφθονη έκκριση αδρεναλίνης. Δημιουργεί έντονα συναισθήματα και αυθεντική, ανόθευτη διασκέδαση. Απευθύνεται σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό κοινό και για τον λόγο αυτό, είναι εξοπλισμένη με αποκλειστικά εξαρτήματα στον βασικό εξοπλισμό, στα οποία περιλαμβάνονται οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0.

Το στυλ της Tuono V4 είναι εντελώς νέο και αντλεί έμπνευση από το στυλ που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην RS 660, τη μοτοσυκλέτα από την οποία έχει υιοθετήσει το καινοτόμο διπλό φέρινγκ με τα αεροδυναμικά προσαρτήματα. 

Σύμφωνα με την παράδοση της Tuono V4, η σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τις μικρές επιφάνειες και το τυπικό άνω μέρος του φέρινγκ που φιλοξενεί το νέο τριπλό προβολέα LED με τα φώτα ημέρας DRL, τα οποία περιλαμβάνουν λειτουργία φώτων στροφής (bending lights). Προερχόμενη από την RSV4, η Tuono V4 επωφελείται από τα νέα, αναβαθμισμένα εργονομικά στοιχεία της superbike της Aprilia, τα οποία προσφέρουν περισσότερο χώρο για ακόμη καλύτερη θέση οδήγησης, χάρη στο νέο σχήμα του ρεζερβουάρ καυσίμου και της ουράς.

Οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι είναι πιο λειτουργικοί και διαισθητικοί. Η νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT είναι μεγαλύτερη και πληρέστερη. Χάρη στην πιο ισχυρή υπολογιστική ισχύ της νέας μονάδας Marelli 11MP ECU και της νέα αδρανειακής πλατφόρμας έξι αξόνων, η ηλεκτρονική διαχείριση που χρησιμοποιεί το γκάζι Ride-by-Wire έχει βελτιωθεί. Το ίδιο ισχύει και για τη λογική χειρισμού του συστήματος APRC.

Η  αποκλειστική πλατφόρμα ηλεκτρονικού ελέγχου της Aprilia, η οποία ήταν πάντα η καλύτερη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την τεχνική αρτιότητα, τώρα είναι ακόμη πιο βελτιωμένη, με την πρόσθεση του ρυθμιζόμενου ελέγχου φρένου του κινητήρα. Στη διάθεση του αναβάτη βρίσκονται έξι προγράμματα οδήγησης (Riding Modes), τρία για την πίστα (περιλαμβάνονται δύο προγράμματα που προσαρμόζονται από τον αναβάτη) και τρία για τον δρόμο (περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα που προσαρμόζεται από τον αναβάτη). Ο αναβάτης πρέπει απλά να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης που του ταιριάζει καλύτερα και να επωφεληθεί αυτόματα από τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, για τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ανύψωσης του μπροστινού τροχού (σούζας), του φρένου του κινητήρα, του ABS και άλλων ρυθμιζόμενων παραμέτρων.

Η φημισμένη αρχιτεκτονική πλαισίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και την αίσθηση στην οδήγηση, έχει ενισχυθεί σημαντικά χάρη στο νέο, ελαφρύτερο ψαλίδι αλουμινίου με χαμηλότερο στήριγμα ενίσχυσης. Το νέο ψαλίδι υιοθετεί τη γεωμετρία που έχει παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις μοτοσυκλέτες Aprilia που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK, και έχει εξελιχθεί για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Το νέο εξάρτημα σχεδιάστηκε για να μεταφερθούν οι μάζες πιο χαμηλά και να αυξηθεί η σταθερότητα του πίσω μέρους της μοτοσυκλέτας, κατά την επιτάχυνση.

Η Tuono V4 παραμένει η μοναδική sport naked μοτοσυκλέτα που διαθέτει 65° V4 κινητήρα με μοναδικά χαρακτηριστικά. Ο 1.077 κ.εκ. V4 κινητήρας από το Veneto παραμένει απαράλλαχτος σε ό,τι αφορά την ήδη εξαιρετική του απόδοση. Τα 175 HP ισχύος και τα 121 Nm ροπής τον κάνουν να κυριαρχεί στην κατηγορία Hypernaked, ακόμη και σε σύγκριση με ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες μεγαλύτερης ισχύος. Αυτό οφείλεται στην εκπληκτική ισορροπία που προσφέρει ο πληθωρικός V4, με την αρχιτεκτονική του πλαισίου και το πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν ρυθμιστεί τέλεια, σε σχέση με κάθε άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Ο ήχος και ο χαρακτήρας του V4 που έχουν συγκεντρώσει διθυραμβικά σχόλια από τους ειδικούς και το κοινό παραμένουν στο ίδιο επίπεδο, παρά την πλήρη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές Euro 5 και τη νέα εξάτμιση.

 

 

Τιμές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

 

Η νέα σειρά Tuono V4 είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia.

 

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής 17.400€ για την Tuono V4 1100 και 20.060€ για την Tuono V4 1100 Factory, ενώ και για τις δύο εκδόσεις περιλαμβάνεται στην τιμή ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων.

 

Για τις νέες Tuono V4, όπως και για όλες τις μοτοσυκλέτες Aprila, προσφέρεται δωρεάν ένα σημαντικό πακέτο υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλή αξία μεταπώλησης και ξέγνοιαστα χιλιόμετρα:

  • 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης*
  • 4 χρόνια οδική βοήθεια

 

*Η εγγύηση καλύπτει κάθε κόστος επισκευής που σχετίζεται με βλάβες ή δυσλειτουργίες, οι οποίες προκαλούνται λόγω κατασκευής ή λόγω ελαττωματικών εξαρτημάτων, καθώς και την αντικατάσταση εξαρτημάτων με ζημιές, και την εργασία που απαιτείται για την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτησή τους.

Test Ride ROYAL ENFIELD στη Χίο

Από 08 έως 15 Ιουνίου 2023
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/6/2023

Η Royal Enfield Hellas ενημερώνει ότι τα μοντέλα HNTR 350, Classic 350, Himalayan 410, Super Meteor 650 και Interceptor 650 θα είναι διαθέσιμα για Test Ride στη Χίο στις 08 – 15 Ιουνίου 2023, στην εταιρεία MOTO ΜΠΟΥΛΑS, Νεωρείων 1, ΤΚ 82131 τηλ.: 2271042495 και email: [email protected]

 

Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν κλείσει ραντεβού για να εξασφαλίσουν ότι θα οδηγήσουν το μοντέλο της αρεσκείας τους, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.