Άρωμα WD-40 για να μυρίζεις σαν μηχανικός

Τέλειος συνδυασμός με λεκιασμένα ρούχα από γράσο και λάδια
open wd 40
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/1/2023

Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, μιλάμε σοβαρά! Η εταιρεία αρωμάτων MSCHF που εδρεύει στο Brooklyn παρουσίασε ένα καινούριο άρωμα που υπόσχεται ότι μυρίζει ακριβώς όπως το γνωστό πολυχρηστικό σπρέι WD-40 που χρησιμοποιείται σχεδόν απ’ όλους τους μηχανικούς και “μάστορες” κάθε είδους, χάρη στην ιδιότητά του να απορροφά την υγρασία και να προσφέρει ένα λεπτό φιλμ λίπανσης στις επιφάνειες, προστατεύοντάς τες, ενώ έχει ταυτόχρονα ελαφρές αντισκωριακές ιδιότητες, βοηθώντας στο ξεβίδωμα σκουριασμένων βιδών, κολλημένων κλειδαριών κ.τ.λ. Το όνομά του το πήρε από τον αριθμό πρωτοκόλλου που χρησιμοποιούσε το εργαστήριο κατά της δοκιμές που έκανε για τη δημιουργία του, δηλαδή είναι η 40η χημική σύνθεση που δοκίμασαν μετά από 39 αποτυχημένες που είχαν προηγηθεί. Σήμερα βέβαια το όνομα WD-40 υπάρχει σε διαφορετικών ειδών προϊόντα, διότι είναι πλέον Trademark εταιρείας κατασκευής χημικών και όχι μόνο στο δημοφιλές σπρέι.

wd 40 perfium

Πάντως η MSCHF ισχυρίζεται πως το άρωμα WD-40  μυρίζει ακριβώς όπως το γνωστό μας σπρέι και θα σε κάνει να μυρίζεις και εσύ σαν να τελείωσες τη γενική επισκευή κινητήρα φορτηγού… Κι αν όλα αυτά σαν ακούγονται αστεία ή έστω σκέπτεστε πως θα είχε πλάκα να το κάνετε δώρο σε κάποιον φίλο σας, είναι γιατί δεν έχετε ακούσει ακόμα την τιμή του!

Για το άρωμα WD-40 θα πρέπει να πληρώσετε 48 δολάρια Αμερικής χωρίς τους φόρους και χωρίς το κόστος των μεταφορικών. Οπότε αναρωτιόμαστε γιατί να μην πάρουμε με 10 ευρώ το πολύ ένα σπρέι WD-40 για να ψεκάσουμε τα ρούχα μας και με το υπόλοιπο να φτιάξουμε και εκείνη την κλειδαριά στην πόρτα της εξώπορτας που έχει κολλήσει.  

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες