Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν σε οικισμό στο Μενίδι 7 κλεμμένες μοτοσυκλέτες! Σύλληψη 6 ανηλίκων
Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αχαρνών και απέδωσε κατηγορίες σε -6- ανήλικα άτομα
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
23/1/2025
Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια περιπολίας τους εντός οικισμού στην περιοχή των Αχαρνών εντόπισε 16χρονο ανήλικο να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τον κάλεσε σε έλεγχο.
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω μοτοσυκλέτα είχε αφαιρεθεί λίγες μέρες πριν από το Ο.Α.Κ.Α. ενώ ο ανήλικος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατόπιν περαιτέρω προανάκρισης από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αχαρνών εντοπίστηκαν επιπλέον -6- δίκυκλα εντός του οικισμού τα οποία είχαν αφαιρεθεί τις τελευταίες μέρες από Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα και Ο.Α.Κ.Α. ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον -5- ανήλικοι ως συναυτουργοί του 16χρονου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ τα δίκυκλα αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Δύο χρόνια στέρηση οδήγησης στον αναβάτη που προσπάθησε να φύγει! Δίωξη για 5 αδικήματα
Στοχευμένη ενέργεια για μοτοσυκλέτες χωρίς πινακίδες
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
12/12/2025
Εξέδωσε ενημέρωση η ΕΛΑΣ για το χθεσινό περιστατικό που καταγράφθηκε από κάμερα ασφαλείας, κατά το οποίο αναβάτης μοτοσυκλέτας προσπάθησε να φύγει από μπλόκο της Τροχαίας σε όλο το πλάτος της Αττικής Οδού.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες, πως ήταν μία ενέργεια με στόχο τις μοτοσυκλέτες, διακόπτοντας πλήρως την κίνηση σε όλα τα ρεύματα της Αττικής Οδού με ευθύνη της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.),
Συνολικά βεβαιώθηκαν 38 παραβάσεις για στέρηση ή δυσδιάκριτες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης κτλ, ενώ αφαιρέθηκαν 16 άδειες ικανότητας οδήγησης, 12 άδειες κυκλοφορίας και 10 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και μη συμμόρφωση σε σήμα στάσης από ένστολο αστυνομικό.
Η ΕΛΑΣ του καταλογίζει επίσης τραυματισμούς δύο αστυνομικών και πρόσκρουση σε μοτοσυκλέτα τρίτου, που επίσης τον είχαν σταματήσει για έλεγχο.
Διαπιστώθηκε επί τόπου στο σημείο ότι στις 27 Οκτωβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Καματερού είχαν αφαιρέσει την άδεια ικανότητας του 28χρονου οδηγού για χρονικό διάστημα 365 ημερών, όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο και είδαν πως είχε μόνο δίπλωμα αυτοκινήτου και όχι μοτοσυκλέτας. Για τον λόγο αυτό του επιβλήθηκε αμέσως πρόστιμο 865 Ευρώ και επιπλέον αφαίρεση του διπλώματος για 425 ημέρες.
Ο Εισαγγελέας θα αποφανθεί σήμερα για τις υπόλοιπες κατηγορίες.