Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε MotoGP στο Motul-Twin Ring Motegi

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/10/2014

Η αγωνιστική δράση των MotoGP πάει στην πίστα του Motegi της Ιαπωνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο, που ειδικά για αυτό τον αγώνα μετονομάζεται σε Motul Grand Prix of Japan, καθώς η Motul θα είναι ο βασικός χορηγός του αγώνα. Η κίνηση αυτή της γαλλικής εταιρείας να υποστηρίξει τον Ιαπωνικό αγώνα, ουσιαστικά έρχεται να ολοκληρώσει την μακροχρόνια σχέση που έχει με τα ιαπωνικά εργοστάσια κατασκευής μοτοσυκλετών και την στενή συνεργασία μαζί τους στην εξέλιξη λιπαντικών υψηλής τεχνολογίας, στο πιο απαιτητικό επίπεδων αγώνων.

 

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Motul, κος Hervé Amelot έκανε την εξής δήλωση:

"Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την Motul, η ανακήρυξή της ως βασικού χορηγού σε ένα τόσο αναγνωρισμένο και ιδιαίτερου κύρους γεγονός, σε μία πίστα που θεωρείται ο ναός της μοτοσικλέτας. Είμαστε σίγουροι ότι το Motul Grand Prix της Ιαπωνίας θα στεφθεί με μεγάλη επιτυχία για όλους τους εμπλεκόμενους"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος της Dorna Sorts, Pau Serracanta πρόσθεσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Motul ανακοινώνεται ως βασικός χορηγός στον ιαπωνικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP™, στο οποίο η πίστα της Twin Ring Motegi παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς αποτελεί την έδρα για τους μεγαλύτερους κατασκευαστές. Μιας και η Motul, ως μια εταιρεία που δίνει σημαντική βαρύτητα στις υπηρεσίες που προσφέρει στους συνεργάτες της και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις απαιτήσεις τους, δείχνοντας ιδιαίτερη αφοσίωση προκειμένου να παράγει τα καλύτερα δυνατά προϊόντα, αποτελεί brand που ταιριάζει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του MotoGP™. "

 

Σχετικά με την Motul

Η γαλλική εταιρία Motul  δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διανομή λιπαντικών κινητήρων, κιβωτίων ταχυτήτων και λοιπών εφαρμογών  για μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και άλλα οχήματα, καθώς και λιπαντικών βιομηχανικής χρήσης μέσω της δραστηριότητάς της Motul Tech.

H Motul είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για την 160χρονη ιστορία της, την ποιότητα των προϊόντων της, την καινοτομία της και την ενεργό συμμετοχή της στις αγωνιστικές διοργανώσεις. Η Motul έχει επίσης αναγνωριστεί ως ειδικός στα συνθετικά λιπαντικά. Ήδη από το 1971, η Motul ήταν η εταιρία πρωτοπόρος στην παρασκευή του πρώτου 100% συνθετικού λιπαντικού για κινητήρες αυτοκινήτων, το 300V, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας εστέρων η οποία χρησιμοποιήθηκε αρχικά στην αεροναυπηγική βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών,  η Motul απέκτησε αξεπέραστη εμπειρία ως επίσημος προμηθευτής λιπαντικών  για πολλές αγωνιστικές ομάδες και κατασκευαστές και συμμετέχει ενεργά στην περεταίρω ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών στα motorsports.

Η Motul υποστηρίζει ομάδες αλλά και διεθνείς αγώνες και πρωταθλήματα όπως: 24 Hours of Le Mans (αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας), FIA World Endurance Championship, Super GT, IRC, Drift, Pikes Peak, Japanese championship SUPER FORMULA, Blancpain Endurance Series, FIA Lotus Cup Europe, MotoGP, World Superbike, World MX, Endurance World Championship, Supercross, IOM TT, Motul FIM Ice Speedway Gladiators World Championship, Rallycross, F1 Boat και πολλές ακόμη.

Ετικέτες

Ο πολυπρωταθλητής Tim Gajser δείχνει την πολυτελή βίλα – μουσείο του [Video]

Μία βίλα που είναι σπίτι – μουσείο – γυμναστήριο – γκαράζ
Ο πολυπρωταθλητής Tim Gajser δείχνει την πολυτελή βίλα – μουσείο του [Video]
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/9/2025

Κοντά στην πίστα Tigaland που του ανήκει κιόλας, ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tim Gajser έχει πλέον δημιουργήσει τη δική του βίλα, που κυριολεκτικά δεν της λείπει τίποτα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του μουσείου και των πολυτελών αυτοκινήτων του.

Ο Σλοβένος δεν διανύει και την καλύτερή του χρονιά, αφού τραυματίστηκε στο GP της Ελβετίας στα μέσα Απριλίου, ενώ ήταν πρώτος στην βαθμολογία και επέστρεψε στην ενεργό δράση στα μέσα Αυγούστου. Μπορεί ο τραυματισμός του να τον κράτησε εκτός αγώνων και προπονήσεων για αρκετό καιρό, ήταν όμως από ότι φαίνεται μία καλή ευκαιρία για να τελειώσει το σπίτι-μουσείο που ετοίμαζε κοντά στην του πίστα του στην Σλοβενία.

tim

Στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει ο ίδιος, μπορούμε να δούμε ένα πολυτελέστατο σπίτι με πισίνα, μουσείο, γυμναστήριο, γκαράζ που φιλοξενεί εκτός των άλλων μία Honda CR500 του 1987, μία  CR250 του 2004, μια Ferrari 488 και ένα Audi RS ABT Sportsline 800 ίππων.

Στον κάτω όροφο βρίσκεται το μουσείο Tiga, όπου εκτίθενται και οι 5 μοτοσυκλέτες με τις οποίες ο Tim κατέκτησε τους τίτλους του παγκόσμιου πρωταθλητή. Εκεί εκτίθενται επίσης εκατοντάδες τρόπαια και κράνη που σύλλεξε ο πολυπρωταθλητής ανά τα χρόνια.

Στις εγκαταστάσεις του κτήματος περιλαμβάνονται επίσης πισίνα, τρία δωμάτια επισκεπτών με ιδιωτικά μπάνια, γυμναστήριο, σάουνα και ιδιωτικό γήπεδο μπάσκετ. Ακόμη και ο σκύλος του σπιτιού έχει το δικό του δωμάτιο. “Περνάω 3 έως 4 ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο. Είναι πραγματικά υπέροχο να έχεις ένα τέτοιο γυμναστήριο στο σπίτι σου”, εξηγεί ο Gajser.

Στο τέλος, ο Tim Gajser δίνει μια γεύση από τη δική του πίστα motocross «Tigaland», που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτόν και πληροί τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πίστας παγκόσμιου πρωταθλήματος, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ποτίσματος. Εκεί χτίστηκε επίσης ένα σπίτι: “Ο μηχανικός μου Roberto μένει εκεί και διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο” δήλωσε.

Το συμβόλαιο του Gajser με την Honda λήγει στο τέλος της σεζόν. Οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου φαίνεται να είναι δύσκολες, καθώς δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις απολαβές του.

Παρακάτω και το βίντεο με την επίδειξη του σπιτιού: