Bimota YB6 – Ducati 750 F1 και 916! Καινούριες στην κούτα!

Απίστευτος πλειστηριασμός!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/1/2020

Μία απίστευτη συλλογή βγαίνει σε πλειστηριασμό με 21 σπάνιες μοτοσυκλέτες σε κατάσταση καινούριου, επτά από τις οποίες δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ από το κουτί τους!

Μουσείο μοτοσυκλέτας στο Κεμπέκ του Καναδά, κατεβάζει στο Las Vegas μία πανέμορφη και ακριβή συλλογή, για έναν πλειστηριασμό που θα διαρκέσει από τις 21 Ιανουαρίου έως και τις 26 με το αξιοσημείωτο να είναι πως υπάρχουν πολλές μοτοσυκλέτες που βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, ακριβώς όπως έφυγαν από το εργοστάσιο!

Το Μουσείο είναι ιδιωτικό και ανήκει στα αδέρφια Gagnon με περισσότερες από εκατό μοτοσυκλέτες σε μόνιμη Έκθεση, χωρισμένες σε θεματικές ενότητες. Υπάρχουν όμως άλλες πενήντα αποθηκευμένες καθώς και ένας ευρύς κύκλος επαφών που ο Francois και ο Jean βρίσκουν συνεχώς νέες μοτοσυκλέτες.

Από τις πενήντα που υπάρχουν αυτή την στιγμή αποθηκευμένες, οι εικοσιένα βγαίνουν σε πλειστηριασμό, επτά είναι στον κουτί τους και από τις επτά οι πέντε είναι Bimota: SB4 του 1984, DB1S του 1986, YB4R και YB4 EI του 1988, YB6 EI Tuatara του 1991, καθώς και Laverda FSC1000 του 1986 και Moto Guzzi Le Mans 3 του 1981.

έστω και την αποκτάς... ανοίγεις το κουτί ή όχι;

Υπάρχουν επίσης, Bimota DB1 SR του1988, Bimota DB1 R του 1988, Bimota KB1 του 1978, μία από τις λίγες ιταλικές της συγκεκριμένης συλλογής, Yamaha FZR750RT του 1987, MV Agusta 750 American του 1976, Ducati Mike Hailwood Replica 1981 που ίσως πιάσει το μεγαλύτερο ποσό από όλες, Ducati 750SS Green Flame του 1974, Ducati 916 Corsa του 1996, Ducati Desmo Montjuich Prototype 750 F1 1987, Harley-Davidson XR1000 1984, 1972 Harley-Davidson XR750, 1970 Guzzi V7 Special Moto και δύο Moto Guzzi V7 Sport του 1972.

Βέβαια μία από τις STAR της συλλογής αυτής είναι με βεβαιότητα η Bimota YB6 Tuatara. Μόλις 60 τέτοιες κατασκευάστηκαν και η συγκεκριμένη αποθηκεύτηκε εξ αρχής από τον Francesco Romanelli πριν ανοιχτεί. Αγοράστηκε από το μουσείο και παρέμενε στην συλλογή τους, μέχρι και σήμερα. Ο κινητήρας της Yamaha απέδιδε 145 ίππους στις 9.500 στροφές και όλες οι YB6 κατασκευάστηκαν με απόλυτη προσοχή από μερικούς από τους καλύτερους Ιταλούς μηχανικούς, που δούλευαν τότε στην Bimota.

Η μεγάλη συλλογή φέρνει στο προσκήνιο ορισμένα από τα καλύτερα παραδείγματα όπου η τέχνη συνάντησε την μοτοσυκλέτα…

 

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες