BMW Motorrad Days 2019 με Ελληνική συμμετοχή: DCR-018 επίσημη καλεσμένη!

Η BMW προσκάλεσε την DNA στην μεγάλη ετήσια εκδήλωση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/7/2019

Ξεκίνησαν σήμερα τα BMW Motorrad Days, η μεγάλη ετήσια συνάντηση των BMW στο Garmisch, που φέτος όμως έχει και μία επίσημη ελληνική συμμετοχή, μία μοτοσυκλέτα που η BMW Motorrad από το Μόναχο, ζήτησε οπωσδήποτε να υπάρχει στο Garmisch προσκαλώντας την DNA ως επίσημη συμμετοχή!

Η DCR-018 επιλέχτηκε από την BMW ως μία ξεχωριστή μοτοσυκλέτα που πρέπει να υπάρχει στην τεράστια εκδήλωση, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με 40.000 μοτοσυκλετιστές, προσκαλώντας την DNA High Perfomance Filters. Η ελληνική εταιρία αποδέχτηκε την πρόσκληση δείχνοντας την DCR-018 στο γερμανικό κοινό και ταυτόχρονα τα φίλτρα που την κάνουν μοναδική στον κόσμο και αποτελούν ένα 100% ελληνικό προϊόν!

Στο Garmisch η BMW αναδεικνύει όλα της τα concept και επιλεγμένα custom, τα υψηλότερα στελέχη της παρευρίσκονται εκεί συνομιλώντας με τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει από ζωντανή μουσική, μέχρι παρουσιάσεις μοντέλων και test ride ολόκληρης της γκάμας.

Οι ίδιοι οι επισκέπτες αποτελούν άλλωστε και μία ζωντανή έκθεση, καθώς καταφθάνουν από σχεδόν 40 διαφορετικές χώρες και ορισμένοι από αυτούς έχουν μία σειρά από τα πιο διαφορετικά και πιο περίεργα BMW που υπάρχουν, είτε γιατί είναι βαμμένα πράσινα φωσφόριζέ, είτε γιατί έχουν πάνω τους προβιές, ρεζερβουάρ με μπύρα και ένα σωρό περίεργες μετατροπές…

Η ελληνική παρουσία είναι αξιόλογη, με αρκετούς Έλληνες να καταφθάνουν οδικώς στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία. Στους Εκθέτες η DNA με το δικό της περίπτερο που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα και την DCR-018 να κάνει την δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε, να τραβά δηλαδή το βλέμμα του κόσμου, αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή την στιγμή να προσφέρουμε στο εξωτερικό, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας!

 

Ετικέτες

Damon Motorcycles: Έπεσε μαύρο στην ιστοσελίδα της – Πιθανότατα σημαίνει και το τέλος της

3.000 πελάτες της είναι στον αέρα, σε αντίθεση με τον ιστότοπο της Damon
damon
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Η ιστορία της Damon υπήρξε περίεργη από τότε που ιδρύθηκε το 2017 από τον Jay Giraud και τον Dom Kwong, αφού με το καλημέρα υπόσχονταν μία ηλεκτρική superbike με τελική άνω των 320 χλμ/ώρα και αυτονομία έως 320 χλμ.

Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ και ούτε υπάρχει κάποιο νέο για επικειμένη κυκλοφορία της. Μάλιστα λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχαμε και την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών ήταν ο συνιδρυτής της εταιρείας Dominic Kwong που εκτελούσε και χρέη CEO, όπως και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Dino Mariutti. Πιθανότατα είδαν το καράβι να βουλιάζει και θέλησαν να πηδήξουν.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για την Damon, ο Andrew DeFrancesco, χρηματοδότης της εταιρείας, της έχει κάνει αγωγή ζητώντας 3,2 εκατομμύρια δολάρια για συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο συνιδρυτής της Jay Giraud.

damon

Μάλιστα από σήμερα δεν λειτουργεί και η ιστοσελίδα της καναδικής εταιρείας, με τους επισκέπτες να λαμβάνουν μήνυμα πως ο ισότοπος δεν βρέθηκε. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως η εταιρεία μεταφέρει την ιστοσελίδα της, αλλά το πιο πιθανό είναι πως αυτό είναι το τέλος εποχής για τη Damon και η διακοπή λειτουργίας του ιστότοπού της είναι απλώς προάγγελος μιας επίσημης ανακοίνωσης για το κλείσιμο της εταιρείας.

Βέβαια, οι πιο άτυχοι της υπόθεσης είναι οι περίπου 3.000 “πελάτες” της Damon είχαν δώσει χρήματα για να προπαραγγείλουν μοτοσυκλέτες, τις οποίες μάλλον δεν είναι πολύ πιθανό να παραλάβουν.