BMW Motorrad Days 2019 με Ελληνική συμμετοχή: DCR-018 επίσημη καλεσμένη!

Η BMW προσκάλεσε την DNA στην μεγάλη ετήσια εκδήλωση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

5/7/2019

Ξεκίνησαν σήμερα τα BMW Motorrad Days, η μεγάλη ετήσια συνάντηση των BMW στο Garmisch, που φέτος όμως έχει και μία επίσημη ελληνική συμμετοχή, μία μοτοσυκλέτα που η BMW Motorrad από το Μόναχο, ζήτησε οπωσδήποτε να υπάρχει στο Garmisch προσκαλώντας την DNA ως επίσημη συμμετοχή!

Η DCR-018 επιλέχτηκε από την BMW ως μία ξεχωριστή μοτοσυκλέτα που πρέπει να υπάρχει στην τεράστια εκδήλωση, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης με 40.000 μοτοσυκλετιστές, προσκαλώντας την DNA High Perfomance Filters. Η ελληνική εταιρία αποδέχτηκε την πρόσκληση δείχνοντας την DCR-018 στο γερμανικό κοινό και ταυτόχρονα τα φίλτρα που την κάνουν μοναδική στον κόσμο και αποτελούν ένα 100% ελληνικό προϊόν!

Στο Garmisch η BMW αναδεικνύει όλα της τα concept και επιλεγμένα custom, τα υψηλότερα στελέχη της παρευρίσκονται εκεί συνομιλώντας με τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει από ζωντανή μουσική, μέχρι παρουσιάσεις μοντέλων και test ride ολόκληρης της γκάμας.

Οι ίδιοι οι επισκέπτες αποτελούν άλλωστε και μία ζωντανή έκθεση, καθώς καταφθάνουν από σχεδόν 40 διαφορετικές χώρες και ορισμένοι από αυτούς έχουν μία σειρά από τα πιο διαφορετικά και πιο περίεργα BMW που υπάρχουν, είτε γιατί είναι βαμμένα πράσινα φωσφόριζέ, είτε γιατί έχουν πάνω τους προβιές, ρεζερβουάρ με μπύρα και ένα σωρό περίεργες μετατροπές…

Η ελληνική παρουσία είναι αξιόλογη, με αρκετούς Έλληνες να καταφθάνουν οδικώς στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία. Στους Εκθέτες η DNA με το δικό της περίπτερο που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα και την DCR-018 να κάνει την δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε, να τραβά δηλαδή το βλέμμα του κόσμου, αντιπροσωπεύει ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή την στιγμή να προσφέρουμε στο εξωτερικό, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας!

 

Ετικέτες

Bimota KB998 Rimini: Εξασφάλισε πιστοποίηση Euro 5+ – Τι άλλαξε για να βγάλει πινακίδες

Μια Ιταλίδα με Ιαπωνική καρδιά δηλώνει έτοιμη για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους
bimota-kb998-rimini
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Bimota ανακοινώνει πως η superbike της εξασφάλισε πιστοποίηση κατά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και από το 2027 θα μπορεί να ταξινομηθεί και για χρήση στον δρόμο κανονικότατα, με τα φλας, τους καθρέπτες και τα όλα της.

H KB998 Rimini είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε όταν η Kawasaki εμπιστεύτηκε στην ομάδα του Pierluigi Marconi στο Rimini της Ιταλίας τον κινητήρα και τις αναρτήσεις της ZX-10RR των επτά πρωταθλημάτων WSBK για να εξελίξει πάνω τους μια γνήσια Bimota ΚΒ με επίκεντρο το υβριδικό πλαίσιο με ατσάλινο χωροδικτύωμα που δένει με αλουμινένιες πλάκες με το επίσης αλουμινένιο ψαλίδι.

bimota-kb998-rimini
Ο Pierluigi Marconi και η ομάδα του έχουν φτιάξει στο Rimini μια μοτοσυκλέτα που καταφέρνει καλύτερα αποτελέσματα στο WSBK από την Kawasaki ZX-10RR πάνω στην οποία βασίζεται

Η μοτοσυκλέτα έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά της στο Motul WSBK με την ομάδα BbKRT και τους αναβάτες Alex Lowes και Axel Bassani, οι οποίοι έχουν ήδη καταφέρει σε έξι γύρους στο πρωτάθλημα να ανέβουν στο βάθρο και να τερματίσουν αρκετές φορές μέσα στην εξάδα με τη χειροποίητη εξωτική Ιταλίδα.

Η εξασφάλιση συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές Euro 5+ απαίτησε μερικές επεμβάσεις για τη μοτοσυκλέτα που θα μπορεί να φορέσει πινακίδες κυκλοφορίας. Αυτές περιλαμβάνουν νέες ρυθμίσεις για την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα (ECU), αλλαγές στην κεντρική καλωδίωση και έναν νέο αισθητήρα οξυγόνου.

bimota-kb998-rimini

Επιπλέον, το μοντέλο του 2027 που θα έχει τη Euro 5+ έγκριση θα ξεχωρίζει από την προσθήκη πράσινων λεπτομερειών στα φέρινγκ του, κυρίως στο μπροστινό μέρος πλευρικά του ανεμοθώρακα.

Από πλευράς απόδοσης πάντως, ακόμη και η πινακιδάτη εκδοχή δεν απογοητεύει με μέγιστη ισχύ 200 hp στις 13.600 rpm και μέγιστη ροπή 11,3 kgm στις 11.700 rpm για 207 υγρά κιλά.

Αναμένουμε πλέον να μάθουμε περισσότερα από την ελληνική αντιπροσωπεία, KSR Hellas, για το ενδεχόμενο η Bimota KB998 Rimini του 2027 να γίνει διαθέσιμη και στη χώρα μας.