BMW Motorrad Days 2022 - Θετικός ο απολογισμός της μεταφοράς της γιορτής από το Μόναχο στο Βερολίνο

Παραβρέθηκαν σχεδόν 17.000 επισκέπτες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/7/2022
Η 20η έκδοση του BMW Motorrad Days, της μεγάλης γιορτής του κλάδου μοτοσυκλέτας της BMW, είχε μια ειδοποιό διαφορά από τις προηγούμενες 19. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Βερολίνο αντί για το Μόναχο, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα θετικός, όπως μας λένε οι Βαυαροί.
 
Λογικά σκεπτόμενη η BMW μετέφερε τη γιορτή της από το απομακρυσμένο Garmisch-Partenkirchen του Μονάχου στο Βερολίνο, αυξάνοντας έτσι την ευκολία πρόσβασης σε αυτήν αλλά και την ευκολία πρόσβασης των επισκεπτών στο εργοστάσιο, στο BMW Welt και στο μουσείο της που βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στην Πρωτεύουσα της Γερμανίας. 
Για το 2022, η γιορτή της BMW Motorrad "έτρεξε" το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουλίου, ενώ προηγήθηκε την 1η Ιουλίου το φεστιβάλ customizing και μουσικής Pure&Crafted που διοργανώνει η εταιρεία, φεστιβάλ που για 2η χρονιά έλαβε χώρα στην περιοχή Messe Berlin.
 
Οι 17.000 φαν της εταιρείας προσήλθαν από όλο τον κόσμο -συγκεκριμένα από 40 χώρες-, καβάλα στις μοτοσυκλέτες τους αλλά και χωρίς αυτές.
 
Όπως ήταν φυσικό, η αλλαγή τόπου από τη διοργάνωση έφερε στη γιορτή και πολλούς επισκέπτες τόσο από το Βερολίνο όσο  και από την περιοχή του Βραδεμβούργου, αλλά και από τη γειτονική Πολωνία. 
Το πρόγραμμα του event περιλάμβανε stunt, trial και FMX επιδείξεις, τον γύρο το θανάτου Motodrom, custom μοτοσυκλέτες, τη γκάμα της BMW Motorrad για το 2022 για test-ride σε Βερολίνο και Βρανδεμβούργο, off-road εκπαίδευση, παρουσία της εργοστασιακής ομάδας της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK αλλά και της ομάδας του Endurance, tour στο εργοστάσιο της BMW Motorrad, ειδικά event για τα παιδιά, κ.α.
 
Η γιορτή της BMW Motorrad διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία το 2001, ενώ κατόπιν μετακόμισε στο γνωστό μας Garmisch-Partenkirchen του Μονάχου για τις επόμενες 18 διοργανώσεις. Το 2020 και 2021 είχε ακυρωθεί λόγω των μέτρων για την πανδημία του Κορωνοϊού.

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.