BMW Motorrad International GS Trophy 2022 - Μέρα 5η

Προς την Αδριατική
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/9/2022

Μετά από την σχετικά σύντομη διαδρομή της 4ης ημέρας, η Πέμπτη μέρα του GS Trophy 2022 ήταν το ακριβώς αντίθετο, με 200 χιλιόμετρα διαδρομής προς την Αδριατική, και τερματισμό στο camp κοντά στη Χιμάρα.

Φυσικά, καθώς τα βουνά της Πίνδου βρισκόταν ανάμεσα στην εκκίνηση και στον τερματισμό, οι συμμετέχοντες έπρεπε να οδηγήσουν και να βρουν το κενό στην οροσειρά, που θα τους επέτρεπε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η οδήγηση έλαβε χώρα σε μια μείξη ασφάλτου και χώματος, ενώ ενδιάμεσα οι αναβάτες κλήθηκαν όπως κάθε μέρα να διαγωνιστούν και σε μια σειρά δοκιμασιών.

Η πρώτη δοκιμασία ονομαζόταν SENA Motoball Trial, όπου οδήγησαν ένα τεχνικό trial κομμάτι που στο τέλος περιλάμβανε και ένα… σουτ με μπάλα ποδοσφαίρου. Όμως αντί να κλωτσήσουν τη μπάλα με το πόδι τους, οι αναβάτες έπρεπε να το κάνουν με τον πίσω τροχό της R 1250 GS τους, ένα καλό τεστ για τις ικανότητες τους στην πλαγιολίσθηση με φρένο.

Πίσω στη διαδρομή, επόμενος στόχος ήταν να περάσουν ανάμεσα στα βουνά, με ανηφόρες και κατηφόρες σε σαθρό έδαφος, μέχρι τον ποταμό Vjose.

Επόμενος δρόμος, μέσα από το φαράγγι Bence, δρόμος που άνοιξε μόνο πρόσφατα, και ανεβαίνει ψηλότερα μέσα από μια ατελείωτη σειρά από κλειστές στροφές, και στην άλλη άκρη του ένας γκρεμός 2 χιλιομέτρων!

Στο ψηλότερο σημείο του δρόμου οι αναβάτες βρήκαν ένα γερασμένο τσιμεντένιο μνημείο με ένα κόκκινο αστέρι, από το κομμουνιστικό παρελθόν της Αλβανίας.

Ακόμα και σε αυτή τη φάση της διαδρομής, ο δρόμος προς την Αδριατική δεν ήταν ευθύς και εύκολος, οπότε το κομβόι των GS συνέχισε σε δασικούς δρόμους, με σαθρή πέτρα που απαιτούσαν πολύ καλή τεχνική.

Μέχρι τώρα, αρκετοί αναβάτες είχαν βγάλει φουσκάλες στα χέρια από τις απαιτήσεις των πρώτων πέντε ημερών του event, και έτσι με ανακούφιση έφτασαν αρκετοί από αυτούς στο τέλος της ημέρας σε ένα παραλιακό θέρετρο νότια της Χιμάρας.

Εκεί οι αναβάτες έστησαν τις σκηνές τους, και όλοι μπήκαν στη θάλασσα για μπάνιο.

Η δεύτερη δοκιμασία της μέρας ήταν η SUP Water Showdown, όπου οι συμμετέχοντες έπρεπε να τρέξουν στην παραλία και να κολυμπήσουν με μια σανίδα, μαζί με ένα tank bag της BMW, να φτάσουν μια σημαδούρα στα ανοιχτά και να επιστρέψουν και πάλι πίσω.

Δυο ημέρες έμειναν για το τέλος του GS Trophy για φέτος, ενώ η ομάδα των ανδρών της Νότιας Αφρικής κατάφερε να φτάσει τους Βρετανούς, με τους οποίους ισοβαθμούν στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Γενική κατάταξη μετά την 5η ημέρα του GS Trophy 2022

Ανδρικές ομάδες

1. Βρετανία 149 βαθμοί

1. Νότια Αφρική 149

3. Γερμανία 138

Γυναικείες ομάδες

1. Γερμανία 212

2. Μεξικό 197

3. Νότια Αφρική 192

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες