BMW Motorrad International GS Trophy 2022 - Μέρα 6η

Από την Καβάγιε στη Λιμνοθάλασσα Καραβαστά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2022

Η προτελευταία μέρα του GS Trophy 2022 αποτελούνταν από 250 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής, 100 εκ των οποίων ήταν ασφάλτινα, και με το θερμόμετρο να δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου, ζορίζοντας τους συμμετέχοντες.

Το καραβάνι των GS ξεκίνησε με το καλημέρα τη διάσχιση ορεινών μονοπατιών, ενώ μισή ώρα αργότερα βρέθηκαν σε ένα μικρό πλάτωμα, όπου έλαβε χώρα η πρώτη δοκιμασία της ημέρας, με τίτλο BMW Motorrad ConnectedRide Com U1 Challenge. Εκεί ένας αναβάτης φορούσε μια μάσκα enduro με μαυρισμένη ζελατίνα ώστε να μη βλέπει, και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του έπρεπε να τον καθοδηγούν σε μια διαδρομή με κορύνες, με οδηγίες που του έδιναν μέσω της Bluetooth ενδοεπικοινωνίας τους. Αγχωτικό και ξεκαρδιστικό την ίδια στιγμή.

Κατόπιν οι αναβάτες συνέχισαν την πορεία τους με μια μείξη ασφάλτου και χώματος, μέχρι το μεσημεριανό τους και τη δεύτερη δοκιμασία της ημέρας, ψηλά στους λόφους, στο Στάδιο της Αμαντίας, ένα αρχαίο στάδιο που κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ., εκεί όπου αθλούνταν οι Αρχαίοι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι. Έτσι ήταν ταιριαστό οι συμμετέχοντες του GS Trophy να διαγωνιστούν στο τρέξιμο αλλά και στo... τράβηγμα τζιπ με σκοινί. Οι ομάδες έπρεπε να τρέξουν το μήκος του σταδίου, και κατόπιν να τραβήξουν με τα χέρια τους με σκοινί ένα τζιπ 3,5 τόνων πίσω στην αφετηρία! Δύσκολη δοκιμασία που όμως την έβγαλαν πέρα όλοι και όλες.

Στο τέλος της δοκιμασίας, ξεκίνησε η επιστροφή στη βάση, μέσω μονοπατιών, ενώ λίγο πριν φτάσουν στο τέρμα, επισκέφτηκαν τη Λιμνοθάλασσα Καραβαστά, μια από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στη Μεσόγειο, και μέρος ενός μεγάλου εθνικού πάρκου της Αλβανίας.

Εκεί οι αναβάτες χάζεψαν τους πελεκάνους, και οδήγησαν σε αμμώδη μονοπάτια, πριν μπουν ξανά σε δάσος, για να τερματίσουν τη μέρα τους στην κατασκήνωση του Trophy μετά από 10 ώρες οδήγησης.

Όσον αφορά στην κατάταξη των ομάδων, η Νότια Αφρική παρέμεινε μόνη μπροστά στους άντρες, ενώ και στις γυναίκες η ομάδα της ίδιας χώρας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά. Θα μπορέσει η Νότια Αφρική να κάνει το double;!

Μία ημέρα απέμεινε για τον τερματισμό του event.

Κατάταξη των ομάδων μετά την 6η μέρα

Ανδρικές ομάδες

1. Νότια Αφρική 179 βαθμοί

2. Βρετανία 175

3. Γερμανία 158

Γυναικείες ομάδες

1. Νότια Αφρική 237

2. Γερμανία 236

3. Μεξικό 225

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες