BMW Motorrad International GS Trophy 2022 - Μέρα 6η

Από την Καβάγιε στη Λιμνοθάλασσα Καραβαστά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2022

Η προτελευταία μέρα του GS Trophy 2022 αποτελούνταν από 250 χιλιόμετρα συνολικής διαδρομής, 100 εκ των οποίων ήταν ασφάλτινα, και με το θερμόμετρο να δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου, ζορίζοντας τους συμμετέχοντες.

Το καραβάνι των GS ξεκίνησε με το καλημέρα τη διάσχιση ορεινών μονοπατιών, ενώ μισή ώρα αργότερα βρέθηκαν σε ένα μικρό πλάτωμα, όπου έλαβε χώρα η πρώτη δοκιμασία της ημέρας, με τίτλο BMW Motorrad ConnectedRide Com U1 Challenge. Εκεί ένας αναβάτης φορούσε μια μάσκα enduro με μαυρισμένη ζελατίνα ώστε να μη βλέπει, και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του έπρεπε να τον καθοδηγούν σε μια διαδρομή με κορύνες, με οδηγίες που του έδιναν μέσω της Bluetooth ενδοεπικοινωνίας τους. Αγχωτικό και ξεκαρδιστικό την ίδια στιγμή.

Κατόπιν οι αναβάτες συνέχισαν την πορεία τους με μια μείξη ασφάλτου και χώματος, μέχρι το μεσημεριανό τους και τη δεύτερη δοκιμασία της ημέρας, ψηλά στους λόφους, στο Στάδιο της Αμαντίας, ένα αρχαίο στάδιο που κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ., εκεί όπου αθλούνταν οι Αρχαίοι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι. Έτσι ήταν ταιριαστό οι συμμετέχοντες του GS Trophy να διαγωνιστούν στο τρέξιμο αλλά και στo... τράβηγμα τζιπ με σκοινί. Οι ομάδες έπρεπε να τρέξουν το μήκος του σταδίου, και κατόπιν να τραβήξουν με τα χέρια τους με σκοινί ένα τζιπ 3,5 τόνων πίσω στην αφετηρία! Δύσκολη δοκιμασία που όμως την έβγαλαν πέρα όλοι και όλες.

Στο τέλος της δοκιμασίας, ξεκίνησε η επιστροφή στη βάση, μέσω μονοπατιών, ενώ λίγο πριν φτάσουν στο τέρμα, επισκέφτηκαν τη Λιμνοθάλασσα Καραβαστά, μια από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στη Μεσόγειο, και μέρος ενός μεγάλου εθνικού πάρκου της Αλβανίας.

Εκεί οι αναβάτες χάζεψαν τους πελεκάνους, και οδήγησαν σε αμμώδη μονοπάτια, πριν μπουν ξανά σε δάσος, για να τερματίσουν τη μέρα τους στην κατασκήνωση του Trophy μετά από 10 ώρες οδήγησης.

Όσον αφορά στην κατάταξη των ομάδων, η Νότια Αφρική παρέμεινε μόνη μπροστά στους άντρες, ενώ και στις γυναίκες η ομάδα της ίδιας χώρας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά. Θα μπορέσει η Νότια Αφρική να κάνει το double;!

Μία ημέρα απέμεινε για τον τερματισμό του event.

Κατάταξη των ομάδων μετά την 6η μέρα

Ανδρικές ομάδες

1. Νότια Αφρική 179 βαθμοί

2. Βρετανία 175

3. Γερμανία 158

Γυναικείες ομάδες

1. Νότια Αφρική 237

2. Γερμανία 236

3. Μεξικό 225

BMW R 1250 GS / RT - Μεγάλη ανάκληση για κιβώτιο στις Η.Π.Α.

Αφορά σε 18.489 μοτοσυκλέτες κατασκευής 2019-2023
Ανάκληση BMW ΗΠΑ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/1/2023

Ο NHTSA , o κρατικός οργανισμός για τα στάνταρ ασφαλείας οχημάτων στις H.Π.Α., προχώρησε σε μεγάλη ανάκληση 18.489 BMW R 1250 GS / R 1250 GS Adventure / R 1250 RT, με χρονολογίες κατασκευής 2019-2023, καθώς σε κάποιες εξ αυτών μπορεί να σπάσει ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων.

Ο αριθμός της καμπάνιας ανάκλησης της NHTSA είναι ο 23V-011, και ο λόγος ανάκλησης ότι σε συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, ο άξονας του κιβωτίου ταχυτήτων μπορεί να πάθει ζημιά ή να σπάσει, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο πίσω τροχός, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση.

Οι ιδιοκτήτες των εν λόγω μοτοσυκλετών καλούνται να επισκεφθούν το επίσημο δίκτυο της BMW Motorrad στις Η.Π.Α., για διόρθωση του προβλήματος. Τώρα, ο NHTSA γράφει πως το πρόβλημα λύνεται με την... αναβάθμιση λογισμικού της ECU, κάτι που στα αυτιά μας ακούγεται αρκετά περίεργο έως και απίθανο.

Βρισκόμαστε σε αναμονή περισσότερων πληροφοριών τόσο από τη BMW, όσο και από το ευρωπαϊκό σύστημα RAPEX, ώστε να δούμε αν η ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη και αλλού, ή αν αφορά μόνο σε παρτίδες των Η.Π.Α..

Βαγιανέλης

 

Ετικέτες