BMW Motorrad International GS Trophy 2022 - Μέρα 7η και τελευταία

Η Νότια Αφρική έκανε το double!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2022

Το BMW Motorrad GS Trophy 2022 ολοκληρώθηκε την 7η μέρα του event, με χορταστική οδήγηση σε λόφους και σε αμμώδη εδάφη, ενώ όσον αφορά στην κατάταξη των ομάδων, η Νότια Αφρική έκανε το double, κερδίζοντας και στις ομάδες των ανδρών όσο και των γυναικών!

Μετά από 1.230 χιλιόμετρα οδήγησης σε χώμα, άμμο, πέτρα και άσφαλτο, μετά από 15 ειδικές δοκιμασίες, το GS Trophy του 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χαρίζοντας πολλή περιπέτεια στους συμμετέχοντες αλλά και στους φίλους της εταιρείας που το παρακολουθούσαν διαδικτυακά.

Η διαδρομή της τελευταίας μέρας της διοργάνωσης ήταν η πιο σύντομη απ’ όλες, όμως παράλληλα ήταν και η πιο γλυκιά. Οι διοργανωτές δημιούργησαν μια ιδιαίτερα τεχνική κυκλική διαδρομή σε λόφους, με απότομες καταβάσεις, μονοπάτια και διασχίσεις ποταμών που αποτελούσαν πρόκληση για τις ικανότητες των αναβατών, αλλά και επιβεβαίωση για τις μεγάλες δυνατότητες του R 1250 GS.

Κι όταν το κομβόι των GS επέστρεψε στην κατασκήνωση, ήταν ώρα για την τελική ειδική δοκιμασία του event, που έλαβε χώρα στην παραλία. Εκεί η διοργάνωση είχε δημιουργήσει μια πίστα που ήταν εν μέρει δοκιμασία enduro, εν μέρει trial. Οι αναβάτες ξεκινούσαν από την κατασκήνωση, οδηγώντας σε παχιά άμμο, και κατόπιν έμπαιναν λίγο και στη θάλασσα, σε ένα πετρώδες έδαφος, ενώ κάθε πτώση οδηγούσε σε… βουτιά στο νερό.

Η δοκιμασία ολοκληρώθηκε με ένα ιδιαίτερα κουραστικό κομμάτι με full-lock στροφές σε άμμο και βράχια, όπου η μικροσκοπική Christelle Van Der Meulen από την ομάδα της Νότιας Αφρικής εξέπληξε τους πάντες όταν έχοντας θάψει το R 1250 GS της βαθιά στην άμμο, κατάφερε να βγάλει ολομόναχη τον πίσω τροχό από το βαθύ αυλάκι που είχε χωθεί και να συνεχίσει! Σίγουρα το μέγεθος του αναβάτη στο Enduro μετράει, αλλά αν έχεις ικανότητες και ψυχή μπορείς να καταφέρεις θαύματα.

Και οι προσπάθειες της Christelle αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για την τελική κατάταξη, με τη γυναικεία ομάδα της Νότιας Αφρικής να κερδίζει το event για έναν μόλις βαθμό από τους διώκτες της, και να κάνει με τους άνδρες της ίδιας χώρας το double!

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του διαγωνισμού φωτογραφίας και βίντεο των συμμετεχόντων, η Ιαπωνία κέρδισε τον διαγωνισμό στους άνδρες, ενώ η Γερμανία στις γυναίκες.

Ακολουθεί η τελική κατάταξη των ομάδων για το GS Trophy 2022

Ανδρικές ομάδες

1. Νότια Αφρική 217 βαθμοί

2. Βρετανία 204

3. Γερμανία 185

Γυναικείες ομάδες

1. Νότια Αφρική 297

2. Γερμανία 296

3. Μεξικό 264

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες